1 Ekim tarihinde yapılacak olan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Başkanlığı için adaylığını coşkulu bir kalabalık huzurunda açıklayan M.Arif Parmaksız, bugünde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında şimdiye kadar yapılan çalışmaları anlattı basın mensuplarının sorularını cevapladı. NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce'ninde yer aldığı basın toplantısında Başkan Parmaksız, "Öncelikle arkadaşlar herkese afiyet olsun şunu da ifade edeyim, düzenlediğimiz kahvaltımız Odamızdan değil kendi cebimizden ödediğimizin öncelikle bilinmesini isterim. Zira farklı şekilde yorumlanmasının önüne geçmek için bunu söyleme gereği duyuyorum."

Neden tekrar aday oldum? 'Görev istenmez verilir'

İlk olarak şimdiye kadar Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak, birlikte neler yaptık neleri başardık bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Sözlerime başlamadan önce bu onurlu göreve 6. kez aday oldum. Bu kararı almadan önce bu konuyu ekibimle birlikte görüştük. Bana, "Bu şehirde ilk kez böyle güzel bir birliktelik yakaladık. Bürokrasisi siyasileri iş dünyası ile güzel bir uyum ve ahenk kuruldu. Mutlaka aday olmanız lazım" dediler. Benim anlayışımda her zaman Görev istenmez verilir. Bende bu görüş ve taleplerin üzerine bize inanan değerli ekibimizle birlikte tekrar bu yola koyulduk. Beni en mutlu eden şey şudur ki, ben ve ekibim çok şükür "BİZ" olmayı başardık. Bu yüzden tüm ekibime huzurunuzda teşekkür ediyorum." dedi.

NTSO olarak şimdiye kadar yapılan ve yapılması planlanan tüm çalışmaları tek tek anlatan NTSO Başkanı Parmaksız daha sonra gazetecilerin sorduğu soruları cevapladı.

Parmaksız'ın açıklamalarından önemli başlıklar;
Gazetecilerin sorduğu tüm soruları yanıtlayan Parmaksız, "Biz kimseyi kırmak incitmek bölmek istemiyoruz. Hepimiz bu şehrin birer evlatlarıyız. Birlik beraberliğin korunmasından yanayım. Niyetimiz ortada." dedi.

Bu makamlar icra makamı değil, talep makamıdır. “tweet”le yönetilmez

TOBB ve bünyesindeki Odalar ve Borsalar çok ciddi kurumlardır. Ben yaptım oldu ile, sosyal medyadan twit atmakla yürümez bu işler. Tecrübe ister, emek ister. Ayrıca unutulmamalıdır ki "Bu makamlar icra makamı değil, talep makamıdır" Bunun için de çevre ister.

-Bir gazetecinin Başkan adayı Yüksel Babaoğlu'nun “Masaya yumruğumu vurdum, istifa ettim” sözlerine cevap veren Parmaksız, “Benim masama yumruk vuracak adam anasının karnından doğmadı.” dedi.

 “YEĞENİNİ İŞE ALMADIM DİYE İSTİFA ETTİ”

Başkan adaylığı ile ilgili Babaoğlu’nun “Masaya yumruğumu vurdum, istifa ettim” sözlerine tepki gösteren Parmaksız, “Benim masama yumruk vuracak adam anasının karnından doğmadı.” dedi. Herkes görevini doğru yapar. Vurdurmaya da tevessül ettirmeyiz. Çünkü görevimizi yapıyoruz.

Eğer masaya kendine dükkanında vurduysa onu ben bilemem.

Kendisi bizimle beraber meclisimde yıllarca yer almıştır. Alınan tüm kararların altında kendi imzası vardır. İstifasına kadar alınan tek bir karara karşı çıkmadığı gibi itirazıda olmamıştır. Elbette bu bir demokrasi yarışıdır herkes çıkar özgürce aday olabilir. Buna her zaman saygı duyarım ama, Alınan kararlara itiraz etmiyceksin bu konuda tek bir fikir beyanın olmayacak. Sonra "yeğenini işe almadığım için" istifa edip sonrada çıkıp yalan yanlış farklı gerekçeler ortaya koyarak, bu yüzden aday oldum diyeceksin. Geçsin bunları. Şahitlerim var. Neden istifa ettiğini bende kendiside herkes biliyor, bütün arkadaşlarımda şahit. Tekrar ediyorum istifa sebebi yeğenini gümrük kapsıdında işe almadım diye oldu ve o yüzden istifa etti. İsterseniz burda istifa dilekçesini de göstereyim; "Yoğun işlerim neticesinde görevimden istifa ediyorum" diyor."

