Türk Emekli Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, yaklaşan Kurban bayramı öncesinde emeklilerin sorunlarına yönelik basın açıklaması yaptı.
Soysaldı, “Emekli umutsuzca bir bekleyişin içine girdi. Artık bayram ikramiyesi oyununa bir son verilsin istiyor. Anlaşılan sadece bu bayram değil 2018-2019 yıllarında da kurban kesemeyeceğiz. Emekli kendisi kurban olacak. Çok istedik Kurban Bayramına bayram ikramiyesini alıp rahatça kurban keselim diye, hayal oldu. Toplu sözleşme görüşmelerinde kart göstermelerle oyalamalar devam ediyor, Memuru, emekliyi yine kandıracaklarını sanıyorlar. Emekliye hayal satmaya çalışıyorlar. Emekli umutsuzca bir bekleyişin içine girdi. Artık bayram ikramiyesi oyununa bir son verilsin istiyor. Enflasyon 9,46 olmuş, hükümet 3+3=6 veriyor, alay eder gibi. İkramiyeden bahseden yok. Anlaşılan sadece bu bayram değil 2018-2019 yıllarında da kurban kesemeyeceğiz. Emekli kendisi kurban olacak.
Yunanistan emeklisi 2000 Euro 4738 TL/ay
Lüksemburg emeklisi 1858 Euro 4401 TL/ay
İspanya emeklisi 1843 Euro 4366 TL/ay
Avusturya emeklisi 1796 Euro 4254 TL/ay
İtalya emeklisi 1772 Euro 4196 TL/ay
Satın alma gücü paritesine göre Türkiye emeklisi 601 Euro 1870 TL/ay almaktadır.
Görüldüğü gibi ülkemizde emekli maaşları, Avrupa ülkelerinin yaklaşık 1/3’üdür. Zaten emekli olduğumuzda çalışırken aldığımız maaşın yarısı emekli maaşı olarak bağlanıyor. Böyle adalet olur mu?. Çalışırken aldığımız çocuk parası, aile yardımı gibi sosyal ödemeler emekli olur olmaz kesiliyor. Çalışırken bunlar bizim ailemiz de, emekli olduğumuzda bizim olmaktan çıkıyor mu?. Emekliler olarak yetkililere sesleniyoruz, uzun süre bekleyecek takati olmayan yaşlıları daha fazla bekletmeyin, şunu bilin ki sizin de dönüp dolaşıp geleceğiniz yer, bizler gibi emekli ordusudur. Bu kaderden kurtulamazsınız, bir an önce emeklilerinize sahip çıkınız. Dua alın, ah almayın!” dedi.