Genelkurmay Başkanlığı acemi birlikleri Anadolu'ya nakledecek.
Askerî birliklerin büyükşehirlerden nüfusu az şehirlere kaydırılması çalışmalarında sona gelindi. Genelkurmay Başkanlığı'nın teknik hazırlığını yaptığı plana göre; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyükşehirlerdeki stratejik önemde olmayan birlikler, nüfusu az, gelişmişlik seviyesi düşük şehirlere taşınacak. Kısa ve orta vadede askeri birlikler büyükşehirlerden kaydırılacak. Uzun vadede ise büyük ölçekteki acemi-usta birlikleri de büyükşehirlerden taşınacak. Büyükşehirlerde sadece komutanlıklar ve stratejik savunma kriterleri olan birlikler kalacak. Askeri birliklerin büyükşehirlerden taşınmasında kazan-kazan tavrı hakim olacak. Büyükşehirler kalabalıktan ve trafikten kurtulmuş olacak. Küçük ise şehirlere bu taşınma ile birlikte ekonomik bir canlılık gelecek. Askeri birliklerin yer değiştirmesiyle sanayi ve turizm geliri olmayan Anadolu şehirlerinde hizmet sektörü gelişecek. Böylece işsizlik azalacak ve metropol kentlere göçün önüne geçilecek. Askeri birlikler öncelikleilimiz Nevşehirin de içinde yer aldığı nüfusu 100 binin altındaki illere ya da gelişmişlik seviyesi düşük şehirlere kaydırılacak. Artvin, Karaman, Karabük, Çankırı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Sinop, Bartın ve Uşak gibi gelişmekte olan küçük Anadolu şehirlerinin de tercih edilecek iller arasında yer alacak.
Taşınacak birlikler
 Ankara Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı, Batıkent'teki Jandarma Okullar Komutanlığı, Mamak'taki Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Okul Eğitim Merkez Komutanlığı, İstanbul Küçükyalı'daki İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ile Tuzla'daki piyade okul Komutanlığı'nın taşınacak birlikler arasında olması bekleniyor. İzmir'de de Narlıdere'de istihkam okulu Er Eğitim Alayı, Bornova'da 10'uncu Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı, Seferhisar'daki Jandarma Muhabere Er Eğitim Tabur Komutanlığı, Foça'daki Jandarma Komando Er Eğitim Alayı ve Gaziemir'deki Ulaştırma Personel Okulu Ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nın taşınması öngörülüyor.

Genelkurmay, acemi birliklerin taşınma takvimini netleştirdi. Tugay, alay ve tabur seviyesindeki 17 birlik, 2014’te taşradaki illere taşınarak bölgeyi canlandıracak

Genelkurmay Başkanlığı’nın askeri birliklerin taşınması planı şekillendi. Proje ile nüfusu 2 milyon ve üstündeki büyükşehirlerde bulunan tüm acemi birlikler, Anadolu şehirlerine nakledilecek. Milli Savunma Bakanlığı’nca koordineli şekilde yürütülen çalışmada, 5-15 bin asker kapasiteli acemi birliklerin;
İşte o 17 İl...
Gümüşhane, Bayburt, Yozgat, Kırşehir, NEVŞEHİR, Çankırı, Karabük, Kars, Adıyaman, Muş gibi 17 ile nakledilmesi kararlaştırıldı. Böylece, taşra illeri ‘acemi’ sanayisi ile kalkınacak ve illerin ekonomisi canlandırılarak istihdam artırılacak. Projede önemli payı olan Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, uygulamanın kente göçü engelleyeceğini belirtti.

ANADOLU ŞENLENECEK

Üstün, “Acemi birlikleri küçük şehirlerdeki ticaretten turizme kadar her şeyi canlandıracak. İşsizlik azalacak ve istihdam artacak. Projenin hayata geçmesinden sonra küçük illerdeki vekil sayıları da nüfusla orantılı artacak. Örneğin Bayburt’un milletvekili sayısı 1’den 2’ye, Gümüşhane’ninki ise 2’den 3’e çıkacak.”

Savunma Bakanı Nevşehir i de zikretti...