Nevşehir'in Avanos İlçesinde, şehir şebeke suyunun çok pis olması nedeniyle, çeşmelerden çamurlu su aktığı iddiası vatandaşları çileden çıkardı. Nevşehir'in Avanos İlçesi Bahçelievler mahallesinde ikamet eden bir vatandaşımız şebeke suyunda kirli su sıkıntısı yaşadığını söyledi.

Çeşmelerden temiz su yerine kirli su akması vatandaşları isyan ettirdi. En büyük sıkıntıyı ise ev hanımları yaşadığı kaydedilirken,  Ev hanımları, suyun yetersiz ve son bir haftadır kirli olması nedeniyle evde yemek yapacak su bulamadıklarından yakındı. 

FİB Haber merkezine resim ve video gönderen Mahalle sakinleri, “ Çeşmelerimizden pis su akmaya başladı. Suyun içerisinde susuz kaldık. Çeşmelerden akan pis suyun görüntüsü her şeyi anlatıyor. Bu su içilir mi, yemek ve temizlikte kullanılır mı? Evde yemek yapacak temiz su kalmadı.Büyük bir problem olduğu gözler önünde. Bu gidişle hastalıklar kapıda. En doğal hakkımız olan içme suyumuzun temiz akmasını istiyoruz” denildi.

Avanos ilçesi Bahçelievler mahallesinde ikamet eden bir vatandaşımız FİB Haber Merkezine yaptığı şikayetinde, 'Sularımızın temiz olarak akmasını istiyoruz. Yetkililer gereğini yapmalılar ifadelerini kullandı. 


Şimdi vatandaşlarımız Avanos Belediye yetkililerininden yapılacak olan açıklamayı bekliyor.