Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Yangınlarının İzlerini Siliyor…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Nevşehir Acıgöl’de meydana gelen orman yangınında zarar gören alanda temizlik çalışmalarının ardından yeniden ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

Ziraat Tepe mevkiinde meydana gelen ve 70 dekar alanın zarar gördüğü yangının kontrol altına alınmasından sonra harekete geçen ekipler, toprak temizleme çalışmalarıyla birlikte yanan alanın tekrar ağaçlandırılması için çalışmalara başladı. Şu an itibariyle ekskavatör ile toprak işleme, yangın emniyet yolları ve şerit açımı işleri gerçekleştirilirken, toprak işleme bitiminden sonra fidan dikimine başlanacak.  Badem, alıç, ahlat, iğde ve sedir türlerinden fidanların dikileceği alan yangının yaşandığı yıl yeniden ağaçlandırılmış olacak.

“Yanan Alanları Aynı Yıl İçinde Yeniden Ağaçlandırıyoruz”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ülkemizde meydana gelen orman yangınlarının çok büyük bir kısmının insan kaynaklı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“ Maalesef insanlarımızın ihmalinden kaynaklanan orman yangınları ile karşı karşıya kalıyoruz ve bu yangınları söndürmek için büyük bir gayretle mücadele ediyoruz. Yangından zarar gören alanları da aynı yıl içinde yeniden ağaçlandırıyoruz. Nevşehir Acıgöl’de meydana gelen orman yangınında zarar gören alanda şuan da gerekli çalışmalar hızla yapılıyor. Bu çalışmaların ardından fidanları toprakla buluşturmak suretiyle yangının izlerini silmiş olacağız.” dedi