30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Nevşehir’de düzenlenen  törenlerle  kutlandı.  Türk Milletinin büyük  devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, yurdunu işgal eden işgal kuvvetlerine  karşı verdiği ve  mücadele sonrasında  dünyaya altın harflerle yazdırdığı  en büyük zaferin 94.yıldönümü,  Nevşehir’de  kutlandı.
 
Nevşehir’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlama etkinlikleri, Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Nevşehir Valisi  İlhami Aktaş,  Nevşehir İl  Garnizon  Komutan Vekili  Jandarma Albay Şemşiddin Çetin  ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in Atatürk Anıtına   çelenk sunmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.
 
Törene katılanların hep birlikte İstiklal Marşı’nın söylenmesinin  ardından   Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir İl   Garnizon  Komutan Vekili  Jandarma Albay Şemşiddin Çetin  ve  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, törene katılan  protokolün ve vatandaşların bayramını kutladı.
 
Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Jandarma Yüzbaşı Suat Hayri Demirel, ulu önder Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş  bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan  bir milletin sarsılmaz azim ve inancın zaferi olan 30 Ağustos zaferinin,  bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk Milletinin ve kahraman Türk ordusunun bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığının dün dünyaya gösterildiği bir gün olduğunu kaydetti.
 
Jandarma Yüzbaşı Demirel, mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin çocukları olarak bu zafer ile ne kadar öğünülse az olacağına dikkat çekerek “ Her evresi ile düşünülmüş,hazırlanmış,yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekat,Türk ordusunun ,Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihte bir daha ispatlamıştır.Bu zaferle eşsiz başkomutan Mustafa Kemal  Atatürk’ün yaktığı özgürlük ateşi, yalnızca Türklerin değil, dünyadaki ezilmiş bütün ulusların da hürriyet meşalesi olmuştur. Böyle bir günde bir kez daha büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarının v e vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi,  rahmet ve saygıyla anıyor, kahramanlıklarıyla destanlar yazan gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”  dedi.
 
Törende daha sonra öğrenciler 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nün anlam ve manasına ilişkin şiirler okudular.
 
30 Ağustos   Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günükutlaması , Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir  İl   Garnizon  Komutan Vekili  Jandarma Albay Şemşiddin Çetin  ve  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in, tebrikleri  kabulü ile sona erdi.