2017 yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de yoğun geçti. FETÖ'nün kanlı darbe girişimi ile sarsılan Türkiye ve Nevşehir'de 2017 yılında, FETÖ Operasyonları, şehit haberleri, cinayetler, Kapadokya ziyaretleri, intiharlar ve trafik kazaları haberi damgasını vurdu. İstanbul, Kayseri patlamaları ve El Bab saldırısı sonrası şehitlerimizin ateşi 2017'de tüm ülkeyi sardı. 2017'de Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Partili Nevşehir Milletvekillleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş flash açıklamalar. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde rektörlüğe Prof.Dr.Mazhar Bağlı atandı. Nevşehir'den ve Kapadokya Bölgesinden Asayiş, adliye, sağlık, siyaset başta olmak üzere 2017 yılına adını yazdıran dosyaları sizler için derledik.

Nevşehir'in Haber Medya takibi kuruluşu www.FİB Haber.Com, siyasetten spora, ekonomiden teknolojiye Nevşehir ve ilçelerinde 2017 yılına damga vuran olayların medya raporunu yayımladı. 

Nevşehir'in Haber Medya takibi kuruluşu FİB Haber.Com, siyasetten spora, ekonomiden teknolojiye Nevşehir ve ilçelerinde 2017’ye damga vuran olayların medya raporunu yayımladı. 2017 yılı Türkiye’de ve Nevşehir'de önemli olaylara ve gelişmelere sahne oldu. Haber Medya takibinin öncü kuruluşlarından Fibhaber.com, siyasetten spora, ekonomiden teknolojiye 2017’ye damga vuran olayların medya raporunu çıkardı. Nevşehir'de geride bırakılmaya hazırlanılan 2017 yılında siyasetten spora, asayişten ekonomiye birçok önemli olay yaşandı. FİB Haber’in hazırladığı medya gündem raporunda 2017 yılının ay ay en çok konuşulan haberleri şu şekilde; Nevşehir'de geride bırakılmaya hazırlanılan 2017 yılında siyasetten spora, asayişten ekonomiye birçok önemli olay yaşandı. İşte yıl içerisinde Nevşehir'de yaşananlardan bazıları:

Nevşehir Ocak 2017 Haberleri

01.01.2017- Nevşehir Kapadokya'da yeni yıl kutlamaları
Yılbaşı için Nevşehir Kapadokyayı tercih eden Yerli ve yabancı turistler, yeni yılı kayadan peribacaları arasındaki eğlence merkezlerinde karşıladı. Tarihi ve doğal güzellikleriyle bezenmiş Yeraltı kentleri, ​peribacaları, kaya oyma kiliseleri ve butik otelleriyle ünlü Kapadokya'da 2017 yılına giren yerli ve yabanacı turistler yeni yıla muhteşem bir giriş yaparken,yağan karla adeta bembeyaz gelinlikler giymiş muhteşem manzarasına havai fişekler renk kattı.  

01.01.2017- 2017 yılının ilk bebeği Nevşehir’de dünyaya geldi 
Türkiye’de 2017 yılının ilk bebeği saat 00.01’de Nevşehir’de Kapadokya Hastanesi’nde dünyaya geldi. Türkiye’de 2017 yılının ilk bebeği saat 00.01’de Nevşehir’de Kapadokya Hastanesinde dünyaya geldi. Kapadokya Hastanesinde saat 00.01’de Rüzgar bebek 3, 750 gr olarak dünyaya geldi. 2017 yılının ilk bebeğine sahip olan Ramazan Sevilay Çetin çiftinin mutlulukları görülmeye değerken çifti ilk tebrik edenler ise hastane çalışanları oldu.

01.01.2017 -Savaş Benli, Yeni görevine Pazartesi günü başlıyor 
Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine atanan Nevşehirli değerli hemşehrimiz Savaş Benli, Yeni görevine 02 Ocak 2017 Pazartesi günü başlıyor. Konya Defterdarlığında İl Milli Emlak Müdürü iken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun 16.12.2017 tarihli onayı ile Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine atanan Nevşehirli değerli hemşehrimiz Savaş Benli, Yeni görevine 02 Ocak 2017 Pazartesi günü başlıyor. 30 Mart 2014 mahalli secimlerinde AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkan aday adayı olan Savas Benli, halk arasında samimi ve sempatik kişiliği ile biliniyor.

01.01.2017 -AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Türkiye 1.'liğine Abone Oldu 
AK Gençler “Teşkilat Performans Sistemi” sonuçları açıklandı. Nevşehirli AK Gençler, “En Başarılı Teşkilat” seçildi. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından uygulanan Teşkilat Performans Sistemi sonuçlarına göre AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Türkiye genelinde birinci oldu.

07 Ocak 2017 günü Nevşehir Adliyesinden 9 memur ihraç edildi
OHAL kanunu kapsamında yayınlanan 3 KHK sonrasında Nevşehir Adliyesinde görevli 9 memur ihraç edildi.Dün akşam yayımlanan üç yeni Kanun Hükmünde Kararname sonrasında Nevşehir Adliyesinde görevli 9 memur meslekten ihraç edildi. Nevşehir Adalet Sarayında görevli mübaşir Ahmet B., Denetim Serbestlik Öğretmeni Hakan T., şoförler Hacı Hasan D., Mustafa A., teknisyen İsmet Ö., Zabit Katipleri İbrahim A., Muhammet A., Osman A. ve Veli D.’nin son açıklanan Kanun Hükmünde Kararname sonrasında memurluktan ihraç edildiği bildirildi.

09 Ocak 2017 günü Nevşehir'de okullar tatil edildi
 İl Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu karar gereğince; İlimiz Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle 09 OCAK 2017 PAZARTESİ günü Nevşehir Merkezi ve tüm ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süre ile tatil edilmiştir. Ayrıca, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de bir gün süre ile idari izinli sayılması kararlaştırılmıştır.
13 Ocak 2017- Nevşehir’de trafik kazası: 3 yaralı
Nevşehir’den Kayseri’ye gitmekte olan 38 NT 050 plakalı araç Avanos yolunun 8'inci kilometresinde otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonrası takla attı. Edinilen bilgilere göre İsmail Oral yönetiminde ki 38 NT 050 plakalı araç Nevşehir’den Kayseri’ye gitmekte iken Avanos yolunun 8. Kilometresinde aşırı buzlanma nedeniyle araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonrası önce orta refüje çarptı ardından ise yolun karşısına geçerek takla attı. Kazada yaralanan araç sürücüsü İsmail Oral, Erdal Gürbüz ve Hakan Börklü’ye ilk müdahaleyi olay yerine gelen sağlık ekipleri yaparken yaralılar daha sonra ise Nevşehir Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.


24.01.2017 -Nevşehir’de FETÖ’den 5 tutuklama
NEVŞEHİR'de Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınıp, dün adliyeye sevk edilen 5 kişi tutuklandı.FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca haklarında soruşturma başlatılan öğretmenler M.Ö. ve M.T., doktor K.A.Ö., ebe Z.T. ve çocuk gelişimi uzmanı E.S., geçtiğimiz günlerde gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları tamamlanan ve dün Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğine gönderilen 5 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

2017.01.2017- Ocak Ayı Olağan NTSO Meclis Toplantısı
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası 2017 yılı Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı 27.01.2017 Cuma günü NTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Meclis Başkanı Seyit İNCE başkanlığında toplanan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi açılışında konuşma yapan İNCE; gündeme dair açıklamalarda bulunarak, meclis gündemi ve toplantı hakkında bilgilendirme yaptı.

