AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ‘Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katılmak üzere Nevşehir'e geldi.

2017-18 Akademik yılı açılışında ilk ders Ünal'dan...


Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde 2017-2018 Akademik Yılı açılış töreni yapıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılışı için ilk tören Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın Atatürk Anıtına çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tören daha sonra Üniversite Kongre ve Kültür Merkezinde devam etti.

Burada düzenlenen törene AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcıları ,Nevşehir Baro Başkanı Avukat Necmi Öncül, AK PArti Nevşehir İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, kurum ve kuruluş yöneticileri, sivil toplum örgütleri, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler, üniversite hayırseverlerinin yanı sıra yoğun bir katılım oldu.


Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde 2017-2018 Akademik Yılı açılış töreninde, akademik yılının ilk dersini  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal verdi.

Mahir Ünal daha sonra AK Parti Nevşehir İl Başkanlığınıda ziyaret etti.

Mahir Ünal, AK Parti Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret etti
Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Akademik yıl açılışına katılmak üzere Nevşehir’e gelen Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Mahir Ünal, Partisinin İl Başkanlığını ziyaret etti.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, TBMM Divan Katip üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, partinin yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti binasında partililerle bir araya geldi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, parti yöneticileri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Mahir Ünal, burada Partililere hitap etti.

AK Parti Nevşehirl İl Başkanlığına atanan İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar'a hayırlı olsun dileklerini ileten Mahir Ünal burada yaptğı açıklamada; Öncelikle Nevşehirli vatandaşlarımıza her zaman liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanımıza göstermiş olduğu teveccüh ve iltifatlardan dolayı şahsım ve partim adına şükranlarımı sunuyorum. İyi ki Nevşehir var, iyi ki varsınız, hepinize yürekten saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Kişiler gelip geçicidir. Ben bu güne kadar birçok makamlarda bulundum. Birçok zamanlarda kenarda durduk. Bugün AK Parti genel başkan yardımcısı olarak sizlerin huzurundayız. Bizim için makam önemli değil. Hiç birimiz için de makam önemli olmamalı. Makamlar gelip geçicidir. Asıl olan davadır. Bizim bir davamız var. AK Parti'nin tek bir davası vardır. Memleket sevdası. Bu ülkeye, memleket sevdası için hizmet etmek için yola çıkan bir ekip vardır. Bundan sonraki süreçte de tüm arkadaşlarımıza aynı dava uğruna, memleketin, İslam aleminin, ülkemizin bayrağının inmemesi için, ülkemizden ezan sesinin dinmemesi için tek vücut halinde olup, Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında tek vücut olarak kenetlenme zamanımız geldi. Tabi ki eksiklerimiz olabilir. Bizlerinde olabilir. Makamdaki insanlarında olabilir. Genel başkan yardımcısının da olabilir, milletvekilinin de olabilir, belediye başkanının, il başkanının da olur. Ama bizim davamız tek. Hep birlikte birbirimizin eksikliklerini tamamlayarak, birbirimizin eksik kısımlarında bir birimizi şikayet eder değil, bir birimize yol göstererek bu davayı inşallah sonuna kadar devam ettirme azmindeyiz, çabasındayız" dedi. 

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, "Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Sn. Mahir Ünal'ı teşkilatımızda ağırlayıp, ülke gündemimiz hakkında istişareler yaptık" dedi.

Ziyarette, Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Mahir Ünal’a teşkilat çalışmaları hakkında bilgi veren AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, 6. Olağan kongre süreci kapsamında İlçe Başkan atamalarının devam ettiğini söyledi.
Nevşehir’in siyasi açıdan örnek bir şehir olduğuna dikkat çeken Yanar; “Şehrimiz, doğası, kültürü ve tarihi dokusuyla dünyada nadir şehirlerden biri olmasının yanı sıra siyaset olarak ta örnek bir şehirdir. Partimiz kurulduğundan bu yana İl Belediyemiz bizde ve her genel seçimde oylarımızı artırarak, 3 vekil çıkardık. Son genel seçimlerimizde %63 ve Cumhurbaşkanlığı halk oylamasında ise %65 oy aldık. Teşkilat performans sistemlerinde ilk üç sıradayız. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il genel ve belediye meclis üyelerimiz, bütün kademe teşkilatlarımızla şehrimizde partimizin çıtasını yükseltmek için yoğun çaba sarf ediyoruz” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de; "Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Sayın Mahir Ünal ı teşkilatımızda ağırladık, teşriflerinden dolayı sayın Başkanımıza teşkilatım adına teşekkür ediyorum" dedi.

Yanar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal'a ziyaretin anısına çini tabak hediye etti.







Mahir Ünal kimdir?
1966 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde doğan Ünal İlk ve Ortaokul öğrenimini Elbistan’da tamamladıktan sonra eğitim hayatına İstanbul’da devam etti.
İstanbul Bahçelievler Koca Sinan Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamlayan Ünal, aynı Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Ana Bilim Dalında Doktora çalışmasına devam etmektedir. Arapça ve İngilizce bilmektedir. 
1992 yılında öğretmenlik görevine başlamıştır. Öğretmenlik görevinin sonrasında Kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmetleri vermiştir. 2005 yılında İTO’da müşavirlik, 2007-2009 yılları arasında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 
Özel bir Üniversitede Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüş olan Ünal bir vakıf Üniversitesinde MBA’ da Örgütsel Davranış dersleri de vermiştir.
2003 yılında AK Parti Siyaset Akademisinde dersler vermiş, 2004’ten bu yana gerçekleşen tüm seçimlerde AK Parti’nin seçim kampanyasını hazırlayan strateji ekiplerinde yer almıştır.
Irak, Malezya, Kıbrıs, Lübnan, Mısır gibi birçok ülkede seçim kampanyalarını yöneten strateji ekiplerinde de görev alan Ünal 2009 yılında AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçilmiş ve AR&GE Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Aynı yıl AK Parti Siyaset Akademisi Koordinatörlüğünü üstlenen Ünal daha sonra 2011 Genel Seçimleri’nde Kahramanmaraş’tan Milletvekili seçilmiş ve Grup Başkanvekilliği görevine getirilmiştir. 24, 25, 26. Dönemlerde Kahramanmaraş Milletvekilliği ve AK Parti Grup Başkanvekilliği yapan Mahir Ünal evli ve bir çocuk babasıdır. 
64. Hükümet'te Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yürütmüştür. Şu anda ise AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerini ifa etmektedir.