Yok milletin hakkını koruyacakmış böyle laflara kimse girmesin. Bunlar popilistce yapılan ucuz siyaset.  Lafla yürümüyor bu işler. Bu işler icraat ile yürür.” diye konuştu. 

Eleştirilere neden olan depolama alanlarıyla ilgili detaylı bilgiler veren Parmaksız, yatırımcı sayısının giderek azaldığı ve maliyetlerin artması nedeniyle projenin yapılamadığını söyledi.

Biz bu yola Hisarcıklıoğlu ile çıktık...

- TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile birlikte varım. Türkiye iş dünyasına büyük hizmetleri olmuştur, olmayada devam ediyor. Benim kader arkadaşımdır. Birlikte yol yürüyoruz. O olmassa bende olmam...

NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız Oda Hakkında Verdiği Genel Bilgilerle birlikte şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve hizmetlerle ilgilide şu açıklamalarda bulundu;

Nevşehir Ticaret Ve Sanayi Odası 25 Nisan 1926'da 655 Sayılı Kanun Hükümleri Uyarınca Kurulmuştur.2026 Yılında 100.Yılımızı Kutlayacağız. 24 Personelimizle Hizmet Vermekteyiz. 2022 Yılı İtibariyle 31 Meslek Komitesinde 171 Meslek Komite Üyesi, 70 Meclis Üyemiz Ve 11 Yönetim Kurulu Üyemiz Bulunmaktadır.2022 Yılı İtibariyle Üye Sayımız 5000'i Aşmıştır. 

Oda Hizmetleri
1)    Ticaret Sicil Birimi
2)    Oda Sicil Birimi
3)    Dış Ticaret Birimi
4)    İhracat Destek Ofisi
5)    Dış Ticaret İstihbarat Ofisi
6)    Tse Kalite Birimi 
7)    Akreditasyon Birimi
8)    Muhasebe Birimi
9)    K Yetki Belgesi
10)    Mesleki Yeterlilik Birimi
11)    Proje Birimi ( Erasmus+ Projeleri)
12)    İş Makinesi Ve Kapasite Raporu Birimi
13)    Hukuk Müşavirliği Hizmetleri
14)    Sigortacılık Destek Birimi
15)    Türk Patent Marka Kurumu Bilgilendirme Birimi
16)    Coğrafi İşaret Ve Tescil Birimi

Pandemi Döneminde, Değişen Çalışma Koşullarına Hızlı Adapte Olarak, Hizmetleri Hiç Aksatmadan Teknolojimizi Geliştirerek Faaliyetlerimize Devam Ettik. Hızlı Bir Şekilde Online Belge Hizmetine, Temassız İhracat Hizmetine Ve Online Danışmanlık Hizmetine Geçiş Yaptık. 7/24 İhracat Belge Onayı Sunduk Ve Sunmaya Da Devam Ediyoruz.

Odamızın İyi Uygulamaları
-    K Yetki Belgesi Tanzimi 
-    Sayısal Takograf Kartı Tanzimi.
-     Tapdk (Tütün Ve İçki Satışı) Yetki Belgesi Tanzimi İşlemleri
-    Mesleki Yeterlilik Sınavları
-    İhracat Destek Ve Dış Ticaret İstihbarat Hizmetleri
-    Tse Danışmanlık Hizmeti
-    Çeviri Desteği
-    Marka Patent Bilgilendirme  Desteği
-    Sigortacılık Destek Hizmetleri

 

Yeni Hizmet Binasının Yapılması
2004 Yılında Yönetim Kurulumuzun Almış Olduğu Kararlar Neticesinde, Eski Hizmet Binamızda Kapsamlı Bir Tadilata Girişilmiş, Yıllardır Kurumumuza Hizmet Etmiş Binamız Mümkün Olduğunca Elden Geçirilmiştir. Ancak Yakalanan Büyüme, Üye Memnuniyetinin Artırılması Ve Hizmet Kalitesinin Yükseltilmesi Gayesi Ve Odamızca Verilen Hizmetlerin Genişletilmesi İle Birlikte Oda Hizmet Binasının Yeterli Olmadığı Yapılan Yoklamalar Ve Anketler İle Tespit Edilmiş Ve Bu Tespit Üzerine Şu Anda Bu Sunumu Yapmaktan Büyük Haz Aldığım Nevşehir Ticaret Ve Sanayi Odası Hizmet Binası 2010 Yılında Üyelerimize Kazandırılmıştır.

