Bu sabah saatlerinde meydana gelen Balon kazasına ilişkin olarak Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan yaptığı açıklamasında Balon düşmesi söz konusu değil, Balonun sert iniş yaptığını belirtti.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kapadokya’da yaşanan balon kazasında,12 yaşında 1 Çinli turistin öldüğünü, 6 kişinin de yaralandığını açıkladı. 
Nevşehir’in Avanos ilçesinde turistlere hizmet veren sıcak hava balonu, etkili rüzgar sebebiyle Karadağ mevkiine sert iniş yaptı. İçinde 10 uzak doğulu turist, 2 Türk vatandaşı ve bir pilotun bulunduğu balon sert iniş sonucu dağılırken, turistlerden biri hayatını kaybetti.
Olayla ilgili basın açıklaması yapan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, “Bugün sabah saat 08.15 sıralarında bölgemizde yapılan balon uçuşları sırasında Karadağ bölgesinde aşırı rüzgar akımı nedeniyle bir balon sert iniş yapmış, bu sert iniş sırasında bir Çinli turist hayatını kaybetmiş ve 6 turist yaralanmıştır. Yaralıların sağlık durumları iyi ve tedavileri devam ediyor. Olayla ilgili hem Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü hem de jandarma tarafından soruşturma başlatıldı” dedi.

Jandarma yetkilileri olayla ilgili olarak Özel Versa hastanesinde tedavi gören pilot Murat Yerkalan’ın ifadesini alırken, balon kazasında ölen ve yaralananların isimleri şöyle belirlendi:
‘’Tang Yi(Çin vatandaşı, ölü), Yaralılar : Murat Yerkalan (pilot) Eray Duvarcıoğlu, Oğuzhan Sırt, Datin Junivati İntiahmat, Nur Binti Suşela, Demir Raja, Takashi Temura,Thamit Selvi Pomat Haran,Turapa Varatharjan, Zıhang Zining, Chih Haoyuan

SHGM'den balon kazası açıklaması

Kazaya ilişkin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Göreme'den havalanan özel bir şirkete ait TC-BSD ve TC-BLD numaralı iki sıcak hava balonu, Nevşehir'in Karadağ bölgesinde ani rüzgar değişimi nedeniyle sert iniş yaptı. Balonlardan birinden düşen 3 Çinli turistten 1'i hayatını kaybetti, 2'si ağır yaralandı. 
İki balonun da aynı bölgede sert iniş yapmasının, ilk belirlemelere göre olayın sert rüzgar değişiminden kaynaklandığını düşündürdüğünü belirten yetkililer, SHGM ekibinin olay yerine vardığını, Kaza İnceleme Araştırma Kurulunun da bölgeye hareket ettiğini ifade ettiler. Yetkililer, araştırmanın ardından kazanın kesin nedeninin belirleneceğini kaydettiler.