01-02-2017 Nevşehir'e “Tır parkı yapılması şart”
Nevşehir'de tırların yarattığı sorunlar trafikte sorun yaşanmasına neden oluyor. Şehir merkezinde yolları rehin alan TIR ve kamyonlar şimdi de mahalle içinde ve yol kenarlarında park ederek trafikte sorun yaşanmasına devam ediyor. 

Bu TIR ve kamyonların zaman zaman park edilmemesi gereken yol kenarlarına ve kavşaklara park ediyor.  Kamyon ve TIR’ların gelişi güzel park etmesi nedeni ile kavşaklardaki trafik ışıkları görünmez hale geliyor. 

İlimiz Nevşehir genelinde şimdiye kadar "TIR parkı" olmaması yıllardan beri süregelen büyük bir sıkıntı olarak göze çarpıyor. 

Her geçen gün araç yoğunluğunun arttığı Nevşehir'de TIR’lar trafiği olumsuz yönde etkiliyor.  Yol kenarlarına park eden TIR’lar trafikte sorun yaşanmasına neden olurken, şehir içinde ki yollara park eden TIR’lar ise özelikle çocuklar için tehlike oluşturuyor.

01-02-2017 Nevşehir UEFA Standartlarında Yeni Bir Stada Sahip Olacak.
AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Spor taraftarının ve sporseverlerin heyecanla beklediği büyük müjdeyi verdi. 

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver Müdeyi Verdi : Nevşehir UEFA Standartlarında Yeni Bir Stada Sahip Olacak. 

10-03-2017 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesin'den bir Gurur!
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencilerinden Pınar BAYÇINAR Atv 'Kim Milyoner Olmak İster?' yarışması programına katılarak Nevşehir'i gururlandırdı.
 
11-03-2017 Belediye Başkanı Ünver’den Nevşehir'e İki Dev Müjde
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de yaptığı konuşmada Nevşehirli esnaf ve sanatkarlara iki müjde verdi. Esnaflar ve sanatkârlar için TOKİ kanalıyla konut yapımı için başlatılan çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğunu kaydeden Ünver, konutların mimari projelerinin tamamlandığını büyük bir ihtimal ile de önümüzdeki günlerde TOKİ’nin ihaleye çıkabileceğini ifade etti.
 
12-03-2017 Barbar Hollanda Polisi Nevşehirli Gurbetçimize Saldırdı
Hollanda'da yaşayan ve Hollanda Nevşehirliler Federasyonu Başkanlığını yürüten Şengezer KÜRK, Hollanda polisinin saldırısında yaralandı.
Hollanda polisinden vahşet...
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş izninin iptal edilmesi ve Aile Bakanı Betül Sayan Kaya'nın aracının Hollanda polisi tarafından durdurulması sonrası Rotterdam'daki Türk Başkonsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenleyen Türklere güvenlik güçleri köpeklerle saldırdı.
 
23-03-2017 Erdoğan, Nevşehir'e Telefonla Bağlandı, Öğrenciler Coştu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın katılımlarında Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde TÜGVA tarafından organize edilen “Gençlerle Büyük Buluşma” adı altında düzenlenen toplantıya telefonla bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan," Öğrencilere Yeni Rektörünüz hayırlı olsun" dedi.
Programa, şahsi cep telefonundan görüntülü konferans yöntemiyle bağlanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr Mazhar Bağlı’yı tebrik ederek tüm katılımcılara başarılar diledi.
 
31-03-2017 Nevşehir'de Göz Hastalıklarında Bir İlk
Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği son zamanlarda kaliteli sağlık hizmeti alanında çalışmalarına hız vererek Nevşehir Devlet Hastanesine, en son olarak il özel idare'nin desteği ile bünyesine OctAnjiografi(Göz Tomografisi ve Anjiografisi) cihazını kattı. Hizmete giren  bu cihaz ile şeker hastalığı, sarı nokta hastalığı ve göz tansiyonu hastalıklarına bağlı göz hasarları erken teşhis edilebilecek, hastaya herhangi bir girişim yapmadan, ilaç vermeden, ağrısız bir yöntemle gözün tüm katmanlarının ve damar yapılarının görüntülenmesi ve ölçümü yapılacak. Gebelerde , böbrek ve karaciğer hastalarında güvenilir bir şekilde kullanılacak bu cihazın hastanemize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bu cihazın ilimiz  göz sağlığı açısından hayırlı olmasını dileriz. Gözümüz aydın, sağlığımız daim olsun.
 
10-03-2017 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin yeni rektörü belli oldu
 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mazhar BAĞLI atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mazhar BAĞLI'yı atadı. Bu atama ile, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde Prof. Filiz Kılıç dönemi resmen sona erdi.


04-04-2017 Nevşehir'in ‘Kanserli köyü’ taşındı
Hikâyesi 40 yıl önceye dayanan ve ‘Kanserli köy’ olarak bilinen Nevşehir’in Tuzköy, Karain, Sarıhıdır köylerinden, binlerce ölüm yaşanması üzerine bölge halkının evleri incelenmeye başlandı. Bölge halkının yaşadıkları evlerin yapımında kullanılan kaya tüflerinin içindeki minerallerin ‘mezotelyoma’ya (asbestin yol açtığı akciğer zarı kanseri) neden olduğu ortaya çıktı. Evlerin zemininde de bu madde tespit edilince 3 kanserli köyün taşınması gündeme geldi.
 
04-04-2017 Kapadokya Havalimanı Tadilata Giriyor.
Kapadokya Havalimanının PAT Sahaları Onarımı İçin Kapadokya Havalimanının 01.05.2017 - 31.10.2017 tarihleri arasında bakıma gireceğinden dolayı uçuşlara kapanacaktır. Tüm Halkımıza İlanen Duyurulur.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya bölgesinde hizmet veren Kapadokya Havalimanı 1 Mayıs tarihi itibarıyla 31 Ekim 2017 tarihine kadar tadilat nedeniyle uçuşa kapatılıyor.

Nevşehir'de bulunan Kapadokya Havalimanı Nevşehir'in yanı sıra Aksaray, Kırşehir, Niğde ve Kayseri'ye gelen yerli ve yabancı turistlere de hizmet veriyordu.
 
08-04-2017 Nevşehir'e Nisan ayında lapa lapa kar yağdı
Nevşehir'de etkili olan kar yağışı vatandaşları şaşırttı. Kentte gündüz soğuyan hava öğlen saatlerinde yerine kar yağışına bıraktı.Kar yağışı Nevşehir'de ve ilçelerinin özellikle yüksek kesimlerinde etkili oluyor. 

Nevşehir il merkeziyle bazı ilçelerinde Nisan Ayında Kar yağdı. 
Yaza hazırlık yapılan kentte yeniden kar yağmasıyla birlikte hava sıcaklığı sıfırın altına düştü. Vatandaşlar ise yeniden soba, doğalgaz ve kaloriferlerini yaktı. 
Kar yağışının şaşkınlığını yaşayan vatandaşlar, "Bahar ayında Nevşehir'e  kış geri döndü. Bugün 8 Nisan Nevşehir'e lapa lapa kar yağıyor." dedi.   
 
