Nevşehir plakalı Şahin marka aracıyla Fransa'nın başkenti Paris meydanında 'Şen Olasın Ürgüp' türküsü çalan ve sosyal medyada gündem olan o kişiyi bulduk. Başka bir değişle Paris sokaklarında Ankara oyun havası ve Şen olasın Ürgüp türküsünü çalan o kişi haberimiz sonrası FİB Haber Merkezini arayarak teşekkür etti, başta Ürgüp Mustafapaşa, olmak üzere Nevşehirli tüm hemşehrilerine selamlarını ve sevgilerini gönderdi.

Son günlerde sosyal medya bu videoyu konuşuyor.

Paris Sokaklarında 'Şen Olasın Ürgüp' Türküsü...

Paris sokaklarında Türk efsanesi Şahin'i görenler gözlerine inanamıyor...

Nevşehir plakalı Şahin marka aracıyla, tam 3 bin 500 kilometre yol katedip Türkiye’den Paris'e giden Nevşehirli hemşehrimiz Korhan Sakarya, aracını Eyfel Kulesi’nin önüne çekerek son ses 'Şen Olasın Ürgüp' ve Ankara havası açtı.

50 plakalı aracının kapılarını açarak bagajına yerleştirdiği ses sistemi ile eyfel kulesi’ne karşı Türk müzikleri çalan genç sürücüye, büyük ilgi gösteren çevredeki insanlar önce çok şaşırdılar sonrada cep telefonlarıyla selfie çektiler.

Sosyal medyada kısa sürede gündem olan bu videoyu milyonlarca kişi izledi.

Paris'te Şen olasın Ürgüp türküsü dinletti.

19 yaşında öğrenci olarak gittiği Paris'in en meşhur resturantı Kehribar'ı açtı. Şimdi 5 işyeri sahibi...

Aslen Ürgüp’lü olan hemşehrimiz Korhan Sakarya 38 yaşında. Fransa'da yaşayan başarılı genç iş adamı Korhan Sakarya Paris merkezinde KEHRİBAR Restorantının sahibi. 

Fransa'da 5 İşyeri açtı...

FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan gurbetçi hemşehrimiz şu açıklamalarda bulundu; "Merhabalar ben Orhan aslen Ürgüplüyüm. 38 yaşındayım. 19 senedir Paris’te yaşıyorum. Niğde Üniversitesi'nden sonra Paris’e Sorbonne üniversitesine gelmiştim. Daha sonra öğrencilik yıllarını bırakıp iş hayatına atıldım. Paris’te 5 tane işletmem var. Burada Türk işletmesi olarak Paris’in çok tanınmış Kehribar restoranını işletiyorum. İşletmemiz kısa bir süre içerisinde Spor, sanat ve iş dünyasından pek çok ünlünün mekanı oldu.

Şahin tutkusu sınırları aştı ve Fransa'ya taşındı...

Araba konusuna gelince, çocukluk hayalimde olan küçüklüğümüzde her zaman büyüdüğümüz Hacı Murat’ın kokusunu çok sevdiğim için içini buraya getirme şansım oldu. Hayallerimi gerçekleştirmek için onu getirdim Fransız plakasına çevirdim. Ondan sonra yine gençlik yıllarımın hayalini süsleyen Şahin marka bir otomobil satın aldım. Yaklaşık bir buçuk sene Türkiye’de kaldı. 6 aylık bir çalışma ile arabayı bu hale getirdim. Ondan sonra Paris’e getirme kararı alıp 10-15 günlük bir serüvenle  geze geze buraya getirdim. Memleketim Nevşehir'den getirdiğim Şahin aracımla geze geze çok rahat bir yolculukla geldim hiç arıza vermedi. Çünkü her şeyini çok iyi yaptırdım motorunu falan... Şimdi burada herkesin çok dikkatini çekiyor. Öyleki Ferrari’den Lamborghini’den bile daha fazla dikkat çekiyor. Yolda duruyorlar bakıyorlar, birlikte fotoğraf çekiyorlar. Herkes soruyor, bu nedir nasıldır almak isteyenler oluyor.

Nevşehir'den getirdiğim aracımın mutluluğunu yaşamak için Eyfel kulesinin önünde, Şen olasın Ürgüp türküsünden, Ankara oyun havalarına kadar Türk müzikleri açtım. Sonra bir baktım FİB Haber'e haber olmuşuz sonra tüm sosyal medyada gündem olduk. 2-3 gündür de bu internette patlama olunca bende size böyle bir video çekip hem kendimi tanıtmak hemde sizlere teşekkür etmek istedim. Bu vesile ile Paris'ten, Ürgüp Mustafapaşa, olmak üzere Nevşehirli tüm hemşehrilerime selamlarımı ve sevgilerimi gönderiyorum. 

Son olarak, "Fransa Paris'te memleketten tüm Nevşehir haberlerini www.fibhaber.com dan öğreniyorum. FİB Haber'e bu manada yurt dışında yaşayan biz gurbetçiler olarak teşekkür ediyor, dünya Gazeteciler günlerinide kutluyorum. İyiki varsınız." dedi.

İşte Nevşehir'in 50 plakasıyla Fransa'nın göbeğinde 'Şen Olasın Ürgüp' türküsü; 

İŞTE O GÖRÜNTÜLER:

Fransa’da Tofaş mı Olur Diyenler...

@kehribarpantheon

@paris124w108