Geçirdiği elim trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Nevşehirli uçak mühendisi Tarık Kesekci'nin annesi Beyhan Kesekçi sosyal medya hesabından evladı Tarık'ın 10 yaşında Peygamberimize yazdığı mektubu paylaştı.

Anne Beyhan Kesekçi paylaşımında; " Tarık on yaşındaymış bu mektubu yazdığında. Eskileri, hatıraları hiç atmazdı. İlk aldığı kütüphane kartını bile saklamış. Namazdan sonra biz onunla siyer ve anlayacağı dilden tefsir çalışırdık. Kandillerde apartmanımızın girişine pano hazırlardık. Evde özel günlerde arkadaşları için hediyeler yapıp doğum günü partisi yerine onlara sürprizler yapardık. Bu mektubu hangi gerekçeyle yazdığını hatırlamıyorum ama bugün elime geçti. Efendimize olan özlemin sona erdi yavrucuğum. Dizdize gözgöze ol. Rüyaların gerçeğe dönüştüğünü rabbim bizede göstersin." dedi.

İşte Peygamber aşığı Nevşehirli Uçak mühendisi Tarık Kesekçi'nin Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.v.) daha 10 yaşındayken yazdığı o mektubu istifadenize sunuyoruz.

Tarih: 21.04.2005

Sevgili Peygamberim;

Daha doğmadan yetimdin. Doğar doğmaz başladı senin sınavın. Hele 6 yaşında iken hem öksüz hem yetimdin. Adını hazreti Amine bir rüyasından koydu. Ve her zaman gidip düşündüğün Hıra mağarası Cebrail aleyhisselamın getirdiği ilk vahiy "oku" idi. Sen ise "ben okuma yazma bilmem ki" dedin. Sen çok şaşırmıştın. Eve geldin. O gün kendini çok kötü hissediyordun. Sonraları alıştın. Ve insanların tek peygamberi oldun. Sen şimdi yaşıyor olsaydın, seni bir yerlerde görsem belki tanımam. Ama tanırsam sana sarılırım. Seni gördüğüm için Allah'a(c.c) çok şükür ederim.

Seninle bir keresinde rüyamda konuşmuştum. O Uhud Savaşı'nda seni yaralayan kafire çok kinliyim. Senin ümmetin için ettiğin duaların ve döktüğün gözyaşlarının bazıları boşa gitti. Çünkü bazı ülkeler masum insanları öldürüyor. Senin için apartmanımızın altındaki panosuna köşe hazırladık. Senin için salavatlar getiriyoruz. Ama sen vefat ettin. Senin yaşadığın toprakları gezmeyi çok istiyorum. Senin yanında ve cennette olabilmek için çok sevap işlemeye çalışıyorum. Sünnetlerini yerine getiriyorum".

Tarık Kesekçi 

İmza