19-04-2017 TRT Çocuk Şenliği, Nevşehir'de başladı
TRT'nin Nevşehir'de düzenlediği 37'nci Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, 26 ülkeden 300 çocuğun katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı. Borsa Kavşağı'nda toplanan çocuklar, ülkelerine özgü geleneksel kıyafetleriyle yürüdü. 

Ellerinde ülkelerini temsil eden bayrak ve pankartlar taşıyan çocuklara, Nevşehir'in farklı okullarından gelen öğrenciler de eşlik etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından borsa kavşağında başlayan kortej yürüyüşünde renkli görüntüler oluştu. 

Şarkı söyleyip dans ederek yürüyen dünya çocuklarına TRT Çocuk kanalında gösterimde olan çizgi film karakterlerinin maskotları ile Nevşehir Belediyesi Mehteran Ekibide eşlik etti.

Yol boyunca Nevşehirli çocuklar tarafından alkışlanan dünya çocukları etraflarına neşe saçtı. Konfeti yağmuru eşliğinde yürüyen çocukların yürüyüşü Nevşehir Diriliş meydanı önünde son buldu.  23 Nisan gününe kadar kentin çeşitli yerlerinde hazırlanan etkinliklerde dans edecek çeşitli ülkelerden gelen çocukları, Nevşehir'deki  çocuklara eşsiz bir eğlence imkanı sunacak.
 
16-04-2017 Nevşehir Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne 'EVET' dedi
Nevşehir’de referandum sonrasında oy sayma işlemi sona erdi.
Nevşehir’de 667 sandıkta 207 bin 762 seçmenden 181 bin 786 seçmen oy vermek içi sandık başına giderken kullanılan oylardan 181 bin 786 oy geçerli sayıldı, 3 bin 52 oy ise geçersiz sayıldı. Oy sayma işleminin ardından ise Nevşehir’de 117 bin 307 seçmen EVET oyu kullanırken, 61 bin 427 seçmen ise HAYIR oyunu kullandı.

19-05-2017 Nevşehir'de Kapadokya Üniversitesi Kuruluyor
 
2005 yılında, Kapadokya bölgesinin önemli tarihi merkezlerinden biri olan Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa'da (Sinasos) eğitim hayatına başlayan 2 yıllık Kapadokya Meslek Yüksekokulu, şimdi Nevşehir merkezine 4 Yıllık "Kapadokya Üniversitesi " ismiyle yeni bir yapılanmaya giriyor.

Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden sonra şehrin ikinci Üniversitesi olacak.

Mustafapaşa'da ki Meslek Yüksekokulu'nun da eğitime devam edeceği belirtilirken Kapadokya Üniversitesi'nin Nevşehir merkezine kurulacağı 2017 yılı içerisinde temeli atılarak yapımına başlanacağı ifade edildi.
 
21-05-2017 Op. Dr. Barış Altuntaş, Göreme'de ATV kazasında can verdi
Nevşehir’in Göreme kasabasında ATV ile bölge gezintisi yapan Op. Dr. Barış Altuntaş Göreme'de Kaza sonucu hayatını kaybetti.
Nevşehir’de Kapadokya hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Barış Altuntaş, Göreme beldesinde Kılıçlar Vadisinde ATV ile gezinti yaparken, aracın hakimiyetini kaybederek yaklaşık 20 metrelik uçurumdan düştü.
Olay yerinde yaşamını yitiren Op. Dr. Barış Altuntaş’ın yapılan incelemelerinin ardından naşı Nevşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Allah rahmet eylesin.
 
30-05-2017 Nevşehir modern, pırıl pırıl yeni bir sanayi sitesine kavuşacak
 
Belediye Başkanlığı süresince şu ana kadar Nevşehir’de çok sayıda önemli yatırıma imza atan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bu kez Nevşehir’e modern bir sanayi sitesi kazandırmanın hesabı içerisinde.
Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı ile bazı esnaf odalarının da içerisinde yer aldığı çalışma önümüzdeki günlerde son haliyle sanayi esnaflarına da anlatılacak. Halen kirada bulunan çok sayıda sanayi esnafının kira öder gibi işyeri sahibi olma fırsatına erişeceği çalışmayla Nevşehir yepyeni, modern, pırıl pırıl bir sanayi sitesine kavuşacak.
Mevcut sanayi sitelerinin şehrin içerisinde kaldığını ve ihtiyaca cevap veremez bir duruma geldiğini kaydeden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesinin öncülüğünde yapılan çalışmayla hazırlanan projelerin TOKİ’ye sunulduğunu ve TOKİ ile de sözleşme imzalandığını kaydetti.
Önümüzdeki günlerde sanayi esnaflarıyla yapılacak olan toplantıda yapılan projenin içeriğinin sanayi esnaflarıyla tüm ayrıntılarıyla paylaşılacağını belirten Başkan Ünver, Sebze halinin arkasında yer alacak yeni sanayi sitesi içerisinde alış veriş merkezinin yanında tüm sosyal donatıların da yer alacağını ifade etti.
Ünver, “İnşallah yapacağımız bu çalışmayla halen sanayimizde kira da bulunan esnaflarımızda kira öder gibi işleri sahibi olma fırsatını elde edecekler. Amacımız Nevşehir’imize modern, pırıl pırıl, yepyeni bir sanayi sitesi kazandırmak” dedi.
 
05-05-2017 Nevşehirde 17 yaşındaki gencin organları 5 kişiye umut oldu
Nevşehir Devlet Hastanesi 3. Basamak Yoğun Bakım Servisine 3 gün önce trafik kazası sonucu Cerabral Hemoroji (Beyin Kanaması) sonucu tedavi altına alınan, ve tüm müdahalelere rağmen hastanın mevcut fonksiyonel durumunda iyileşme olmayıp kurul tarafından beyin ölümü gerçekleştiği tespit edildi. Nevşehir doğumlu 17 yaşındaki İsmail Duman’ın organları İstanbul, Ankara, Adana ve Malatya da organ nakli bekleyen 5 kişiye yeniden umut ışığı oldu.Nevşehir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın, Duman’ın yakınları ile görüşüp organ bağışı yapılmasını önerdi. Dumanın Ailesi diğer insanların hayatları için organlarını bağışlama kararı aldı. Organ bağış merkezi ile irtibata geçilerek uygun donürler bulundu.
 
14-05-2017 Musa Ertaş PUİS'in yeni şube başkanı oldu
Sendikanın 8. olağan genel kurul toplantısında, yeni dönem yönetimini belirlemek için seçim yapıldı. PETROL Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Kırıkkale Şubesi başkanlığına Nevşehirli İş Adamı Musa Ertaş seçildi. 

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kırıkkale, Nevşehir, Yozgat, Çorum, Kırşehir ve Uşak illerinin bağlı olduğu Kırıkkale şube başkanlığının 8. olağan genel kurul seçimi 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü yapıldı.

Nevşehir’de ponza, bims, turizm, akaryakıt sektörlerinde faaliyet gösteren ve Nevşehir’in bünyesinde en fazla işçi istihdam eden İş Adamı Musa Ertaş yapılan seçimlerde Şube Başkanlığına seçildi.

14-06-2017 Nevşehir’de resmi nikah kavgası karakolda bitti
 
Nevşehir’de imam nikahlı oldukları öğrenilen çiftin resmi nikah kavgası karakolda bitti.

İddiaya göre; bir süredir imam nikahlı olarak yaşayan Türkan Ö. ve Hikmet Ş.,  toptancı sitesi önünde tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle birlikte Türkan Ö. İmam nikahlı eşi Hikmet Ş.’yi bacağından bıçakladı.

