AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Ramazan ayının müjdecisi olan kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat gecesinin en güzel şekilde idrak edilmesi temennisinde bulundu.
Cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan gecenin Berat Kandili olduğunu ifade eden AK Parti Nevşehir İl Başkanı Tanrıver, mübarek gün ve gecelerin müminlere Allah’a yaklaşma, iç muhasebe ve yaşanılan hayatı sorgulama fırsatı sunduğunu kaydetti.
Tanrıver, şöyle devam etti; “Bu mübarek geceler, dünyanın koşuşturması içinde varlık ve yaradılış gayesini unutup sonu gelmez emel ve hevesler peşinde koşarak, koca bir ömrü heba edenlere kendilerini sorgulama fırsatı sunar. Bu nedenle bu özel gecede kendimiz, ailemiz, bütün Müslümanlar ve tüm insanlık alemi için dualar edip, Allah'tan hayır niyaz etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Nevşehirli hemşerilerimizin ve İslam aleminin mübarek Berat Kandilini kutluyor, yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların bizleri istikamet sahibi yapmasını temenni ediyor, bu gecenin, ülkemizin, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbe ve dualarının kabulü ile arınma ve affına vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi