NEVŞEHİR(MHA) Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Aydemir, okulların tatile girmesiyle birlikte günümüzde uygulanan eğitim sistemine dair önemli eleştirilerde bulundu.

4+4+4 Eğitim sisteminin son 4 yılının mutlaka kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Aydemir, eğitimin istek işi olduğunu, kimsenin bu sistemle birlikte zorla okutulamayacağını savundu.

Eğitimin siyasetin dışında tutulması gerektiğine de değinen Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Aydemir, Okul Müdür ve Müdür Yardımcılıklarının makam, mevki ve şöhret arayışlarının dışında siyasetten uzak tutulması gerektiğinin de altını çizdi.

Aydemir, “Maalesef eğitim sistemimizde sıkıntılar çok ve günden güne de büyüyor. Üniversite sınavlarında sıfır puan alan öğrencilerle karşılaşıyoruz. Bunların sayısı da hiç az değil. Öğrencilerin eline tablet bilgisayarlar vermekle, akıllı tahtalarla sınıfları donatmakla, sıraların üzerlerine kitaplarını koymakla bir şeyler elde edeceğimizi zannediyoruz. Ama asıl mesele bunların içini doldurmak. Yapılan bu tür hizmetler güzel. Ancak içini dolduramadıktan sonra bir anlamı da kalmıyor. Fatih projesi hedefe ulaşmıyor. Geleceğe yönelik ne gibi hedefler koyuyoruz diye düşünmeliyiz. Kızım ya da oğlum gelecekte ne yapmak istiyorsun dediğimizde. “Daha düşünmedim” hocam diyor. Materyalist eğitim, maddeci eğitimden bize fayda gelmez. Maneviyatsız eğitimden hayır gelmez. Allah’sız eğitimden hayır gelmez. Bu şeytana hizmetten başka bir şey değil. Bizim bundan kurtulmamız lazım. Biz müslümanız. Tarihi sürecimizi incelememiz gerekiyor. Tarihten ders almamız gerekiyor. Kendimize ait planlar projeler üretmemiz lazım. Bize verilen Hıristiyan eğitiminden vazgeçmeli ve bur an önce Müslümanca bir eğitim almamız gerekiyor. Öte yandan karma eğitimden de bir an önce kurtulmamız gerekiyor. 4+4+4’ten vazgeçilmeli. 3. Dört yılın bir an önce kaldırılması gerek. Zorla eğitim olmuyor. Öğretmen yetiştiren okulların gözden geçirilmesi gerek. Öğretmenlik sıradan bir meslek haline getirilmemesi gerekiyor. Öğretmenlik bilgi, fedakarlık isteyen bir meslek. Öyle harcı alem bir meslek değil. Çocuğumuzu emanet ettiğimiz kişinin ehil olması lazım. Okullarda görev yapan müdür ve müdür yardımcıları konusunun tamamen siyasetten arındırılması gerekiyor. Bu işler makam, mevki, şan ve şöhret işi değil” dedi.