Antalya Kepez Devlet Hastanesinde pandemiden sorumlu Nevşehirli uzman doktor Ayça Gümüş'ün, yaşadığı bir olay tüm Türkiye'de günün konusu oldu.

Nevşehirli doktor Ayça Gümüş, Antalya Kepez Devlet Hastanesinde pandemiden sorumlu uzman doktorluk yaparken, yoğun bakımda tedavisine baktığı hastası hayatını kaybetti... Bu acı haberi kaybettiği hastasının ailesine gözyaşlarıyla verdi. Bunun üzerine Covid-19'dan dolayı eşini kaybeden acılı koca, Nevşehirli Genç Doktor Ayça'nın yanına gelerek elini öpmek istedi.

Bu davranış karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Doktor Ayça bunun nedenini sorduğunda, "eşimin elini en son sen tuttun" doktor hanım sözüyle bir kez daha gözyaşlarına boğulan doktor Ayça meslek hayatının en zor ve en güç anlarını yaşadı.

Soyadı GÜMÜŞ kendi ALTIN Kalpli...

Hayatını kaybeden hastanın kızı ise açıkcası bir doktorun hastasını kaybettiğinde ağladığına ilk kez şahit oluyorum. Annemin doktoru Ayça hanımın soyadı Gümüş ama kendi Altın yürekli bir doktor." sözleriyle duygularını ifade ederek teselli oldu.

Kızımla gurur duyuyorum....

Doktor kızımla ne kadar gurur duysam azdır sözleriyle duygularını ifade eden doktor Ayça'nın babası Çetin Gökşen, Kızımız Ayça, Çetin ve Gönül'den olma, 2 can parçası kızımızın büyüğü. Kızım Tıp'ta okurken ben ona hep güzel nasihatlerde bulunurdum; "Aman kızım herkese annenmiş, babanmış, kardeşinmiş gibi davran". Çok şükür o da babasının öğütlerini tutuyor ve beni utandırmıyor. Şimdi kızıma tüm hastaları ve hasta yakınlarıda sevgi saygı gösteriyorlar ne mutlu... Kızımın yaşadığı bu elim olayda da inanın bizlerinde gözleri doldu. Allah hayatını kaybeden merhumeye rahmet eylesin eşine ve çocuklarına sabır diliyorum" dedi. 

Evli ve bir çocuk annesi Nevşehirli doktor Ayça Gümüş, 1982 Nevşehir doğumlu olup, Nevşehir Anadolu, Mersin Fen, Kayseri Erciyes Üniversitesi, Tıp fakültesi mezunu, Akdeniz üniversitesinde yoğun bakım ihtisası yaptı. 2 yıl Kırşehir Devlet Hastanesinde zorunlu hizmetten sonra, Antalya Kepez Devlet Hastanesinde görevini sürdürüyor. Eşi Bilal beyde Serik Devlet Hastanesinde Ortopedi doktoru.

FİB Haber Merkezi olarak değerli hemşehrimiz Doktor Ayça Gümüş'e görevinde başarılar diliyor, nezdinde tüm sağlık çalışanlarına kolaylıklar diliyoruz.