NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezinde 3 yıldır açılan Ebru kursuna sanatseverlerin ilgisi oldukça büyük.

Gençlik Merkezi müdürlüğünün sürekli devam eden kurslarından biri haline gelen Ebru Kursunun Tezhip sanatının ardından en pahalı sanatlardan biri olduğuna dikkat çeken Ebru Kursu Öğretmeni Ayşe Kahveci, bu sanata ilgi duyanları kursa katılmaya davet etti.

Mevcut devam eden kursa 30 Kursiyerin katıldığını belirten Ebru Kursu Öğretmeni Ayşe Kahveci, Gençlik Merkezi Müdürlüğünün gençlere ebru sanatının öğretilmesi açısından verdiği hizmeti çok önemli ve değerli bulduğuna dikkat çekerken, kursa 14-30 yaş grubunda gençlerin katıldığını dile getirdi.

Ebru Sanatının UNESCO tarafından korunması gereken dünya mirası arasına alınmasının bu sanatın değerinin ortaya koyulması açısından önemli olduğunu da vurgulayan Ebru Kursu Öğretmeni Ayşe Kahveci, dünya kültür mirasına dahil edilen ebru kursuna ilgi duyanların sayısının her dönem daha arttığına dikkat çekti.