Beyefendi kişiliği ile Nevşehirlilerin gönlünde taht kuran, her kesim tarafından sevilen ve sayılan Başbakan Başmüşaviri Necdet Ada, Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde bulunan Tuzköyündeki baba ocağını ziyaret etti.

Nevşehir ziyaretlerine ilişkin açıklamada bulunan Başbakan Başmüşaviri Necdet Ada;" Nevşehir Valisi Arkadaşım Sayın iİhami Aktaş’ı ziyaret ettim. Sohbet ettik, hasret giderdik... Ardından Nevşehir’de Üniversitemizin Rektörü Prof.Dr. Mazhar Bağlı hocamızı ziyaret ettik. Gecikmelide olsa hayırlı olsun dedik, başarı dileklerimizi ilettik... E Tabiki Nevşehir’e gidilirde soba’da pişmiş Patates yemeden dönülmez yani...Dayı oğlu Mahmut’la patates yeme zamanı. " dedi.


Necdet Ada​ Kimdir?
Başbakan Başmüşaviri Necdet Ada, 1966 yılında Nevşehir İli Gülşehir İlçesi Tuzköy Beldesinde doğdu, ilk ve orta okulu, Tuzköy ilköğretim Okulunda okudu. Liseyi Nevşehir Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirmiş ve Yüksek Lisansını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Politikaları alanında tamamlamıştır. Çalışma hayatına 1988 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesinde başlamıştır. 1990 yılından itibaren ise Başbakanlık’ta görev yapmaya başlayan sayın ADA; Şef, Şube Müdürü, Daire Başkanı görevlerinde bulunduktan sonra 03.02.2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Kararname ile Başbakanlık İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığına atanmıştır. 10.04.2015 tarihinde ise Başbakan Başmüşaviri olarak atanmış olup, halen bu görevini devam ettirmektedir. 2016-2017 yıllarında Vakıf Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. Türkiye Badminton Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi de olan Necdet ADA ,15.06.2017 tarihinde Vakıf Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. Necdet ADA, iyi derece ingilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.