Nevşehir'in sevilen doktorlarından Uzm. Dr. Salim Kesekci'nin değerli evladı, Selçuk Bayraktar’ın yakın çalışma arkadaşlarından Uçak Mühendisi Nevşehirli hemşerimiz, gururumuz Uçak Mühendisi Tarık Kesekci, bugün sabah saatlerinde Bursa yakınlarında geçirdiği elim trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Türkiye'nin gelecek vaad eden uçak mühendisi 26 yaşındaki Tarık Kesekci'nin vefat haberi ailesi sevenleri ve tüm Nevşehir'in hüzüne boğarken, genç uçak mühendisi Kesekci'nin İki yıllık yeni evli olduğu bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Sabah saat; 09:30 sularında İstanbul Genç İHH İnsanı Yardım Vakfı İHH'nın liselilere yönelik düzenlediği Teknoloji kampına katılmak üzere İstanbul'dan Bursa'ya doğru yola çıkan, İHH İnsanı Yardım Vakfı personeli Muratcan Kaya yönetimindeki 34 AFG 020 plakalı otomobil, TIR a arkadan çarptı. 

Kazada otomobil sürücüsü Murat Can Kaya (21) ile aynı araç içerisinde bulunan daha önce iHH'nın Üniversite başkanlığı yapmış ve Baykarda mühendis olarak çalışan Nevşehirli Uçak mühendisi Tarık Kesekci(26), İstanbul Genç İHH başkanı Kaan Talip Tığlı (25) ve Yedi Hilal teknoloji takımı sorumlusu Yusuf Taha Göktaş (22) olay yerinde hayatlarını kaybetti.

TARIK KESEKÇİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ? Baykar Savunma Sanayi Şirketinde Uçak Mühendisi olarak görev yapan 26 yaşındaki Nevşehirli Tarık Kesekçi  İHA ve SİHA'ların yapımında performans ve analiz takım lideri olarak görev yapan Kesekçi, BAYKAR'ın uçak mühendisiydi. Kesekçinin Türkiye Savunma Sanayinin en önemli envanterlerinden yerli ve milli Akıncı'nın yapımında görevli performans ve analiz mühendislerinin takım liderliğini yaptığı öğrenildi. Kesekçi, Akıncı'nın yapım aşamasını anlatan belgeselde de Selçuk Bayraktar ile birlikte rol aldı. Nevşehir'in gururunu rahmetle anıyoruz.

Allah Rahmet Eylesin.

FİB Haber Merkezi olarak, İHA ve SİHA'ların yapımında performans ve analiz takım lideri olarak görev yapan Baykar'ın uçak mühendisi genç kardeşimiz Tarık Kesekci ve 3 arkadaşına Allah’tan Rahmet Kederli ailelerine ve sevenlerine Başsağlığı dileriz.

Milletvekili Açıkgöz Başsağlığı Mesajı;

TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açılamada; "

“Başımız sağ olsun Nevşehir”

Bursa'da geçirdikleri elim trafik kazası neticesi vefat eden Genç İHH teknoloji ekibinden hemşehrimiz, gururumuz Tarık Kesekci ile Kaan Talip Tığlı, Murat Can Kaya, Yusuf Taha Göktaş kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Şahidiz Ya Rab!

İyi bir Müslüman, vatan ve millet sevdalısı, idealist, iyi ahlaklı, gayretli, İHH Gönüllüsü, @T3Vakfi'nda yetişen ve çok yetenekli, Nevşehir’imizin gururu, mühendis evladımız, ailemizden biri Tarık Kesekçi,iyilikleriyle Hâkk'a yürüdü.

Allah rahmet eylesin. Mekânın cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Allah Rahmet Eylesin.

FİB Haber Merkezi olarak Merhuma Allah’tan Rahmet Kederli ailesine ve sevenlerine Başsağlığı dileriz.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun 

“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz”

Açıklaması:

Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kulları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.

27.11.2021