Türkiye OSB camiasında son dönemlerde ismi en çok konuşulanlar arasında yer alan M.Arif Parmaksız TOBB ve 137 odanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Aynı zamanda Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkanlığı görevini üstlenen Parmaksız 66 yaşında. 

M. Arif Parmaksız 1953 yılında Nevşehir’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Nevşehir’de tamamladı. 1971 yılında İş İdaresi üzerine kurs almak için bir yıl süreyle Almanya’ya gitti.

1976–1979 yılları arasında yaklaşık 3 yıl Nevşehir Bayındırlık İl Müdürlüğü’nde “Sürveyan” olarak çalışan Parmaksız, 1979 yılından itibaren müteahhitlik yapmaya başladı.

1989–1996 yılları arasında Nevşehir Spor Kulübü’nün başkanlığını da yapan Parmaksız, önce Nevşehir Ticaret Borsası başkanlığı görevinde bulundu, ardından 1999 yılında seçildiği Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı görevini hala hazırda başarı ile yürütüyor.                

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na en yakın isimler arasında nitelendirilen Arif Parmaksız, TOBB yönetim kurulu üyeliği görevinde de bulundu. Evli ve 4 çocuk babası olan Arif Parmaksız, halen Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Türkiye iş dünyası yönetenler içerisinde yer alan bir Nevşehirli olarak, değerli hemşehrimiz M.Arif Parmaksız başarıları ile tüm Nevşehirlilerin gururu olmayı sürüdürüyor.

Bizde FİB Haber Merkezi olarak, yeni nesil gençlere örnek olan M.Arif Parmaksız'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.