Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Nevşehir, Sivas, Karaman ve Çankırı Milletvekilleri ile bölgenin tarım ve hayvancılıktaki üretimini ve üreticilerin istihdamını artırmak için hazırlanan projeleri ve çalışma hedeflerini istişare etti.
Toplantıya AK Parti Nevşehir Milletvekilleri​ Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider de katıldı.

Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; " Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir araya gelerek Nevşehir tarımımızın geleceğini istişare ettik. Marka ürünlerimizden patatesimizin ihracatına destek, kabak çekirdeği, fasulye, pancar, buğday ürünlerimizi gündeme taşıdık. Sayın Bakanımızla Nevşehirli hemşerilerimizi en kısa sürede bir araya getireceğiz" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de açıklamasında, Sivas, Karaman, Çankırı ve Nevşehir Milletvekillerimizle birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref FAKIBABA’nın düzenlediği toplantıya katılarak ülkemizin ve bölgemizin tarım ve hayvancılık politikalarını değerlendirdik. Bölgemizin tarım ve hayvancılıktaki üretimini ve istihdamını artırmak için hazırlanan projeleri konuştuk. Patates, pancar, fasulye ve buğday hakkında çiftçimizin taleplerini Sayın Bakanımızla paylaşırken,  Nevşehir’in hayvancılık şehri olmasına dair hedeflerimizi ve bu doğrultuda yapılabilecek projeleri gündeme getirdik. Şehrimizde üretilen tarım ürünlerinin emniyetli ve sağlıklı koşullarda lisanslı işletmelere ait depolarda muhafaza edilmesi bu ürünlerin ticaretinde belli bir standardın sağlanması hedefiyle Lisanslı Depoculuk faaliyeti için çalışmaları başlatıyoruz.
Sayın Bakanımızın kamuoyu ile paylaştığı ve halen yasal düzenleme çalışmaları devam eden köye dönüş amacıyla verilecek teşvik ve destekler hakkında düşüncelerimizi paylaştık. Açıklayacağımız yeni müjdeler için Nevşehir’e gelecek olan Sayın Bakanımıza bizlerin vasıtasıyla çiftçimizin taleplerini dinlediği için ve verdiği destekler için hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum.