Avanos Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla bitkisel yağ atıklarının geri dönüşümünü sağlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor.
Temiz ve çevreci bir toplumsal hayat kültürü oluşturarak farkındalık yaratmak üzere ön plana çıkartılan proje ile Avanos Belediyesi evsel atık yağların doğayı zehirlememesi için bir yıldır atık yağ toplama çalışmasını başarı ile yürütüyor.
Konuyla ilgi Avanos Belediyesinden Temizlik İşleri Müdürü Murat İyilikbilen şunları kaydetti: “Evsel atıkların toplanmasına çok önem veriyoruz. Çünkü elde edilen veriler, 1 litre evsel atık yağı temizlemek için 1 milyon litre suya ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyor.
Çok küçük miktardaki yağlar bile çevreye çok büyük zararlar veriyor. Bundan dolayı atık yağların, kanalizasyon sistemine veya çöpe atılmadan toplanması çok önemli. Aksi halde her şekilde doğaya dahil olarak kirliliğe neden oluyor. Bir litre dahi olsa atık yağın çevreye verdiği zarar bu kadar büyükken bu proje daha da önem arz ediyor. Yaşadığımız doğanın temizliğine ve yeşil alanların, tatlı su kaynaklarına kirletilmemesine büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın sağlayacağı katkı hayati önem taşıyor. Evlerinde biriktirdikleri atık yağı, belediye temizlik ekiplerine teslim edebilirler veya 0384 511 4064 nolu telefon numarasından Temizlik İşleri Müdürlüğüne ulaşarak evlerinden teslim alınmasını söyleyebilirler dedi.