Acıgöl Güldeste Gençlik Merkezi Açılışına, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan ERTAŞ, AK PARTİ Acıgöl İlçe Başkanı Ramazan GÜL ,Daire Amirleri ,Acıgöl Garnizon Komutanı ve  çok sayıda davetli katıldı.. Açılışı Mahmut Sami KEMİKKIRAN hocanın kuran tilaveti ve dualarıyla gerçekleşti..

Güldeste Gençlik Merkezi Başkanı Hikmet ÖZTÜRK’ün yapmış oldugu açıklamada Gençlik ve spor bakanlıgı gençlik projeleri kapsamında Acıgöl ilçemizin  Güldeste Gençlik Merkezi projesi Eylül ayında kabul edildi.

Prpje kapsamında 12-19 yaş arasında Acıgöllü gençlerimizi sağlık lı bir ortamda sosyalleşmeleri bunun yanı sıra zararlı maddelerden uzak kalarak okul dışı zamanlarında arkadaşlarıyla milli ve manevi degerlerini geliştirici kulüp çalışmalarına katılmaları amaçlanmaktadır..

Güldeste Gençlik merkezi projesiyle günümüzgençliğini tehdit eden tiner bali bonzai gibi çesşitli zararlı maddelerden gençlerimi koruyup doğru mekanlarda sosyalleşmelerini sağlamak birinci hedefimiz olacaktır  Acıgölün kırsal kesiminde köy ve kasabalardan gelmiş olabn gençlerin sosyal hayata katılmasının öğrencilerimizin okul dışındaki zamanlarında arkadaşlarıyla kaliteli zamanlar geçirebilmeleri gençlerin daha başarılı daha mutlu milli manevi degerlerine daha baglı gençler olarak yetişmesi amaçlanmaktadır..

Bu amaçları gerçekleştirebilmek içinde toplumun her kesiminden gençlerin güvenli bir şekilde ulaşabilecekleri sosyalleşmelerini güvenli bir şekilde  saglayabilecekleri bir mekana bulundukları ekonomik sosyal farklılıklardan dolayı dezevantajlı olan gençlerimizin ücretsiz ulaşabilecekleri egitim programlarına ihtiyaç vardır bu mekanda Güldeste Gençlik Merkezimizdir..

Gençlik Merkezimize devam eden öğrencilerimize akademik derslerini destekleyici dersler farklı kültürlerle iletişim kuracakları yabancı diller geleneksel kültürlerini tanıyacakları geleneksel sporlar ve sanatlar öğretilecekdir bunun yanında belirli saatlerde Milli Eğitim Bakanlığının da amaçları  içerisinde aldığı degerler eğitimi programı uygulanacaktır bu dersler ve etkinlikler sayesinde gençler okul dışı zamanlarını daha kaliteli geçirmiş olacak zararlı alışkanlıklardan ve ortamlardan uzak kalmış olacaklardır Gençllik merkezimizde 3 derslik 1 toplantı 1 bilişim ve teknoloji sınıfı 1 satranç salonunda ögrencilerimize ders verilmektedir..

Gençlik merkezimizde osmanlıca,kur’anı kerim,matematik,ingilizce,bilgisayar ve satranç dersleri verilmektedir öğreticilerimiz gönüllülük esasına dayalı eğitim vermetedir Gençlik merkezimizde 130 ögrencimiz kayıtlıdır bu rakam ile projedeki hedeflemiş oldugumuz 100 ögrenci hedefini aşmış oluyoruz.

Çalışmalarımız da bizlere her zaman maddi manevi desteklerini esirgemeyen ilçe Kaymakamımız  Sayın Mustafa ÇAKIR beye Belediye Başkanımız Sayın Ercan ERTAŞ beye teşekkür ediyorum dedi.

Ayrıca Güldeste Gençlik merkezi projesini yazarak Acıgöllü gençlerimize hediye eden ve halen Bakanlık nezdinde projemizin koordinatörlüğünü yürüten Serhat ULUER’e katkılarından dolayı şükranlarımı sunarım dedi..

GÜLDESTE GENÇLİK MERKEZİMİZ ACIGÖL’ÜMÜZE HAYIRLI OLSUN