Ramazan ayında Avanos Belediyesince faaliyete geçirilen sosyal yardımlaşma hareketinde yardımsever vatandaşların bıraktığı çeşitli yardım malzemeleri, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.
Nevşehir ili Avanos ilçesinde yardımlaşma ve dayanışma ruhunu Ramazan ayı dolayısıyla artırmak isteyen Avanos Belediyesi, Tahta Köprü girişinde bulunan belediyeye ait portatif kulübede yardım toplama noktası oluşturdu.

Yardımlaşma hareketinde, yardımsever vatandaşlar kıyafet, oyuncak v.b. gibi malzemeleri getirerek camdan içeriye bırakıyor. Burada toplanan yardımlar, kategorilerine göre belediye tarafından ayrılarak düzenleniyor. Belediyenin kurmuş olduğu Sosyal Yardımlaşma Komisyonu tarafından ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen ailelere, bu merkezde toplanan malzemeler daha sonra ücretsiz olarak verilecek.

Yardım etmek isteyen vatandaşlar kullanmadıkları veya ihtiyaç fazlası yardım malzemelerini, Yeşil Kulübe Yardım Noktası’na getirerek açık bulunan camdan içeriye bırakacak, görevlilerimiz de bu malzemeleri tasnif ederek yardım komisyonunca tespit edilen ihtiyaç sahiplerine verecek. Veren el, alan eli, alan el de veren eli görmeyerek yardımlaşma ruhu anlam ve fiili yönden tesis edilecek. Olmayana yardım eli uzatmak bizim kültürümüzün ve düşüncemizin önemli bir parçasıdır.

Yardımsever vatandaşlarımız, kampanyaya kullanmadıkları giysileri bağışlayarak destek olabilir.