Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, Hayvan Aşıları ve Biyolojik Ürünlerin muhafazası ile ilgili yaptığı açıklamada; 

" Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, ilimizdeki hayvan hastalıkları ile mücadeleyi daha etkin yapabilmek adına, Aşı ve Biyolojik ürünlerin muhafaza edilmesini daha iyi sağlamak  için İl Müdürlüğümüze yeni soğuk hava deposu yaptırmıştır.

 Soğuk hava deposu  +4 C ve -18 C iki ayrı odadan oluşmaktadır. Bakanlığımız tarafından kurulacak olan uyarı ve izleme sistemine uygun olarak yapılmıştır.

Aşıların hayvan hastalıklarının kontrol altına alınma mücadelesindeki önemi çok büyüktür. Üretilen aşıların, işletmelerde uygulanacağı hayvanlara ulaşmasına kadar uygun soğuk zincir içerisinde muhafaza edilmesi gerekir.

 Aşıların uygulanması sırasında zorlu saha şartları, uygulanmasında gösterilen çaba, üretiminden uygulamaya kadar oluşan maliyet hepimiz tarafından bilinmektedir. Etkinliğini yitirmiş bir aşının uygulanması bütçe, zaman ve emek israfından başka bir şey değildir. Aşı ve Biyolojik ürünlerin muhafazası ve nakli bu nedenlerden dolayı çok önemlidir" dedi.