Olayın polise yansımasıyla birlikte Hikmet Ş. Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırılırken, Türkan Ö. İsimli genç bayan ise ifadesinin alınması için karakola götürüldü.
Tedavisinin ardından Hikmet Ş.’nin taburcu olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. 
 
15-06-2017 Kapadokya Üniversitesi'nin Kurulması TBMM'de Kabul Edildi
Kapadokya Üniversitesinin Nevşehir ilinde kurulması için kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Genel Kurulda tasarıya ihdas edilen maddeyle Nevşehir'e Kapadokya Üniversitesi ismiyle yeni bir üniversitenin kurulması kabul edildi. Buna göre, Nevşehir'de İlke Eğitim ve Sağlık Vakfınca Kapadokya Üniversitesi, kurulacak. Böylelikle Nevşehir ikinci Üniversitesine daha kavuşmuş olacak.
 
17-06-2017 Asma köprüde fotoğraf çekmek isterken ırmağa düştü
Nevşehir’in Avanos ilçesine Sinop ilinden gelen ve ilçenin en önemli yapılarından asmalı köprü üzerinden fotoğraf çekmek isteyen bir genç ırmağa düştü. Genç bir vatandaşın ve zabıtanın yardımıyla sudan kurtarıldı.
Nevşehir´in Avanos ilçesinde Kızılırmak´a düşen genç boğulmaktan son anda kurtarıldı.​
Edinilen bilgiye göre 17 yaşındaki Hazret Çetinkaya isimli genç ailesiyle birlikte geldiği Avanos ilçesinde asmalı köprü üzerinde fotoğraf çekerken dengesini kaybedip ırmağa düştü. Genci kurtarmak için henüz ismi belirlenmeyen bir Vatandaşta suya atladı. Vatandaşın yardımıyla su üzerinde kalabilen ve daha sonrasında Zabıta tarafından suya atılan iple sudan çıkarılan gencin sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi.
 
21-06-2017 Şehrin ortasında, güpegündüz alkol keyfi
Nevşehir il merkezinde ramazan ayında, üstelik kadir gecesi gününde, güpegündüz alkol için iki kişi polis tarafından karakola alındı.

Edinilen bilgiye göre; Osman A ve yanında bir bayanla birlikte Göreme Ofis olarak bilinen eski otel yanında araç içerisinde alkol alırken vatandaşların ihbarı üzerine polis tarafından gözaltına alındı.

Vatandaşların tepkisine neden olan her iki şahısta karakola götürülürken, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
04-06-2017 Nevşehir'de Cami Minaresine Yıldırım Düştü
Nevşehir'de üzerine yıldırım düşen bir caminin minaresi kısmen yıkıldı. Yıldırımın düştüğü sırada cami bahçesinde kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.

Olay, öğle saatlerinde Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Tepeköy köyünde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde aniden başlayan sağanak yağış nedeniyle Tepeköy Orta camisinin minaresine yıldırım düştü. Öğle namazından dakikalar sonrasında yaşanan olayda minareye düşen yıldırım minarenin üst kısmını yıkarken, o sırada cemaatin cami içinde olması büyük bir faciayı önledi. İlk belirlemelere göre Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda camide büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

13-06-2017 10 çocuğu ve 61 torunu ile iftar sofrasında buluştu
Nevşehir’in saygın ve tanınmış ailelerinden Karataş ailesi mübarek ramazan ayında iftar sofrasında buluştu.
82 Yaşındaki İsmail Karataş, 10 çocuğu ve 61 torunu ile iftar sofrasında bir araya gelirken, 11 ayın sultanı ramazan ayının manevi bereketinden de yararlandı.
Kerem, Hüsamettin, Nizamettin, Muhsin ve Yasin isimli 5 oğlu ile 5 kızından olma toplam 61 torunu bulunan İsmail Karataş, 1970 yılında Muş ilinden Nevşehir’e göçerek burada ikamet etmeye başladı.
Nevşehir’de inşaat, emlak ve ihracat işleriyle uğraşan çocukları ve onlardan olma 61 torunuyla bir araya gelmenin, aynı sofrada buluşmanın büyük mutluluğunu yaşayan İsmail Karataş, tüm Müslüman Aleminin ramazan ayını ve yaklaşan ramazan bayramını da kutladı.

20:21:25 Lise öğrencisi Kızılırmak’ta boğuldu
Serinlemek için 4 arkadaşı ile birlikte Kızılırmak’a giden lise öğrencisi, boğularak hayatını kaybetti. 
Edinilen bilgiye göre, üniversite sınavlarına hazırlık yapan 5 lise öğrencisi, serinlemek için Kızılırmak’a gitti. Kendisini Kızılırmak’ın derin sularına bırakan gençlerden R.K. akıntıya kapılırken, arkadaşları çevreden buldukları sopa ile arkadaşlarını kurtarmaya çalıştı. Hiçbirinin de yüzme bilmediği öğrenilen gençlerin çabaları R.K.'yı kurtarmaya yetmeyince gençler jandarmayı aradı. Olay yerine gelen Kırşehir AFAD Müdürlüğü dalgıç ekipleri yosunların arasından R.K.’nın cansız bedenini çıkarttı. Jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemleri alırken, R.K.’nın olay yerine gelen ailesi sinir krizi geçirdi. Gencin cesedi otopsi yapılmak üzere Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili jandarmanın incelemeleri sürüyor.
 
01-07-2017 Nevşehir'de 17 yaşındaki genç intihar etti
Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Kalaba kasabasında 17 yaşındaki genç kendisini kiraz ağacına asarak intihar etti.
Olay Nevşehir’in Avanos İlçesine bağlı Kalaba Kasabasında meydana geldi. İddialara göre bir süredir ailevi sıkıntılardan dolayı bunalıma giren 17 yaşındaki H.H.G., gece saatlerinde evlerinin bahçesinde bulunan kiraz ağacına kendini asarak intihar etti. Ailesi sabah saat 04.00 sıralarında tarlaya gitmek için kalktıkları esnada oğulları H.H.G.’yi yatağında görmemeleri üzerine dışarı çıktılarında acı gerçekle karşılaştı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri gencin hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan incelemelerin ardından gencin cesedi otopsisi yapılmak üzere Avanos İlçe Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
06-07-2017 Dr. Murat Tandoğan Kapadokya Hastanesinde göreve başladı
Özel Kapadokya Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat TANDOĞAN Hasta Kabulüne başladı. 

Özel Kapadokya Hastanesi'nin Güçlü ve iddialı kadrosuna yeni bir isim daha eklendi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat TANDOĞAN, Özel Kapadokya Hastanesi'nde hasta kabulüne başlamıştır.

Özel Kapadokya Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü ekibine katılan Dr. Murat Tandoğan, 2014 yılından beri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapıyor. Dr. Murat Tandoğan, 1983 Ankara doğumlu. 2007 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 2010-2014 yılları arasında Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzmanlık eğitimini tamamladı. Birçok bilimsel çalışmasının yanı sıra riskli gebelik takibi ve laparoskopik cerrahi tecrübeleri olan Dr. Murat Tandoğan, en son Acıbadem Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü kadrosunda yer alıyordu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Murat Tandoğan, Özel Kapadokya Hastanesine başlamasıyla ilgili, "Nevşehir Kapadokya Hastanesinde birçok kadın hastalıklarının yanı sıra normal ve riskli gebelik takibi yapacak olmaktan mutluluk duyuyorum" açıklamasında bulundu.
 