 Nevşehir Belediyesi İle İmzalanan Protokol Çerçevesinde Hizmet Binasının Yeri Odamıza Kazandırılmış Ve Tamamen Oda Kaynaklarının Kullanımı İle İnşa Edilen Hizmet Binası İle Birlikte; Odamız Türkiye’de Örnek Gösterilen Bir Hizmet Kalitesini Yakalamıştır. Burada Özellikle Şunu İfade Etmek İsterim: Bizler Hizmet İçin Buradayız. Makamlar, Mevkiler Elbette Gelip Geçici. Biz Bu Binayı İnşa Ederken, Nevşehir’e, Nevşehir Ticaret Ve Sanayi Odası’na Yakışır Bir Miras Bırakma Amacını Güttük.  Gelinen Noktada Gerek Üye Memnuniyetinin, Gerekse Personel Memnuniyetinin Gözle Görülür Bir Şekilde Arttığı Tespit Edilmiştir.

Dükkanlar
Tamamen Odamız Kaynakları İle Her Biri 850 Metrekare Alana Sahip 6 Adet Dükkan Yaptırdık. Dükkanlarımızdan 1 Tanesi Halkbankası’na Kiraya Verildi. Ürgüp Gümrük Müdürlüğü’nün,  Girişimlerimiz Sonucunda Nevşehir’e Taşınma Kararı Onaylandı Ve Dükkanlarımızdan Birini De Nevşehir Gümrük Müdürlüğü’ne Tahsis Ettik. Ayrıca Kosgeb Nezdinde Projeler Hazırladık Ve Başvuru Yaptık, Kurulması Halinde Dükkanlarımızdan 1 Veya 2 Sini De İşgem Ve Tekmer’e Tahsis Edeceğiz.


Temsil Faaliyetleri
Odamızı Sadece Burada Başkan Olarak Temsil Etmek İle Yetinemezdik, Tse Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği İle Başladığımız Ankara Da Temsil Görevlerimize , Tobb Yönetim Kurulu Üyeliği  Devam Ettik Halen Tepav Yönetim Kurulu Üyeliği, Gtiaş Yönetim Kurulu Başkanlığı Gibi Görevlerde Bulunarak Ankara’da İlimizi Ve Üyelerimizi En Üst Seviyelerde Temsil Etmeye Devam Ediyoruz.

Bugün Tse Bölge Temsiciliğinin İlimizde Olması, Ahiler Kalkınma Ajansının Merkezinin İlimiz Olması, Tuik İçin Yine Şehrimizin Seçilmesi Hep Bu Lobby Faaliyetlerimizin Meyvesidir. Ayrıca Hacıbektaş’a Tobb’un Fakülte Yapması , Hiçbir İlçede Yokken Ürgüp’te Lise Açılması Temsil Ettiğimiz Makamların Neticesi.Diğer Her Bir İlçemize De Okul Yapılması İçin Girişimlerimiz Devam Ediyor.

Huzur Hakkı 
Göreve Geldiğimiz Günden Beri, Ne Yönetim Kurulum Ne Meclis Üyelerim, Huzur Hakkı Almadan Tamamen Gönüllülük Esasına Göre Hizmet Vermekteyiz. Küçük Rakamlar Olarak Görülebilir Ancak Yönetim Kurulu, Meclis Ve Meslek Komiteleri Olarak Hesaplama Yaparsanız Bunun Odaya Maliyeti Yaklaşık Olarak Yıllık 350-400 Bin Tldir.Temsil Giderlerimizi De Minimize Ettik.


Meslek Liselerinin Devir Alınması Ve Modernizasyonu 
81 İlde 81 Meslek Lisesi İçin Tobb, Meb Ve Tobb Etü İşbirliğinde Yürüttüğümüz Meslek Lisesi Proje Protokolü İle Önce Nevşehir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesini Sonra Da Kapadokya Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesini Aldık. Protokol Yürütme Kurullarımız İle Bu Okulları Modernize Ederek Daha Modern Ve Teknolojik Okullar Olmasını Sağlıyoruz.Okullarımızın %100 Doluluk Oranını Yakaladık.

Ürgüp’e Yapılan Lise 
Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Olarak, 81 İlde 81 Okul Projemiz Vardı. Bu Kapsamda Ürgüp’e De Okul İstedik. Lisemizin Çalışmaları Yapıldı Kısa Sürede Faaliyete Geçecek Bir Proje Okulu Yaptık.


