24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi. Programa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz,  İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, kurum müdürleri, öğretmenler,  öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde İl Milli Eğitimi Müdürlüğü ve Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açıkgöz; 'Bana Bir Harf Öğretenin Kırk Yıl Kölesi Olurum...!'
AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz, öğretmenler, her türlü övgüye ve takdire layık olduğunu söyledi. Açıkgöz; Milletimizin ilim, irfan ve bilgi menbaı olan siz değerli öğretmenlerimizin, “İlim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir millet olarak, öğretmenlerimiz bizlerin baş tacıdır. Eğitimin temel taşı, eli öpülesi öğretmenlerimizdir. Bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum. Bu vesileyle ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.


Protokol konuşmalarının ardından kutlama programı, “Öğretmen” konulu şiir ve kompozisyonların okunması ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin ardından lise öğrencilerinin müzik ve oratoryosu ile devam etti.

Akabinde Vali İlhami Aktaş, Kompozisyon ve Şiir Yarışmalarındadereceyegiren öğrencilere ödüllerinitakdim etti ve başarılarının devamın diledi.