14-07-2017 Nevşehir’e şehit ateşi düştü
 
Bingöl’ün Genç ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yaralanan Piyade Uzman Çavuş Hakan Demirci, tedavi gördüğü GATA’da şehit oldu.
Bingöl’ün Genç ilçesinde terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlar kapsamında 13 Haziran 2017 tarihinde çıkan çatışmada yaralanan Piyade Uzman Çavuş Hakan Demirci tedavi gördüğü GATA’da bugün şehit düştü. Şehit Uzman Çavuş Demirci’nin cenazesi yarın ikindi namazına müteakip Nevşehir’in Kozaklı ilçesi Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Taşlıhüyük köyüne defnedilecek.

07-09-2017 Nevşehirli bu 4 isim vatandaşlıktan çıkarılacak
Yurt dışında bulunan 130 FETÖ firarisi için tanınan 3 aylık süre doldu. Fetö lideri Gülen ile HDP'li iki milletvekilinin ve 4 Nevşehirlinin de bulunduğu 130 kişi vatandaşlıktan çıkarılacak. 

Bu kişiler, Bakanlar Kurulu'nun karar alması durumunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılacak.

5 Haziran tarihli Resmi Gazete'de, 130 kişi için yurda dön çağrısı yapılmıştı. İşte Nevşehirli o isimler...
Vatandaşlıktan çıkarılacaklar listesinde Nevşehir Nüfusuna kayıtlı 4 isim bulunuyor; bunlar Esra Erçetin, Muharrem Kaplan, Havva Kaplan, Soner Erçetin. Ayrıca bu 130 kişiden oluşan listede ÜRGÜP nüfusuna kayıtlı Nevşehir'de bir dönem oto alım satım işi yapan SONER ERÇETİN'DE bulunuyor. 

16-09-2017 Nevşehir'in vergi rekortmenleri açıklandı
Nevşehir Defterdarlığı tarafından 2016 yılı Nevşehir Vergi Rekortmenleri Açıklandı. İşte Gelir Vergisi , Kurumlar Vergisi ve Gayrimenkul Sermaye iradı Vergisi(GMSİ) Nevşehir Rekortmenleri Tam Listesi.... 

FİB Haber Merkezi olarak Gelir Vergisi , Kurumlar Vergisi ve Gayrimenkul Sermaye iradı Vergisi(GMSİ)  rekortmenlerini tebrik ediyor, Nevşehir ve Türkiye ekonomisine katkıları nedeniyle teşekkür ediyoruz. 

2016 VERGİLENDİRME DÖNEMİ NEVŞEHİR İLİ KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENLER LİSTESİ İLK 100
sn    Vergi Dairesi    Vergi No    Mükellef    Tahakkuk
1    050260 - NEVŞEHİR VERGİ DAİRESİ    690440756    İNAN MEIJER TOHUMCULUK VE TİC.LTD.ŞTİ.    922.240,62
2    050260 - NEVŞEHİR VERGİ DAİRESİ    2490208521    ÇEVRÜKLER İŞ MAKİNALARI VE ZİRAAT ALETLERİ İMALAT SANAYİ VE TİC.LTD.ŞTİ.    861.413,05
3    050260 - NEVŞEHİR VERGİ DAİRESİ    700355885    APAK PAZARLAMA VE GIDA SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ    838.851,73
4    050106 - ÜRGÜP MAL MÜDÜRLÜĞÜ    8690406819    TURASAN PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARETLTD.ŞTİ.    643.830,27
5    050260 - NEVŞEHİR VERGİ DAİRESİ    3020513566    DOĞA TOHUMCULUK GIDASANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ    402.624,80
 
30-09-2017 Nevşehir'de Nissara AVM Açıldı.
NİSSARA alışveriş merkezinin açılış törenine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mazhar Bağlı,Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, belediye başkanları ile oda, borsa, iş ve cemiyet hayatından çok sayıda kişi katıldı. 

Açılışta konuşan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Modadan lezzete, eğlenceden sanata halkımıza çeşitli imkanlar sunan Nissara AVM’nin açılışını gerçekleştirdik. Hemşerilerimize hayırlı olsun" dedi.

Nissara  Alışveriş  merkezi ve Crown Plaza  Otel’in  toplam inşaat alanı  140.000 m2 büyüklüğünde olup Alışveriş merkezi kiralanabilir alanıyla  Nevşehir- Niğde  -Aksaray ve Kırşehir  bölgesinin en büyük  alışveriş  merkezlerinden biri ... İnşaat  sektörünün  önemli markalarından Ankara merkezli  Duygu Mühendislik  tarafından karma  bir  proje  olarak  hayata geçirilen proje 55 milyon dolarlık yatırımla alışveriş stantlarını  yükseltecek özeliklerle donatıldı.

02-10-2017 Belediye Başkanı Ünver'den istifa açıklaması
AK Parti Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kanal D'de İstifası istenecek haberini yalanlayarak "Görevimizin başındayız" dedi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamasında;"Az önce Kanal D Haberde ismiminde geçtiği bir haber yayınlandı. Maalesef şahsımdan bilgi almaya gerek duyulmadan yapılan bu haberin Benim açımdan hiçbir gerçeklik değeri yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız istifamı falan istememiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurur.Bu haberi yapanlar hakkında tüm yasal haklarımı kullanacağımı belirtirim." dedi.
 
03-10-2017 Nevşehir'in çılgın projesi için ilk adım atıldı
Nevşehir ilinin kalkınması  için ‘’Büyümeyi Tetikleyici En Avantajlı Alan-Sektör’’  olarak görülen ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Duyar tarafından hazırlanan "Nevşehir Uçak Bakım Onarım ve Hava Kargo Lojistik Merkezi Projesi" toplantısı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı başkanlığında gerçekleştirildi.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde gerçekleştirilen toplantıya, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve akademisyenler katıldı.
 
12-10-2017 Nevşehir'de Hırsızlık için girdikleri evde suçüstü yakalandılar
Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Kalaba kasabasında hırsızlık yapmak için bir eve girmeye çalışırken fark edilen 2'si erkek 1'i bayan toplam 3 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre, Bügün saat 11.30 sıralarında Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Kalaba kasabasında bir eve giren üç kişilik hırsız komşular tarafından fark edilip köylü halkı tarafından yakalanarak Jandarma ekibine teslim edildi. Şahısların Kırşehır nufusüna kayıtlı olduğu öğrenildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı...
 
12-10-2017 Nevşehir’e Acil Çevre Yolu Lazım ?
Nevşehir'in Gündemini belirleyen FİB Haber.Com şimdi de Nevşehirli Vatandaşların Yeni Çevre Yolu İsteğini gündeme taşıyor.
Yatırımlarla ve üniversiteyle gelişerek büyüyen Nevşehir'de şehir merkezinde kalan çevre yolunun ihtiyaca cevap vermediğini aşikar.
Nevşehir'de genelinde ağır vasıtaların sebebiyet verdiği her yıl yüzlerce kaza can ve mal kaybına neden oluyor. Öyleki artık Nevşehir'de kent içine giriş yapan Tırlar, kamyonlar ve diğer ağır vasıtalar büyük tehlikeye neden oluyor. Bu trafik karmaşasının sona ermesi için mutlaka yeni çevre yoluna ihtiyaç var.

