AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz, KADEM Nevşehir İl Temsilcisi olarak atanan Dt. İlkay AKÜN’e yeni görevinde başarılar diledi. Açıkgöz açıklamasında; "Türk toplum geleneğimizde kadının saygın bir yeri vardır. Orta Asya'da kurulan ilk Türk devletinden itibaren devlet yönetiminde, hakanların yanında hatun adı verilen eşleri de söz sahibiydi. Türk kadını Anadolu coğrafyamızın vatan kılınmasında da fedakârca mücadele eden, kınalı kuzuların analarıdır.
Ülkemizin mevcut siyasal, sosyal ve ekonomik düzeninin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulan ‘Kadın ve Demokrasi Derneği’mizin faaliyetlerini övgüyle desteklemekteyiz. Bu bağlamda ilimizde de bir temsilcilik açan derneğimizin yöneticilerine, KADEM Başkanı Sayın Doç. Dr. E. Sare Aydın YILMAZ’ a ilimiz adına teşekkür ediyorum. KADEM Nevşehir İl Temsilcisi olarak atanan Dt. İlkay AKÜN’e yeni görevinde başarılar diliyorum.
Nevşehir’imiz özelinde tüm kadınların sosyo-kültürel, ekonomik ve siyasal hayata aktif katılımlarını sağlamak için gayret göstereceklerine inancım tamdır. Hayırlı olsun." dedi.