İstanbul Siyer araştırma merkezi tarafından projelendirilen ve 82 ilde düzenlenecek olan  Konferansta Hz. Peygamber (sas)e ilk bey'at eden hanım sahabelerden Atike Binti zeyd validemiz (r.a) hayatı (Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde) Nevşehir de konferansla anlatıldı.

"Siyer Araştırmaları Merkezi tarafından hazırlanan "82 İl 82 Sahabe" projesi, Nevşehir'de..."

Nevşehir Enderun Vakfı 

tarafından '82 ilde 82 Sahabe iklimi' konulu konferans düzenlendiği bildirildi. Konferansta Hz. Peygamber(sas)'e ilk bey'at eden hanım sahabelerden 82 il 82 Atike Binti Zeyd validemiz  (r.a) hayatı anlatıldı.

Siyer Araştırmaları Merkezi, sahabenin rehberliğinde kutlu bir yürüyüş başlattı. 3 yıl sürmesi planlanan '82 İl 82 Sahabi' projesi, Türkiye'nin her ilinde bir sahabi ile ilgili alanında yetkin isimlerin konferanslar vermesi şeklinde gerçekleştiriliyor.

Türkiye'nin neresinde olursa olsun sahabe kabirlerini bulmak, onları doğru tanımak ve dini hayata olan rehberliğini yeniden gözden geçirmek olarak belirlenen proje ile sahabeler anlatılıyor.

Nevşehir Enderun Vakfı katkılarıyla Siyer Araştırma Merkezi Başkanı eğitimci-yazar Muhammed Emin Yıldırım tarafından 'Sahabenin Rehberliğinde Kutlu Yürüyüş' konulu bir konferans Nevşehir’de düzenlendi.

Nevşehir'de Atike Binti zeyd (ra)validemiz anlatıldı...