Türk silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin’de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nın 46 gününde çeşitli yerlerinden yaralanan Nevşehir nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Zeki Didinmez, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ndeki (GATA) tedavisinin ardından baba ocağı Nevşehir'e getirildi. 

Afrin'de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nda çeşitli yerlerinden yaralanan Nevşehirli Kahraman Gaizimiz Zeki Didinmez, Hatay Kırıkhan Devlet Hastanesinde tedavisinin ardından uçak ambulansla GATA'ya gönderilmişti. Nevşehirli Gazi Didinmez, GATA'daki tedavisinin tamamlanmasının ardından 112 Acil Servis ambulansı ile Nevşehir'deki evine getirildi. 

Gazimizi Nevşehir'de Vali İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş sevinç gözyaşları ile karşıladı.

Cevher Dudayev mahallesindeki evi önünde kurban kesimi ve duaların ardından Vali Aktaş ve Milletvekili Açıkgöz tarafından Gazi Didinmez’e çiçek takdim edilerek, geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Daha sonra Gazimizin ailesiyle bir süre sohbet edip, istek ve taleplerini aldılar. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Yaralandığına değil arkadaşlarını yalnız bıraktıklarına üzülen vatan evlatlarına sahibiz. Gazi ziyaretimizde onların duygu yüklü konuşmalarından gurur duydum. Allah Mehmetçiklerimizi korusun, yar ve yardımcıları olsun” dedi. Tüm şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet dileyen Milletvekili Açıkgöz, Nevşehirli Gazi kardeşimiz ile gurur duyduklarını, Türkiye'nin bekası için canlarını ortaya koyduklarını söyledi. Açıkgöz, "Dualarımız ve desteğimiz onlarla birlikte. Allah yar ve yardımcıları olsun. Allah kahraman ordumuzu muzaffer etsin. Kutsal vatan toprakları uğruna şehadet mertebesine erişen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize ise sağlık ve şifa diliyorum." dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar da " Cephede zor şartlarda mücadele eden vatan evlatlarımızın kahramanlıkları göğsümüzü kabartmaktadır. Mehmetçiklerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Türk Silahlı Kuvvetleri, şanlı tarihimizden aldığı ilham ve vatanına her şeyden çok değer veren milletimizin desteğiyle bölücü terör örgütüne karşı her zaman ve her koşulda mücadele etmeye devam edecektir. Afrin'de yapılan harekatta tüm Mehmetçiklere Allah'ım güç ve kuvvet versin. Sınırımız teröristlerden temizlenecek." ifadelerini kullandı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş "Şehitlerimiz ve sizler gibi kahraman gazilerimizin sayesinde vatan sağ salim ayaktadır. Gazilik mertebesi herkese nasip olmuyor. Genç yaşta bu şanı ve şerefi kazandın. Harekata katılan askerlere başarılar diliyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.