28-06-2017 Aşk ve Mavi Dizi Konağına Ziyaretçi Akını
Atv'nin başarılı dizisi Aşk ve Mavinin büyük kısmının çekimlerinin yapıldığı Mustafapaşa'da bulunan Sinasos Palace Otel bu bayram ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri oldu.
NTC Medya tarafindan çekimleri yapılan ve ilk sezonu final yapan Atv'nin başarılı yapımlarından Mustafapaşa'da çekimleri yapılan Aşk ve Mavi dizisinin çekiminin büyük çoğunluğunun yapıldığı Göreçki ailesinin konağı rolündeki Sinasos Palace Otel, dizi hayranlarının akınına uğradı.
 
21-10-2017 Aşk ve Mavi'nin Hasibe'si Ürgüplü Kırboğa ile evlendi
Ürgüp'ün sevilen yüzlerinden Mustafa Kırboğa, ATV'de yayınlanan Aşk ve Mavi dizisinin başrol oyuncularından Hasibe (Ayşegül Ünsal) ile evlendi.

Dizilerin ve reklam çekimlerinin aranılan adamı Casting Mustafa Kırboğa, Atv'nin sevilen dizisi Aşk ve Mavi'nin 37 bölümünde dizinin başrol oyuncusu Hasibe karakteri ile rol gereği evlendi.
 
07-07-2017 Kapadokya’da turist ziyaretçi sayısı arttı
Türkiye’nin peribacaları ve eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini Haziran ayında 220 bin 972 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.
 
29-09-2017 Türkiye'nin ilk yerli balon üretimi Nevşehir'de başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yerli ve Milli Üretim" çağrısına bir destek de Nevşehir'den geldi.Türkiye'nin ilk  yerli balon üretimi Kapadokyanın başkenti Nevşehir'de başladı. Balon turizmi denince akla gelen tek yer Kapadokya'da şimdi yerli üretim heyecanı yaşanıyor.
Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da balon turlarına ilgi her geçen gün artıyor. 
 
12-04-2017 Ekici, "Kapadokya Balonlarıyla Özel"
Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, A Haber Televizyonuna yaptığı açıklamasında son yaşanan balon kazası ile sıcak hava balonculuğu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.
 
07-04-2017 En büyük hayali Kapadoya'da balona binmekti ama...
Adana'da mezarlıkta başı olmayan bir erkek cesedi bulundu. Cesedin ayak ve ellerinin de hayvanlar tarafından yenmiş olduğu ortaya çıktı. Yapılan parmak izi eşleşmesinde şahsın Antalya'nın Manavgat ilçesinden ailesinin kayıp başvurusu yaptığı Yunus Arıcı (21) olduğu, şahsın kasten yaralama gibi suçlardan çok sayıda kaydı olduğunu öğrenildi.


2017 Mayıs

1 Mayıs- Nevşehir'de bulunan Kapadokya Havalimanı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle kapatıldı.

2 Mayıs- Bursa'da düzenlenen atletizm milli takım seçme yarışlarına katılan Nevşehirli atlet Ömer Şen 2 bin metrede Türkiye birincisi oldu.

12 Mayıs- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ikamette kumar oynattığı gerekçesiyle iki kişi gözaltına alındı.

12 Mayıs- Nevşehir'de meydana gelen trafik kazasında bir yolcu minibüsü tıra arkadan çarpması sonrası 6 yolcu yaralandı.

15 Mayıs- Meksikalı 33 yaşındaki Araceli Garcia Arreola Nevşehir'in Avanos ilçesine tatile geldiği otelde çalışan Ramazan Kokoz ile dünya evine girdi.

16 Mayıs- Göreme'de bulunan bir büfeden 5 bin lira değerinde alkol ve sigara hırsızlığı yapan zanlı jandarma ekiplerince yakalandı.

19 Mayıs- Nevşehir'de terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütü üyesi olmak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlarından bir kişi tutuklandı.

20 Mayıs- Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Yakup Dinler'in babası Mustafa Dinler vefat etti.

21 Mayıs- Kapadokya Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Kadın Doğum Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Barış Altuntaş (40), Göreme beldesinde Kılıçlar vadisinde katıldığı ATV turunda kaza sonrası hayatını kaybetti.

21 Mayıs- - MHP Nevşehir İl Başkanlığı olağan 12. Kongresi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı. Mevcut başkan İlhan Kaya yeniden MHP İl Başkanlığı görevine seçildi.

25 Mayıs- Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek olan Nevşehirspor Kulüp Başkanı Muzaffer Leblebici görevinden istifa etti.

28 Mayıs- Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında lider Beşiktaş şampiyonluk parolası için çıktığı Gaziantepspor deplasmanından 4-0'lık skorla galip ayrılarak ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğu ilan etti. Nevşehir'de binlerce Beşiktaşlı şampiyonluk kutlamaları için sokağa çıktı.

2017-Haziran

3 Haziran- Nevşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla tabelalarda Türkçe kullanımı zorunlu hale getirildi.

5 Haziran- 2016-2017 futbol sezonu Süper Toto Süper Ligde Beşiktaş'ın şampiyon olarak tamamlamasının ardından Kapadokya'da balonlar Beşiktaş bayrakları ile havalandı.

7 Haziran- Süper Toto Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş'ın bayrağı, dünyanın en yüksek peribacası olan Uçhisar Kalesi'ne asıldı.

10 Haziran- Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

18 Haziran- Kudüs Patriği 3. Teofilos Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde Pazar ayini yönetti.

22 Haziran- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan FETÖ'nün sözde adliyeden sorumlu dar bölge imam yardımcısı tutuklandı.

25 Haziran- Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde Ramazan Bayramı coşkusu gökyüzünde yaklaşık 100 balonun görsel şöleni ile başladı.

28 Haziran- Ramazan Bayramı boyunca Nevşehir'de meydana gelen 17 trafik kazasında 51 kişi yaralandı.

30 Haziran- Nevşehir'in Avanos ilçesi Devebapırtan yolunda meydana gelen trafik kazasında şarampole uçan aracın sürücüsü hayatını kaybetti.

2017 -Temmuz

1 Temmuz- Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Kalaba kasabasında 17 yaşındaki genç kendisini kiraz ağacına asarak intihar etti.

4 Temmuz- Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesince hazırlanan Yaz Kararnamesi sonrasında Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun'un tayini çıktı.

8 Temmuz- Çin'in Zhuhai kentinden bulunan Zhuhai Guqin Derneği'nden oluşan yedi kişilik sanatçı grubu Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde bulanan Perili Ozanlar vadisinde konser verdi.

8 Temmuz- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ByLock kullandığı tespit edilen 21 kişiden 17'si gözaltına alındı.

13 Temmuz- AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, AB tarafından desteklenen projeleri ziyaret etmesinin ardından Nevşehir'in Avanos ilçesinde çanak atölyelerini ziyaret ederek burada çanak yaptı.

15 Temmuz- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin birinci yıldönümünde 15 Temmuz şehitlerini anmak içi Kapadokya'da sıcak hava balonları Türk bayrakları ile havalandı.

15 Temmuz- OHAL kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 692 Sayılı KHK, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısının yayımlanmasının ardından Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü'nden 28 polis meslekten ihraç edildi.

15 Temmuz- Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yeniyazı bölgesinde teröristlerle girdiği çatışmada yaralandıktan sonra tedavi altına alındığı GATA'da şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Hakan Demirci için memleketi Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde tören düzenlendi.

15 Temmuz- Nevşehir'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında "Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü" yapıldı.

