Nevşehir'inde içinde bulunduğu Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında, Büyükbaş-Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerinin modernizasyonuna yönelik yeni ahır-ağıl yapımı inşaat yatırımları için 2018 destekleme müracaatları başladı.

Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak; "Bilindiği üzere İlimiz, 08.06.2016 tarih ve 2016/8870 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamına alınmıştır. Proje kapsamında büyükbaş-küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için, üreticilerimizin yeni ahır-ağıl yapımı inşaat yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği verilecektir.

Hibe desteği kapsamında, Büyükbaş İşletmelerinde; Ahır, Gübre Sıyırıcı, Gübre Çukuru, Yem Deposu, Silaj Çukuru, Süt Sağım Odası ve Soğutma Sistem Odası inşaatları veya bunlardan herhangi biri, Küçükbaş İşletmelerde ise Ağıl, Yem Deposu ve Yıkama Ünitesi (Koyun-Keçi Banyosu) inşaatları veya bunlardan herhangi biri hibe desteği kapsamında bulunmaktadır." dedi.    

Nevşehir Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü YILMAZ, Desteklemeye, başvuru tarihinden en az bir yıl önce Bakanlık Türkvet veri tabanına veya Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve başvuru tarihinde en az 10 en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli aktif işletmesi olan gerçek ve tüzel kişilerin (kolektif, limitet ve anonim şirketler ile tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler) başvuru yapabileceğini, ahırların; serbest duraklı veya bağlı, açık veya yarı açık sistem olacağını, ağıllarda ise ağıl tipi seçiminde İl Müdürlükleri yetkili olacağını belirtti. 

YILMAZ açıklamasının devamında; "Proje tutarı büyükbaş için 60 bin TL - 294 bin TL, küçükbaş için 50 bin TL - 100 bin TL arasında olacaktır. Bu tutarların yüzde 50'sine hibe desteği verilecektir. Yatırıma alınan projeler 1 (bir) yılda tamamlanacaktır. Başvurular 31 Ocak 2018 tarihine kadar İl Müdürlüğümüze yapılacaktır." dedi.

T.C.
NEVŞEHİR VALİLİĞİ
İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK  MÜDÜRLÜĞÜ


DOĞU ANADOLU, GÜNEYDOĞU ANADOLU, KONYA OVASI VE 
DOĞU KARADENİZ PROJELERİ KAPSAMINDAKİ İLLERDE 

HAYVANCILIK YATIRIMLARININ
 DESTEKLENMESİ
         
 DAP GAP KOP DOKAP Projeleri Kapsamındaki İllerde Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine ilişkin  Uygulama Tebliğ  04 mart 2017 tarih ve 29997 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir (Tebliğ No: 2017/2).Tebliğ çerçevesinde 2018 Yılı Uygulama Rehberi Hayvancılık Genel Müdürlüğü sitesinde yayınlanmıştır.          
 Bu projenin konuları ve hibe oranları aşağıdaki gibidir.

NEVŞEHİR İLİ KOP(KONYA OVASI PROJESİ)  KONULARI ve 
DESTEKLEME ORANLARI

UYGULANACAK YATIRIM KONULARI  HİBE ORANI (%) İNŞAAT Yeni inşaat (ahır/Ağıl) 50 Yatırımda Alt ve Üst Sınırlar

Büyükbaş işletmelerinde anaç varlığı olarak;  alt sınır 10 baş üst sınır 49 baş
Küçükbaş işletmelerinde ise alt sınır 100 baş  üst sınır 200 baştır.
          Programa Kimler Başvuru Yapabilir
a)     Gerçek kişiler
b)    Tüzel kişiler
1-6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 6098 sayılı Borçlar Kanununda tanımlanan kolektif şirket,  limitet şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar,
2-İlgili kanunlara göre kurulmuş olan ve takibe uğramış borcu bulunmayan tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst örgütleri

    
Başvuru yapacakların  Tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan başvuru dosyalarını İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne 31 Ocak  tarihine kadar getirmeleri gerekmektedir.    

BİLGİ İÇİN
İL/İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ    
www.nevsehir.tarim.gov.tr    

KOP Projesi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler.docx

2018 Yılı DAP-GAP-KOP ve DOKAP UYGULAMA REHBERİ'ni indirmek için TIKLAYINIZ