Üniversiteleşme Sürecinde Odanın Katkıları
Nevşehir’de Üniversite Kurulması Çalışmalarını Yürütürken Diğer Taraftan Gerekli Alt Yapının Oluşturulması İçin Fakülte Ve Yüksek Okul Sayısının Artırılmasına Çalıştık. Başarılı Da Olduk. Zira Nevşehir Üniversite’sinin Kurulduğu 2007 Yılına Kadar Yüksek Okulların Sayısının Artırılması Ve Fakülte Binalarının İnşası İçin Sayısız Toplantı Tertiplenmiştir. Bu Dönemde Üniversite Vakfına Maddi Destek Sağlandığı Gibi Üyelerimizin Ve İl Dışında Yaşayan Nevşehirli Hemşerilerimizin De Maddi Destek Sağlamalarına Öncülük Edilmiştir.


Hacıbektaş’a  Yapılan Fakülte
2007 Yılında Üniversitenin Kurulması İle Çalışmalarımıza Hız Verdik. Bunun En Somut Örneği Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’dir. Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Nezdinde Gerçekleştirdiğimiz Girişimler Neticesinde 5 Milyon Dolar Bedelle Fakültenin Üniversitemize Kazandırılması Sağlanmıştır.

Teknopark Oluşumu 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İçerisine Nevşehir Tso Ortaklığında Kurulan Kapadokya Teknopark, 6 Ay Gibi Kısa Bir Sürede Kuruldu. Kapadokya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Nevşehir Ticaret Ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası Ve Nevşehir Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi Ortaklığıyla Kuruldu. Kapadokya Tekno-Park, Bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisi Ve Kuluçka Merkezi İle Aktif Bir Şekilde Ar-_Ge Destek Hizmeti Sunmakta Ve Teknoparkın Ortaklık Yapısı İle Üniversite Sanayi İşbirliği Noktasında Çalışmalar Yapmaktadır.

Turizmde Yapılan Tanıtımlar
Oda Olarak Kapadokyamıza En Büyük Değeri Yine Biz Verdik, Bölgenin Tanıtımı İçin Her Sene Üyelerimizin İstediği Ülkelere Tanıtım Organizasyonları Gerçekleştirdik.
Kuzey Avrupadan, Uzak Doğuya, Güney Amerikadan Rusya Ya Kadar Her Sene Birkaç Ülke Olacak Şekilde Tanıtım Organizasyonları Yaptık.
Katılmak İsteyen Her Üyemizi Götürdük, Thy İş Birliği İle Buralarda İş Görüşmeleri Gerçekleştirdik, O Ülkenin Acentelerine Bölge Tanıtımı Yapıp Ayrıca Katılımcıların Devlet Desteği Almaları İçinde Başvuru Süreçlerini Ve Destek Süreçlerini Bizzat Bir Yürüttük.

 

Uçuşların Sürekli Hale Gelmesi İçin Verilen Destekler 
İstanbul Ve Antalya Karşılıklı Uçuşlarının Sağlanabilmesi İçin Havayolu Şirketleri İle Protokol İmzaladık.
Anadolujet, Pegasus Hava Yolları İle Yapılan Anlaşmalar Ve Doluluk Garantilerini Biz Verdik Ve Bu Desteğimiz Uçuşlar Oturana Kadar Devam Etti.

Tpe Bilgi Doküman Birimi Faaliyetleri
Patent Ve Marka Tescilinde Sadece Üyelerimize Değil Bütün Şehire Yol Gösteren Bir Birim Oluşturduk.
Her Yıl Yüzlerce Firmamız Marka Tescili İçin Odamıza Başvuru Yapmakta, Dışarda 5.000,00 Tl Lere Yapılan Bir İşi Odamız Birimi Sayesinde Şehrimizin Her Bir Ferdi 1500 Lira Gibi Sadece Harç Ücretleri İle Yapabilmekte.
Yalnızca Araştırma Kısmında Değil, Başvuru Hazırlanmasından Belge İle Sonuçlanıncaya Kadar Üyelerimize Hizmet Vermeye Devam Ediyoruz.

 

Girişimci Destek Birimi
Şehrimizde Yeni İşe Başlayan Her Girişimcinin En Büyük Yol Arkadaşı Olmaya Gayret Ettik.Bu Amaçlarla 2500 Ye Yakın Girişimci Adayına Eğitim Verdik, Yüzlercesine Destek Aldırdık.Girişimcilerimizin Devlet Destekleri Alması İçin Neler Yapmasını Birebir İzah Ediyor, Başvurularını Birebir Takip Ediyoruz.
Destek Almaları İçin Gerekli Olan Başvurularını Birimimiz Aracılığı İle Takip Ederek Her Zaman Yanında Olmaya Devam Ediyoruz.Bu Birimimizden Her Yıl Yüze Yakın Girişimci Adayı Faydalanmaktadır.

