NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Türk Eğitim-Sen Yönetiminin milli eğitim bakanlığına bağlı kurumlara yönetici atamalarıyla ilgili tepkileri dinmek bilmiyor.

Konuyla ilgili yayınlanan yeni açıklamada; Gelecek nesillere yaşanan bu süreci iyi aktaracağız ki Adaletin olmadığı yerde ahlak'ında olamayacağını öğrensinler ifadeleri dikkat çekiyor.

Söz konusu açıklamada; “Kamuoyunda 2.Değerlendirme olarak bilinen yöneticilerin yeniden değerlendirilmesinde yaşanan yönetici kıyımlarına Kayseri bölge idare mahkemesi mahkeme kararlarını uygulamamak yani Hukuk'un eşitlik, nesnel, tarafsızlık ilkesini hiçe sayarak verilen Hayırları idarenin belgelendirmediğinden dolayı ayrıca  yapılan yeni işlemin ve puanlamanın hukuka aykırılığından dolayı yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kayseri Bölge idare mahkemesinin Kayseri'deki yöneticlerin değerlendirmelerindeki durdurma kararlarının benzerlerini Nevşehir'de görevden alınan yöneticilerimiz için de vereceği açıktır. Kararların Valilik Makamına(Milli Eğitim Müdürlüğüne) tebliğinden itibaren 1ay içerinde işlem tesis etmesi gerekmektedir. Yöneticlerimizin kararları çıktıktan itibaren her türlü hukuki girişimlerimiz sürecek, suç duyuruları yapılacak adalet tecelli edene kadar son nefes, son nefer kalana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Adaletin bir gün herkese lazım olacağı Unutulmamalıdır. Uyduruk komisyonlar ve değelendirmelerle başarısız kılınan okul müdürlerimizin hepsinin başarı hikayeleri var. Tıpkı Nemrut Mustafa divanlarında idam edilen vatansever yiğit Anadolu insanları gibi sarı eğitim darbesine maruz kaldılar.  Bu topraklarda, öz vatanlarında kıyıma uğradılar, ötekileştirildiler. Kamuoyunda yönetici kıyımı, sarı eğitim darbesi olarak ta bilinen yeni MEB kanununda teoride kamuoyunu aldatmaya yönelik kriterleri Milli Eğitim Müdürlükleri içine sızmış paralel-çemberimsi yapılar idare ile ortak çalışarak  uygulama da tam bir kıyım yasasına dönüştürmüştür. Maalesef üzülerek görüyoruz ki Okullarımızdaki başarılı genç ve dinamik modernleşmeyi yakından takip eden, bilgi çağına ve bilişim teknolojisine açık vatansever okul müdürlerimizin görevlerine  uyduruk komisyonlarla ve değerlendirmelerle son verilmiştir. Okullar koltuk sevdalısı kapı kullarına emanet edilmiştir.Başarılı hizmetleri ile Okullardaki öğretmen arkadaşlarından ve öğrencilerden, okul aile birliğinden tam puan alan vatansever yöneticilerimiz tetikçiler eliyle görevlerinden alınmışlardır. Bu Okul müdürlerimiz görevlerine iade edilene kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Ve yaşanan bu ahlaksızlıkları, çirkeflikleri tüm kamuoyuna anlatacağız. Gelecek nesillere yaşanan bu süreci iyi aktaracağız ki Adaletin olmadığı yerde ahlak'ında olamayacağını öğrensinler” ifadeleri yer alıyor.