Nevşehir için Proje ve Planları tespit ve takip komisyonu
Nevşehir’in 2022 yılında plan ve projeleri tespit ve takip eden bir komisyon oluşturulmalı. Yoksa plansız, projesiz ferdi harektle ile bir sonuca varılamaz.
Önce plan ve projeleri tespit etmek gerekir. Başlangıç olarak daha önce olan ve askıya alınmış veya durdurulmuş plan ve projelerden başlanabilir. Daha önce bu işlerde aktif olarak ilgilenen kişilerden yardım alınabilir.
Ancak Nevşehir’in en baştaki ihtiyaçları, plan ve projeler neler olabilir?
1: Turizm ile ilgili çalışmalar:
A: gelen turistlerin çeşitlendirilmesi ve konaklama gecesinin artırması çalışması.
B: Kongre Turizmin Kapadokya’da başlatılması. Unutmayalım İstanbul Taksim çevresindeki Kongre Merkezi nedeni ile o bölgedeki Oteller kongre turizmi ile ilgili yıllık doluluk oranları oldukça yüksek. Ve Antalya otelleri sezon dışında kongre turizm ile doluluk oranları yüksek.
C: Koşu, bisiklet yarışması gibi birçok aktivasyonda ev sahipliği yapabilir. Bu aktivasyonu şu anda Argeus Travel &Events firmasının ortak ve yönetiminde olan sayın Aydın Ayhan Güney Bey tek başına yürütmeye çalışmakta ancak bu sektörü çeşitlendirerek bölgeye katkı sağlanabilir
2: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi: Unutmayalım bir üniversitenin görevi sadece öğrenci yetiştirmek değil. Bu gibi çalışmalar sadece üniversite kadrosu ve sayın Prof. Dr. Semih Aktekin Beyin azmi ve çalışmaları ile sonuca varılamaz. Üniversitede neler yapılabilir: A: üniversiteyi ilk 15-20 sıraya getirilmesi. B: Ulusal ve uluslararası bilimsel kongrelerin bölgede düzenlenmesi, C: Üniversite hocalarından bölge proje, planlar ve kalkınması için bilimsel araştırmalar için yârdim almak.
3: Havaalanı uçuş sayısının artması, yurtdışı direk seferler için girişimler yapılması …gibi bölgeye canlandırılmasında çok etkili olur
4: Hızlı Tren projesinin takibi: bölge için oldukça önemli bir girişim.
5: Çevre yolun kısa sürede tamamlanması.
6: Kozaklı ve Hacıbektaş çevresinde sulama projesi.
Üstte saydıklarım sadece birkaç örnektir. Ancak bu plan ve projeleri bir grup tarafından düzenle, istikrarlı, yorulmadan, azimli bir programda yapılmalıdır, yoksa sonuç alınmaz.
Bu komisyonda kimler yer alması uygun olabilir. Elbet sayacaklarım kişiler sadece bir taslak ve öneriden ibarettir. Bu kişiler egodan uzak, magazin haberleri ile ilgilenmeyen, azimli Nevşehir’e en ufak bir hizmet için çok çaba gösteren memlekete sevdalısı kişiler olmalı. Bu komisyonun görev ve bölümlere ayırılarak düzenlenmesi uygun olur.
Bu komisyondaki bolümler ve önerilen kişiler:
1: Turizm ile ilgili geçmişte çabaları ve etkinliği olan Dinler ailesi, spor etkinliğinde tecrübesi olan sayın Aydin Ayhan Güney Bey gibi kişiler.
2: Nevşehir ihtiyaçlarını bilen ve her aşamada takıp eden kişiler: A: Nevşehir milletvekili sayın Mustafa Açıkgöz unutmayalım sade bir milletvekili olmayıp Divan da görev neden ile etkin bir konumunda. B: Sayın Ebubekir Gizligider Bey her aşamada Nevşehir sorunları ve ihtiyaçları için her zaman aktif bir katkısı olan bir kışı.
3: Sayın Vali,
4: Sayın belediye başkanı Dr. Mehmet Savran ve 5: Sayın Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin
gibi kişiler sadece Nevşehir’e HIZMET sevdası ile bir araya gelerek çalışmaya başlamaları Nevşehir için ileriye doğru bir yol olabilir.
Peki bu komisyon nasıl çalışabilir?
1: Nevşehir’deki bürokrasi engelleri ve ekip çalışmaları için Sayın Vali.
2: Ankara’da çalışmaları ve takıp için Sayın Mustafa Açıkgöz ve ayrıca şu an milletvekili olmayan ancak Nevşehir için herhangi yârdim ve çalışmaya katkı sağlayabilecek Ebubekir Gizligider ve NTSO Başkanı Arif Parmaksız gibi kişiler uygun olabilir.
3: Bu komisyonda organizasyonu sağlayan 2 kişi uygun olabilir: A: Belediye Başkanı sayın Dr. Mehmet Savran. Unutmayalım bir zamanlar Sayın Hasan Ünver Nevşehir belediye başkanıyken Kapadokya bölgesinin temsilcisi gibi görev yapıyordu. Belediyenin birçok imkânı ve konumu var. Elbet sayın Dr. Mehmet Savran da o inanç ve azim var.
B: Hacı Bektaş Veli Üniversitesirektörü sayın Prof. Dr. Semih Aktekin: Çok büyük bir bilimsel kadroya sahip olan üniversitenin imkânlarını Nevşehir için kullanılabilir. Ve bunlar sayesinde Kapadokya tahnitimi, plan ve projeleri için Nevşehir temsil eden bir kişi olabilir.
Bu komisyon ve kişiler tamamen Nevşehir’e HİZMET için bir araya gelmelidirler. Eğer magazin haberlerinin peşine koşarsak esas hedef olan HIZMETI unutmuş oluruz. Ayrıca senden, benden, bu gruptan, o gruptan zihniyetine girersek sadece Nevşehir’e hizmetten uzaklaşırız.
Ali Haydar
27.12.2021