Türkiye'nin en değerli markalarından Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Nevşehir uçuşlarında yolcu trafiği yoğunluğu yaşanıyor. Kentten yeni sefer talepleri gelmeye başladı.

Doluluk oranının en yüksek olduğu iller arasında bulunan Nevşehir'deki uçuş seferlerinin yetersizliği bölge turizmcileri ve iş insanlarının tepkisine neden oldu.

Nevşehir'de vatandaşlar, özellikle Yaz sezonunun da gelmesi ile birlikte Kapadokya Havalimanı'nda talep yoğunluğuna rağmen sefer sayılarının sınırlı tutulması ve yeni seferlerin devreye sokulmaması nedeniyle mağduriyet yaşandığını dile getiriyorlar.

‘Uçak seferi artırılsın’

Bölge turzimcileri ve vatandaşların talepleri öyle;

Pandemi öncesi 2019 yılında Nevşehir'den 7 İstanbul uçağı vardı. Şuanda ise 4 uçak var. Uçaklar büyük oranda dolu oluyor. İnsanlar muzdarip. Yeni sefer koymaları lazım. Eskisi gibi 7 uçak olsa kesin dolar. THY'larından bu konuda taleplerimizi göz önünde bulundurmasını istiyoruz.

“Nevşehir’de Uçak Sefer Sayısı Artırılmalı”

İlimizin ve Kapadokya bölgemizin potansiyeli göz önünde bulundurularak iç ve dış hat seferlerinin çeşitlendirilmesi ek seferlerinin ilave edilmesi gerekmektedir yetkililerin bu konuya acil bir çözüm bulması gerekmektedir.

Kente gelen her uçakta turist grubu bulunmaktadır. Uçuş sayılarının düşük kalması vatandaşlar ve turistlere mağduriyet yaşatmaktadır. .Bu nedenle acilen ilimiz Nevşehir'de THY'larının yeni seferler çıkarılıp uçuş sayılarında arttırılmalıdır.

Bölge turizmcileri THY'larından sevindirici bir haber bekliyor.

FİB Haber Merkezi olarak, Türk Hava Yolları’nın almış olduğu bu kararın düzeltilmesi için gerekli girişimin yapılmasını bekler saygılar sunarız. Gereğini bilgi ve takdirlerinize arz ederiz.