Avanos Müftülüğü Aile Dini ve Rehberlik Bürosu hizmet binasının açılışı, Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk’ün katılımıyla gerçekleşti.
Açılışa İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün yanı sıra Konya İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, İlçe Nüfus Müdürü İbrahim Ertürk, Avanos Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Osman Çoban, Müftülük personeli ile Aile Dini Rehberlik Bürosu koordinatörleri, çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşması yapan Avanos Müftüsü Mehmet Fidan; “Aile ve Dini Rehberlik Büromuzla Erkek kardeşlerimize ve Kadın kardeşlerimize gerek dînî, gerekse ailevi açıdan hizmet vermeye çalışacağız. Sorunlarınız hakkında bürolarımıza gelerek yüz yüze, gerekse telefonla görüşerek hizmet alabileceksiniz. Aile ve Dini Rehberlik Büromuz çeşitli kurumlarla bağlantılı olarak, Ailelerin korunmasına yönelik konferanslar, paneller ve çeşitli programlar düzenleyerek, çalışmalarını yürütecektir” dedi.
İl Müftüsü Yakup Öztürk konuşmasında ise “Ailenin önemine vurgu yaparak, Aile Dini ve Rehberlik Bürolarının işlevlerinden bahsetti. Ailenin çok sıcak bir kavram olduğunu ve toplumun temeli olduğuna vurgu yaptıktan sonra sözlerine şöyle devam etti; “Aile cennet yuvasıdır. İlk aileyi Hz. Âdem babamız (a.s.) Hz. Havva annemiz ile birlikte cennette kurmuştur. Dünya’daki bütün aileler onların şubesidir. Biz bundan dolayı ailelere, yuvalara ve evlere cennet ailesi, cennet yuvası diye bakmalı ve öyle özen göstermeliyiz” dedi.
İl Müftüsü Yakup Öztürk, Konya İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, İlçe Nüfus Müdürü İbrahim Ertürk’ün açılış kurdelelerini kesmelerinin ardından Aile Dini ve Rehberlik Bürosu gezildi.
Yapılan ikramların ardından açılış merasimi sona erdi.