Nevşehir merkeze bağlı Güvercinlik köyünde yaşayan ve çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 21 yaşındaki Enes Altıntaş, köyündeki tarlasını sürüp, toprağa traktörle ay yıldız çizdi.

Nevşehirli çiftçi, tarlasına traktörüyle Türk bayrağı çizdi

Nevşehirlilerin Bayrak sevgisini tarlasına yansıtmayı planlayan 21 yaşındaki Nevşehirli genç çiftçi Enes Altıntaş traktörüne takılı kaz ayağı pulluk ile 5 dekarlık toprağına ay yıldız çizdi.

"Küçüklük hayalimi gerçekleştirdim"

Altıntaş, "Tarlamıza Türk bayrağı çizmek küçüklüğümden beri hayalimdeydi. 5 dekar tarlamıza traktörümüzle büyük bir ay yıldız çizerek hayalimi gerçekleştirdim. Ay yıldızlı bayrağımızı traktörümüzle tarlamıza yansıttım." dedi.

Traktörüne taktığı kaz ayağı pullukla yaptığı çizimi yaklaşık 1 saatte tamamlandığını dile getiren Altıntaş, yeni sezona hazırladığı tarlasını baharda ekmeyi planladığını kaydetti.

Genç çiftçi tarlasına ay yıldız çizdi ve ekledi: 'Nevşehir'den vatan haini çıkmaz!' 

Herkes NEVŞEHİRLİ Olamaz...

Çiftçilik, hayvancılık ve aynı zamanda kültür mantarı üretimi ile uğraşıyorum. Ekmeğini şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklardan sağlıyorum. Ben bunu gururla söylüyorum ki Nevşehirliyim. Ama kimliğinde Nevşehir yazan herkes Nevşehirli olmaz. Yani Nevşehir'de doğmakla NEVŞEHİRLİ olunmaz... diyen genç çiftçi Enes Altıntaş; "Nevşehir'den, her şey çıkabilir; Ama asla vatan haini çıkmaz. Nevşehirli vatanını satmaz.

Çünkü Nevşehirliler hamurunda vatanını, milletini seven, güvenilir kişilerdir. Böyle bir ecdadın soyundan vatan haini çıkmaz. Nevşehir'den doktorlar, savcılar, avukatlar, pilotlar çıkar. Nevşehir'den Hacı Bektaşı Veli, Sadrazam Damat İbrahim Paşa, Suat Hayri Ürgüplü, Karavezir Seyit Mehmet Paşa, Ürgüplü Şeyhülislam Mustafa Hayri Efendi velhasıl vatansever Abdullah Çatlı'lar gibi önemli şahsiyetler çıkar.. Bu topraklar vatan hainlerini barındırmaz. Ben bu ay yıldızı yurt içi ve yurt dışında yaşayan vatansever tüm Nevşehirli hemşehrilerime hediye ediyorum." diye konuştu. 

Öte yandan FİB Haber Merkezi Sosyal medya hesaplarından paylaşılan bu görüntüler, büyük beğeni topluyor. Genç çiftçimizi kutluyoruz.