17 Temmuz- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan operasyon çerçevesinde 54 kişi gözaltına alındı.

18 Temmuz- Şarkıcı Mustafa Yıldızdoğan, Nevşehir'in il oluşunun 63. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde konser verdi.

19 Temmuz- Nevşehir'in Avanos ilçesinde bir kafede oturan 13 yaşındaki bir çocuk, "Hero" yazılı tişört giydiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

20 Temmuz- Nevşehir'in il oluşunun 63. yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Uğur Işılak konser verdi.

21 Temmuz- Nevşehir'de geçtiğimiz gün yapılan ve 78 kişinin gözaltına alındığı uyuşturucu operasyonu sonrasında adliyeye sevk edilen 15 kişi tutuklandı.

21 Temmuz- Nevşehir Valiliği'ni ziyaret eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman, muhabirin ses kaydı için masanın üzerine bıraktığı telefonu kendi telefonu zannederek cebine koydu. Koruma polisinin uyarısı ile İsmail Kahraman, telefonu cebinden çıkararak muhabire verdi.

22 Temmuz- Resmi Gazete'de yayımlanan Jandarma Genel Komutanlığı atamalarına göre, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Ziyaeddin Cavlak Mersin İl Jandarma Komutanı olarak atandı.

31 Temmuz- Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, hafta sonu Kapadokya ziyaretine gelen İngiltere Büyükelçisi Richard Moore'a Nevşehirspor forması hediye etti.

2017-Ağustos

1 Ağustos- İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Avanos ilçesinde bin 804 şişe kaçak şarap ele geçirildi.

3 Ağustos- Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Alacaşar köyünde tarlada çalışırken üzerine yıldırım düşen 69 yaşındaki yaşlı kadın hayatını kaybetti.

5 Ağustos- Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesince hazırlanan Yaz Kararnamesi sonrasında Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Altuğ Kürşat Şahin görevine başladı.

10 Ağustos- Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

11 Ağustos- Kapadokya bölgesinde el sanatlarının merkezi olarak kabul edilen Avanos'ta bir çanak ustası, 'Kapadokya'ya Bir İzde Sen Bırak' sloganıyla bölgeye gelen turistlerin el ve ayak izlerini alıp çamurdan pano hazırlıyor.

11 Ağustos- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız'ın oğlu Burak Parmaksız'ın nikah şahitliği yaptı.

18 Ağustos- Bölgesel Amatör Lig gruplarının belirlenmesinin ardından Nevşehirspor 2017-2018 futbol sezonunda 5. Grupta mücadele edecek.

18 Ağustos- Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde Y.E. isimli kadın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya hesabı üzerinden hakaret ettiği için tutuklandı.

20 Ağustos- Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nın Yarı Final B Grubu müsabakaları Göreme'de yapıldı.

25 Ağustos- Nevşehir merkez ilçeye bağlı Çiftlik köyünde patates hasadı protokolün katılımı ile yapıldı.

25 Ağustos- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından Nevşehir'de 6 bin 200 gram kaçak tütün ele geçirildi.

25 Ağustos- Türkiye Futbol Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Tolga Karaca, seçimde güven tazeledi.

26 Ağustos- Nevşehir'de çıkan silahlı kavga sonrasında gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

28 Ağustos- Tayvan'da düzenlenen 29. Üniversiteler arası Tekvando Dünya Şampiyonasında milli sporcu İpek Çiğdem'in dünya ikinciliğini elde etmesinin ardından Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde büyük coşku yaşandı.

31 Ağustos- İHH Nevşehir temsilciliği tarafından Arakan'da Müslümanlara karşı yapılan zulüm protesto edildi.

2017-Eylül

1 Eylül- Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişi ise yaralandı.

1 Eylül- Nevşehir'de Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurbanlık keserken yaralanan acemi kasaplar hastanelere akın etti.

4 Eylül- Nevşehir'in Avanos ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

5 Eylül- 5 yaşında spora başlayan ve 20 yaşına kadar 75 madalya kazanan milli sporcu İpek Çiğdem, şimdiki hedefinin 2020 olimpiyatlarında altın madalya elde etmek olduğunu söyledi.

5 Eylül- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından Nevşehir'e kargo aracılığıyla gönderilen 24 adet kaçak cep telefonu yakalandı.

7 Eylül- Nevşehir'de bir apartman dairesinde 3 ve 5 yaşındaki Afgan iki çocuk öldürüldü. Anne ilk ifadesinde çocuklarını kayınbiraderinin bıçakladığını iddia etti.

10 Eylül- Nevşehir'de önceki gün amcaları tarafından öldürülen Afgan iki kardeş, son yolculuklarına aynı tabut içerisinde uğurlandı.

15 Eylül- Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar kasabasında bugün yapılan yarışmalarla başladı.

18 Eylül- 52. Bölge Nevşehir Eczacı Odası Başkanı Tansu Dörtkol hafta sonunda yapılan kongre sonrasında yeniden başkanlığa seçildi.

18 Eylül- 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Nevşehir'de 56 bin 266 öğrenci ders başı yaptı.

18 Eylül- AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver 6.Olağan İl Kongresinde İl başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

19 Eylül- Etsonospor Konfederasyon Başkanı ve TÜGVA onursal üyesi Bilal Eroğan, Nevşehir'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi ile açılan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi açılışına katıldı.

19 Eylül- Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edildi.

30 Eylül- Nevşehir Esnaf Sanatkarlar ve Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü 81 il içerisinde ekmeği en ucun satan illerden bir tanesi Nevşehir'dir dedi.

30 Eylül- Nevşehir'de yapımı tamamlanan Nissara Alışveriş Merkezi, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

2017-Ekim

1 Ekim- Çin Halk Cumhuriyeti'nde 1 Ekim 10 Ekim tarihleri arasında kutlanan 'Çin Bayramı' dolayısıyla 15 bin Çinli turist bayramı geçirmek için Kapadokya bölgesine gelecek.

3 Ekim- AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı görevine Av. Mustafa Rauf Yanar atandı.

5 Ekim- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı görevine atanan Avukat Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Genel Merkezi tarafından Partide görev yapan yöneticilerin ikinci bir görev alamayacakları şeklindeki kararın ardından Nevşehir Belediye Meclis üyeliği görevinden istifa etti.

6 Ekim- AK Parti Nevşehir Başkanlığında düzenlenen devir teslim töreni ile AK Parti İl Başkanı olarak atanan Av. Mustafa Rauf Yanar görevi eski başkan Mehmet Ali Tanrıver'den devraldı.

7 Ekim- PTT tarafından 2017 yılı postacı yürüyüş yarışması Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yapıldı. Yarışmaya Türkiye'nin çeşitli illerinde 35'i kadın postacı olmak üzere 100 yarışmacı katıldı.

9 Ekim- Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde bulunan Nikola Manastır'ı ilk kez bir konsere ev sahipliği yaptı.

14 Ekim- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 54. Ulusal 28. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anma Töreni'nde salona birlikte girdi.

14 Ekim- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Nevşehir'de Van ve Nevşehir'de bulunan şehit aileleri ve gaziler ile yemekte bir araya geldi.

16 Ekim- AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, AK Parti 6. Olağan Kongre sürecinde Merkez İlçe Başkanlığına yeniden aday olmayacağını belirterek; "Partimin bir neferi olarak bundan sonra her daim teşkilatlarımızın yanında olacağım" dedi.

