Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 54. Ulusal 28. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş Hacı Bektaş Veli Külliyesi ve Hacı Bektaş-ı Veli kabrini ziyaret etti.

Ziyarette Bakana Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Hacıbektaş Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Nevşehir İl Kültür ve turizm Müdürü Cengiz Ekici, İl Müftüsü Yakup Öztürk, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar ve Hacıbektaş AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Koçak eşlik ettiler.


Bakan Kurtulmuş, Külliye içindeki Aslanlı Çeşme’den su içti, müze olarak korunan külliyeyi gezdi ve külliyeyle ilgili yetkililerden aldı. Ardından da Hacı Bektaş-ı Veli’nin kabrini ziyaret etti.

Kurtulmuş, Hacıbektaş Külliyesi ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamada Anadolu’daki insanların asırlardır kardeşlik bağı içinde yaşadıklarını belirtti. 
 
Türklerin Anadolu'ya Girmesini Asırlardır Hazmedemeyenlerin Bu Topraklar Üzerindeki Hesapları Devam Ediyor
“Bizim topraklarımızda bir zamanlar yaşadığımız talihsiz olaylar asla bir Alevi-Sünni savaşı, Türkmen-Kürt savaşı değildir. Adlarına dış güçler denilen ve üzerimizde hesapları olanların Anadolu coğrafyasındaki hesaplarıdır. Tanrı Dağı’ndan inen Ahmet Yesevi alperenlerinin Anadolu’ya girmeleri onları asırlardır rahatsız ediyor. Bütün mesele bunun hazmedilememesidir. Bu ilahi kaderdir ve kaderi ancak yazan bozar. Türklerin Anadolu'ya girmesini asırlardır hazmedemeyenlerin bu topraklar üzerindeki hesapları devam ediyor. Biz Türk, Kürt, Alevi, Sünni el ele olursak kardeşliğimizi bozmalarına imkan vermemiş oluruz.”


AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz de Hacıbektaş-ı Veli Türbes ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamasında; Anadolu Medeniyetimizin manevi mimarlarından Hacıbektaş Veli’nin türbesini, Kültür ve Turizm Bakanımız Sn Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve değerli konuklarımızla birlikte ziyaret ettik. “Düşünce karanlığına ışık tutanlara ne mutlu.”  (Hacı Bektaş Veli) dedi.