Tse- Akreditasyon Birimi
Göreve Geldiğimiz Dönemde Hedeflerimizden Birisi Odamızı Sadece Matbu Evrak Düzenleyen Ve Aidat Tahsil Eden Bir Kurum Olmaktan Çıkararak, Üyelerinin Her Türlü Gereksinimlerini Karşılayan, Bürokratik İşlemleri Kolaylaştıran, Bir Oda Hüviyetine Kavuşturmaktı. Bu Kapsamda; Öncelikle 2004 Yılında Hizmet Kalitesini Tse-En Iso 9001:2000 İle Belgelemiş, Daha Sonra Tse-En Iso 9001:2015 İle Belge Yenilemesini Gerçekleştirdik. Bir Çok Oda Gibi Tse Danışmanlığı Alarak Bu Belgeleri Almadık. Kendi Bünyamizde İstihdam Ettiğimiz Uzmanlar Sayesinde Hem Kendi Belgelerimiz İçin Yeterlilik Sağladık Hem De İhtiyacı Olan Üyelere de Tse Danışmanlığı Verdik. 

 

Ayrıca Odamız Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Tarafından Başlatılan Ve Odaların Sundukları Hizmetlerin Kalitesinin İyileştirilmesini Ve Geliştirilmesini Amaçlayan Oda Akreditasyon Sistemine Başvurarak, Yapılan Denetimleri Başarıyla Geçmiş Ve Türkiye’de Mevcut 364 Oda- Borsa İçerisinde Akredite Olmaya Hak Kazanan İlk 35 Oda Arasında Yer Almıştır. Yine Akreditasyon Sistemi Çerçevesinde Son Olarak 2017 Yılında Belge Yenilemesi Gerçekleştirilmiştir. Bu Belgelemeler Işığında Odamız; Stratejik Planlarla Hareket Eden, Vizyonu-Misyonu Olan, Kalite Politikasından Taviz Vermeyen Bir Oda Hüviyetine Kavuşmuştur.


Sosyal Sorumluluk
Eğitim, Öğretim Ve Gıda Yardımlarımızı Her Sene Yaptık. Üniversitedeki Öğrencilerimiz İçin İftarlar Vererek Binlerce Örencimize Yardımda Bulunduk.


Avrupa Birliği Projemiz
Avrupa Birliği Erasmus+ Kapsamında 10 Ülke İle Ortaklı Yürüttüğümüz Skılls+ Projesi İle Engelli Bireylerin İş Hayatına Kazandırılması İçin Çalışmalar Yaptık.

Organize Sanayi Bölgeleri
İlimizde 3’ü Tüzel Kişiliğe Haiz, 1’i Kuruluş Aşamasında Olan 4 Adet Osb Bulunmaktadır.
-    Acıgöl Osb
1.500.000 Metrekare Alan Üzerine Kurulu Olan Acıgöl Osb’de Ağırlıklı Olarak Gıda, Geri Dönüşüm, Makine Ve Metal Sektörleri Üretim Yapmaktadır. Acıgöl Osb, 2003 Yılında %40 İştirakimiz İle Kurulmuştur. Acıgöl Osb’de, 18 İşletme Faaliyet Göstermektedir Ve Yaklaşık 1.000 Kişi İstihdam Edilmektedir.
Nevşehir Acıgöl Osb’de 1150 Metrekare Alana İki Bina Şeklinde Yapılması Planlanan Tekstil Kent Projesinin İhalesi Yapıldı. Tekstil Kent Projesi İle Tekstil Atölyelerine Kiralanacak Bu Alanda 500 Kişi İstihdam Edilmesi Planlanıyor. 1 Yıl İçerisinde Faaliyete Geçeçek Olan Tekstil Kentimizin İlimize Hayırlı Olmasını Temenni Ederim.


-    Boğaz Osb
Göreve Başladığımız Dönemde; Yıllardan Beri Büyük Uğraşlar Verilen Ve Bir Türlü Sonuçlandırılamayan Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi Çalışmalarının Önüne Çıkan Çeşitli Engeller Nevşehir’in Yatırımcı Potansiyelinin Diğer İllere Yönelmesine Sebep Olmuştu. Komşu İllerimizin Organize Sanayi Bölgelerinde Yatırımlar Büyük Bir Hızla Devam Ederken,  İlimiz Organize Sanayi Bölgesi Yerinin Tespiti Hususunda Takılıp Kalmıştı. 