19 Ekim- İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda gözaltına alınan uyuşturucu ticareti yapan iki kişi tutuklandı.

20 Ekim- AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'na AK Parti Genel Merkezi tarafından Edip Avşar atandı.

21 Ekim- Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar kasabasında otomobilin çarptığı 26 yaşındaki öğretmen hayatını kaybetti.

21 Ekim- AK Parti Nevşehir İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar, 6. Olağan İl Kongresinde yeniden aday olmayacağını açıkladı.

24 Ekim- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, erken seçim çağrısında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert şekilde eleştirerek, "Kılıçdaroğlu Pensilvanya'nın ayağa kalk demesiyle iftiralara başladı" dedi.

27 Ekim- Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Nevşehir'de gerçekleştirilecek 17 milyon lira bedelli 4 tesisin temeli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla atıldı.

28 Ekim- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde eğitim gören kadın öğrenciler, Kadın Çalışmaları ve Uygulama Merkezi (NÜKÇAM) Müdürü Doç. Dr. Leyla Kahraman öncülüğünde erkek şiddetine dikkat çekmek için futbol takımı kurdu.

30 Ekim- AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı 6.olağan kongre süreci hafta sonunda yapılan Acıgöl içe kongresi ile başladı.

31 Ekim- Eczacılar Odası tarafından, 30 Ekim Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere Yönetim Kurulu kararı ile merkez eczanelerinin kapanış saati 18.00 yerine 17.30 olarak değiştirildi.

2017-Kasım

3 Kasım- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ile Arnavutluk Cumhuriyet Başsavcısı Adriatik Llalla ve beraberlerindeki heyet Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ı ziyaret etti.

5 Kasım- Susurluk kazasının 21. yıl dönümünde Abdullah Çatlı, memleketi Nevşehir'deki mezarı başında anıldı. Anma etkinliğine Çatlı'nın annesi, kardeşi, eşi ve kızları ile birlikte Haluk Kırcı da katıldı.

6 Kasım- Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı İltaş köyünde erik ağacının Kasım ayında çiçek açması görenleri hayrete düşürdü.

6 Kasım- Nevşehir'de otomobilin çarptığı 2 üniversite öğrencisi yaralandı. Sürücü ise kazanın ardından kaçtı.

7 Kasım- Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar'ı ziyaret ederek, 15 Temmuz adalet kılıcı hediye etti.

7 Kasım- 'Alex745alejandro' rumuzlu Youtuber Ali Can, memleketi Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı İbrahimpaşa köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

7 Kasım- Nevşehir'de uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 3 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ortak çalışma sonrasında uyuşturucu ticareti yapmakta olan H.O., V.Y. ve A.T. yakalandı.

10 Kasım- Nevşehir'de Özel Kardelen Koleji öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü okul bahçesinde yaptıkları koreografi ile andı. Nevşehir Özel Kardelen Kolejinde 650 öğrencinin katıldığı koreografi ile okul bahçesinde 'Atam İzindeyiz' yazısı ile ay yıldız oluşturuldu.

12 Kasım- AK Parti'nin 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi'ne katılmak üzere Nevşehir'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kongrede yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yalanlarına devam ettiğini belirterek, Kılıçdaroğlu'na yine dava açacağını açıkladı.

13 Kasım- Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan kalp krizi geçirdi.

13 Kasım- Türk Eğitim Sen 2.olağan şube kongresinde mevcut başkan Mustafa Uğur ve başkan adayı Tayfur Urgenç'in katıldığı seçimde 105 delege oy kullandı. 105 delegenin 66'sının oyunu alan başkan adayı Tayfır Urgenç Türk Eğitim Sen Şube başkanlığına seçilirken diğer aday olan mevcut başkan Mustafa Uğur ise 39 oy alabildi.

17 Kasım- AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Kadın Kolları Başkanlığına Ayşe Bilgiç atandı.

17 Kasım- İŞKUR İl Müdürü Arif Sıddık Barata 2017 yılının ilk 10 aylık diliminde il genelinde 6 bin 500 kişiyi işe yerleştirdiklerini açıkladı.

21 Kasım- Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'ya mevsimin ilk karı yağdı.

21 Kasım- Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ve Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde bulunan Karlık Evi butik otel işbirliği ile Türkiye'nin çeşitli illerinden lösemi hastası çocuklar Kapadokya'da buluştu.

23 Kasım- Nevşehir'de Kardelen Koleji'nde görev yapan öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla 7 ayda hazırlandıkları 'Pişti' adlı tiyatro oyunuyla kadın-erkek eşitliğini anlattı.

23 Kasım- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, ABD ve batılı ülkelerin terör örgütü PKK'ya coğrafya kurmak adına DEAŞ'ı kurduklarını söyledi.

24 Kasım- Nevşehir'de Kardelen Koleji öğretmen ve idarecileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü için seslendirdikleri 'Benim adım öğretmen' şarkısına klip çekti.

25 Kasım- Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen kongreye tek liste halinde katılan mevcut başkan Turgay Çetin tekrar güven tazeledi.

26 Kasım- Nevşehir Cumhuriyet İlkokulu 1965 yılı mezunları, 52 yıl sonra günümüzde Öğretmen Evi olarak hizmet veren binadaki sınıflarında bir araya geldi.

28 Kasım- Nevşehir Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından il genelinde 4 bin aileye kömür dağıtımı yapıldı.

29 Kasım- Nevşehir merkezli 13 ilde eş zamanlı düzenlenen FETÖ operasyonunda 17 asker gözaltına alındı.

30 Kasım- Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde Jandarma ekipleri tarafından operasyon sonrasında uyuşturucu satıcısı 3 kişi tutuklandı.

2017-Aralık

1 Aralık- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen huzur operasyonunda 23 araca 19 bin 778 lira para cezası kesildi.

2 Aralık- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Uygulama Merkezi (NÜKÇAM) tarafından kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla oluşturulan kadın futbol takımı sahada ter döktü.

3 Aralık - Nevşehir modern pazar yerinde 1721 yılında Sultan 3. Ahmet'in fermanıyla başlayan pazar yeri açılışında 'dua' geleneği devam ettiriliyor.

4 Aralık- Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanı Ünsal Ağmaz, ekmek fiyatındaki rekabeti önleyemediği için istifa ettiğini açıkladı.

5 Aralık- Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından 'Nurlu Cuma' kampanyası başlatıldı.

5 Aralık- AK Parti Kozaklı Gençlik Kolları Başkanı Esat Yıldız'ın babası Mustafa Yıldız, silahlı saldırıya uğradı. Silahın tutukluk yaptığı olayda saldırgan, Mustafa Yıldız'ı silahın kabzasıyla yaraladı.

6 Aralık- Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı peribacalarını beyaza bürüdü.

6 Aralık- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Kırıkkale 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Fetullahçı terör örgütüne üye olma suçundan aranan şahıs, sahte ehliyetle yakalandı.

6 Aralık- Nevşehir Valiliği, kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapan öğrenciler için okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı.

7 Aralık- Nevşehir'de Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla yapılan muhtaç ailelere dağıtılan kömürleri çalan 3 kişi yakalandı.

8 Aralık- Türkiye'nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleri ile önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'yı Kasım ayı içerisinde 139 bin 177 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

11 Aralık- Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde bir vatandaş, peribacaları arasında İsrail ve ABD'yi protesto etti.

2017 yılına ait tüm Nevşehir Haberleri www.fibhaber.com da...