Bir hafta önce dünyaya gelen ikiz bebeklerden birisine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı "Recep Tayyip Erdoğan" ismini verdikleri Kamerunlu aileyi Nevşehir'deki evlerinde ziyaret eden Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın eşi Songül Aktaş, Ebale çiftini tebrik etti. ​

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın eşi Songül Aktaş,  Ziyaret sırasında Erdoğan bebeği kucağına alarak, "İnşallah hem ailesine, hem de vatanına hayırlı bir evlat olur" dedi.

Bebeklerin sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgi alan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın Eşi Songül Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi verilen ikiz bebeklere altın hediye etti.

Aileye sağlıklı, mutlu bir yaşam dileğinde bulunan Songül Aktaş "Aileye kolaylıklar diliyoruz, 2 bebeğin bakımı, hayata tutunmaları büyük önem taşıyor. Allah sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin" dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren anne Kery Maliek Traore, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'de bize kapılarını açtı. Bize yardım etti. Bunun için çocuğumun ismini Recep Tayyip Erdoğan verdim'' dedi.
 Anne Kery Maliek Traore, büyük bir liderin ismini çocuklarına vermenin onurunu yaşadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bunu fazlasıyla hak ettiğini söyledi. 

Simon Ebale Mekui ise yeni doğan oğluna Recep Tayyip Erdoğan ismini koymak istediğini belirterek, "Eşime sordum onunla birlikte bu kararı aldık. 4 çocuğumuz vardı şimdi ikiz erkek çocuğumuz oldu ve Allah’ıma şükürler olsun 6 çocuğumuz var" dedi.

Öte yandan İkizlerden diğer bebeğe ise Aile Dostu Nevşehirli Yusuf Narin'in ismi konuldu.