Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli'nin, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile bizzat görüşmesinde Özkonak için istediği yeni sulama Göleti talebi kabul edildi.

"Ustalık Döneminde Özkonak kasabasına yaklaşık 10 Milyon TL'lik Yatırım Yapacağız"

Özkonak'ı her alanda kalkındırmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı İlker Yürekli; "Bu gün hızla gelişen bir Özkonak görüyoruz. Özkonak artık kabuğunu kıran bir kasaba oldu. Markalaşma yolunda emin adımlarla yürümeye başlayan Özkonak kasabamızda ustalık döneminde yeni yatırımlarımız ile birçok projeyi tamamlıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.


Özkonak kasabasının büyük bir hayali daha gerçekleşiyor.

Yürekli, "Bugün Özkonaklı hemşehrilerime yaklaşık 10 Trilyonluk yeni sulama Göletimizin müjdesini vermek istiyorum. Hayallerimiz süsleyen yeni Göletimiz Orman ve Su İşler Bakanlığı tarafından kabul edildi. Hayırlı ve uğurlu olsun inşallah” dedi.
 
Başkan Yürekli açıklamasında, takibimizde olan ve hayallerimiz süsleyen projemizi Özkonak kasabamıza kazanaracak olmanın mutluluğu içerisindeyiz, projemize destek ve katkılarını eksik etmeyen, Başta Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Başbakanımız Sn. Binali YILDIRIM’a, Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sn. Veysel EROĞLU’a, Nevşehir İl Başkanımız Sn. Mustafa Rauf YANAR’a, Nevşehir Milletvekillerimiz Sn. Mustafa AÇIKGÖZ’e, Sn. Murat GÖKTÜRK’e, Sn. Ebubekir GİZLİGİDER’e Şahsım ve Özkonak Halkı Adına Özkonak Belediye Başkanı Olarak Teşekkürlerimizi Sunarız. El ele, gönül gönüle birlikte çalışmanın yansımaları bunlar. Hayalimiz olan bu büyük vizyon projelerimiz hayata geçtiğinde biz de mutlu olacağız. Özkonak Yeni sulama göletimiz kasabamıza, ilçemize ve şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun inşallah” dedi.

İşte Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli'nin resmi sosyal paylaşım sitesinden yaptığı duyuru ile kasaba halkına müjdelediği o açıklama;

ÖZKONAK’IMIZA HAYIRLI OLSUN
27/10/2017 Tarihinde Orman ve Su İşler Bakanımız Prof. Dr. Sn. Veysel EROĞLU’nun Nevşehir Ziyaretinde, Şahsına Bizzat İlettiğimiz Talep Dosyamıza 02/11/2017 Tarihinde Bilgi Notuyla Belediyemize Dönüş Sağlanmıştır. Tüm Taleplerimizin Olumlu Sonuçlandığının Bilgisini Aldık. Taleplerimiz Doğrultusunda;
1) Özkonak’ımıza Yeni Bir Sulama Göleti Hayırlı Uğurlu Olsun. 
2) Mevcut Göletimizin ve Çiftçilerimizin En Büyük Sıkıntısı Olan Kuraklığı Önlemek ve Sulu Tarımı Devamlı Kılabilmek İçin Aşılık Mevkisinden Su Aktarımının Yapılması. 
3) Mevcut Göletimizden En Az İki Katı Verim Almak ve Suyun Tasarruflu Kullanılması Amacıyla Vanalara Su Sayaçlarının Takılması Uygun Görülmüştür. 

YENİ YATIRIMLARIMIZ ÖZKONAK’IMIZA HAYIRLI OLSUN.
İLKER YÜREKLİ
ÖZKONAK BELEDİYE BAŞKANI