1999 Yılı Sonlarında Göreve Başlar Başlamaz Karakepez Mevkiinde Sit Engeline Takılan Osb Alanının Yerine Alternatif Alan Arama Çalışmaları Hemen Başlatılmış Ve Acıgöl İlçesi İğdeli Mevkiinde Bulunan Alan Tespit Edilerek Gerekli Girişimlerde Bulunulmuş, Çalışmaların Önemli Bir Bölümü Odamızca Yakından Takip Edilerek Bürokratik İşlemlerin Hızlandırılması Temin Edilmiştir.
2003 Yılında Oda Olarak %100 İştirakimizle 860.000 Metrekare Alan Üzerine Boğaz Osb’mizi Kurduk. Islah Aşamasını Da Amamladık Ve Şu Anda  Osb’mizde 60 Firma Faaliyet Göstermektedir, Yaklaşık 2500 Kişi İstihdam Edilmektedir.


-    Kozaklı  Osb 
1.352.000 Metrekare Alanda, %54 İştirakimizle Türkiye’nin 2. En Büyük Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Osb’si Özelliğine Sahip, 1.5 Milyar Tl’lik Bir Yatırımla 40 Adet Sera Parseli, 16 Adet Sanayi Parseli Olmak Üzere Toplam 56 Parselden Oluşan Nevşehir Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Kuruluş İşlemlerini Tamamladık. Osb’de Yaklaşık 1.500 Kişinin İstihdam Edilmesini, Yıllık 750 Milyon Tl. Ekonomiye Katkı Sağlamayı Ve 40.000 Ton Sebze Ve Meyve Üretimini Hedefliyoruz. Eylül Ortasında Tarım Bakanımızla Birlikte Osb’mizin Lansmanını Yapacağız.

-    Avanos Osb
650.000 Metrekare Alanda, %40 İştirakimizle Avanos İlçemizde Kurulacak Olan El Sanatları Ağırlıklı Avanos Osb İçin Yer Seçimi Tamamlandı Ve Son Aşama Olan Kuruluş Aşamasına Geçildi. Kısa Sürede Avanos Osb de Hizmete Hazır Olacaktır.

-    Boğaz Karacaören Yolu
Nevşehir Valiliğimiz Öncülüğünde; Nevşehir Ticaret Ve Sanayi Odası, Nevşehir İl Özel İdaresi Ve Nevşehir Ticaret Borsası’nın Birlikte Hazırlamış Olduğu Boğaz Karacaören Köyleri Karayolu Kenarı Planlama Projesi Kapsamında Yaklaşık 4000 Da Alanın Sanayi Alanı Amaçlı İmar Planı Başvurusu Tarım Ve Orman Bakanlığımız Nezdinde Değerlendirilmiş Ve Uygun Görülerek Kabul Edilmiştir.Ülkemiz Ve İlimiz Ekonomisinin Gelişmesi İçin Mücadele Ettiğimiz Bu Yolda Böylesine Büyük Projeler İçerisinde Yer Almak Ve Katkı Sağlamaktan Gurur Duyuyoruz. Boğaz Karacaören Köyleri Karayolu Kenarı Planlama Projesi Ülkemize Ve Nevşehirimize Hayırlı Olsun."

“SONRAKİ SEÇİMDE YOKUM”

Bir gazetecinin “Geçtiğimiz dönemlerde size rakip olan isimler bu seçimde size destek veriyor. Bir sonraki seçimde Babaoğlu da sizi destekler mi?” sorusuna Parmaksız, şöyle cevap verdi: “Bir sonraki seçimde yokum diyorum. Ama benden sonraya dünkü ekip karar verir, ben veremem. Şehrin ileri gelen sanayicisi ve tüccarıyla otururuz, yeni bir yönetim, yeni bir yol haritası yeni bir meclis seçilir. Yani öyle tek başına ben adayım bu tür kurullarda olmaz. Toplu oy kullanılmıyor. Herkes kendi mesleğinden seçilecek. 2013’te benim karşımda olanların hepsi “Arif abi biz yanında olmak istiyoruz” dediler. Meclis 60’tan 79’a çıktı. Çalışmak isteyene yer var bencillik yapmazsan. İlle ben şu olayım demezsen.”