19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim 2016 tarihinin “Muhtarlar Günü” olarak ilan edilmesi nedeniyle Avanos Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni ve kutlama programı tertip edildi.
Törene Avanos Kaymakamımız Mustafa Eldivan, Belediye Başkanımız İsmet İnce, Avanos Garnizon Komutanımız, Avanos Cumhuriyet Başsavcımız başta olmak üzere, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, köy, belde ve mahalle muhtarları ile Avanoslu vatandaşlarımız katıldı.
Çelenk Sunma; Muhtarlarımız adına “Köy ve Mahalle Muhtarlığı” çelengini Altıpınar Köyü Muhtarı Yusuf Göksu ile Bahçelievler Mahalle Muhtarı Hüseyin Kesal sundu. Akabinde Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş muhtarlarımızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.
Programın sunumunu; Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmeni Çetin Buzluk yaptı.
Açılış konuşması; Atatürk Diyor ki:
“Bir yurdun en değerli varlığı, yurttaşlar arasında milli birlik, iyi geçinme ve çalışkanlık duygu ve kabiliyetlerinin olgunluğudur. Millet varlığını ve yurt erginliğini korumak için bütün yurttaşların canını ve her şeyini derhal ortaya koymaya karar vermiş olması, bir milletin en Yenilmez silahı ve korunma vasıtasıdır. Bu sebeple Türk Milletinin idaresinde ve korunmasında milli birlik, milli duygu, milli kültür en yüksekte göz diktiğimiz idealdir.”
“Muhtar Demokrasinin Temel Taşıdır”
Saygıdeğer Konuklarımız;
Yerel yönetimlerin en alt birimi olmaları hasebiyle aziz halkımıza çok yakın olup, onların sosyal hayatına birebir tanıklık etmektedirler. Elektrik, su, kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarından düğün ve cenazeye kadar çok geniş bir yelpazede vatandaşın taleplerinin birinci muhatabı olan muhtarlarımız, 50 binin üzerinde mevcudu olan devasa bir ordudur.
Devleti temsil etmekte olan muhtarlarımız, görev ciddiyetlerini daima en üst seviyede tutmak, halkla çok daha alakalı olmak, halkın sorun ve ihtiyaçlarını en kısa yoldan yetkili mercilere iletmek durumundadır. Muhtarlarımız, demokrasinin temel taşı olduklarını, devlet-vatandaş arasındaki köprüyü oluşturduklarını hiçbir zaman unutmamalıdır.” diye konuştu.
Tören bitiminde Avanos Öğretmenevinde muhtarlara ve konuklara ikramlar yapıldı.