Hacı Bektaş Veli Platformu, 14 Ekim Cumartesi günü başlayacak olan Hacıbektaş Veli anma törenlerine Başbakan Binali Yıldırım için özel davetiye yayınladı.

Hacı Bektaş Veli Platformu adına Cem Kaya imzasıyla yayınlanan davette;

Başbakanımız Sn: Binali Yıldırım'ı, "Hacı Bektaş Veli" Anma Törenlerine Davet Ediyoruz...!

Sevgili dostlar, geçen yıl yaptığımız çağrıyı bu yıl tekrar etmek istiyoruz. Bizlere gelen haberler doğrultusunda, hafta sonu yapılacak olan "Hacı Bektaş Veli" Anma Etkinliklerine; Ana Muhalefet Partisi lideri Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ve Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Numan Kurtulmuş icabet edecekler. Bizlerde geçen sene yaptığımız çağrıyı yineleyerek, bu senede Başbakanımız, Sn: Binali Yıldırımın'da, Hacıbektaş'a gelip, törenlerimize katılmasını talep ediyoruz.

Böylelikle, son günlerde yaşadığımız gerilimi yüksek, birlik ve beraberliği gerektirecek uluslararası siyaset ve diplomasi konularında, aynı zamanda maksimum önem arz eden iç meselelerde, Ülke ve Milletçe "Muhalefet ve Hükumetin" Ülkenin bekasını ilgilendiren konularda, nasıl bir araya geldiğini, iç ve dış mihraklara karşı nasıl kenetlendiğimizi göstermemiz şart olmuştur. Bu vesileyle, Başbakanımızın ilçemize gelmesiyle, Hacıbektaş'ın mevcut sorunlarının çözümü açısından, büyük bir sinerji yakalanmış olur. Yukarıda dile getirdiğimiz birlik ve beraberlik noktalarından hareketle, bizler "Hacı Bektaş Veli Platformu" sosyal medyada yüz bini aşan bir oluşum olarak, bu Ülkenin ve Cumhuriyetin yegane değişmez unsuru olan, Alevi ve Bektaşi inancının; "ilmin ve bilimin" manevi başkenti olan Hacıbektaş'a, Başbakanımız Sn: Binali Yıldırım'ı, 14 Ekimde yapılacak olan, "Hacı Bektaş Veliyi" anma etkinliklerine davet ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda, Başbakanımız Sn: Ahmet Davutoğlu'da, "Hacı Bektaş Veli Kültür" derneğinin davetlisi olarak ilçemize gelip, Muharrem ayında aşuremizden tadıp, misafirimiz olmuştu. Kendilerini "Hacı Bektaş Veli'nin" evrensel dostluk ve barış ilkleriyle bir "Can" olarak mihman ettik. Sayın Binali Yıldırımı da, bu düsturla misafir edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 14 Ekim cumartesi günü, Başbakanımızı, CHP genel Başkanı Sn: Kemal Kılıçdaroğlunu ve arzu ederlerse MHP ve diğer tüm parti başkan ve temsilcilerini, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Hacıbektaş'ta görmek ve misafir etmek istiyoruz. Bu vesileyle, İlçemiz Belediye başkanı Sn: Ali Rıza Selmanpakoğlu'nun da, kendilerine törenler için davet gönderdiğini, ilçenin sorunlarının, ilçemizde bir Vakıf Üniversitesi kurulmasıyla ilgili sürecin de içinde olduğu, bir talep dosyası hazırladığını ve bunu siyasilerden talep edeceğinden şüphem yoktur.

Özet olarak, gün birlik günüdür, Sn: Başbakanımız Binali Yıldırım'ın ve CHP Genel Başkanı Sn: Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu birlikteliği Hacıbektaş'ta da sergileyeceğinden şüphemiz yoktur. Her şey, Türkiye Cumhuriyetinin bekası için. Gelin 14 Ekim 2017 Cumartesi günü, tıpkı Taksimde, Gündoğdu'da, Yenikapıda ki gibi; İlimin bilimin ve Türkiye Cumhuriyetinin manevi başkentinde, Hacıbektaş'ta ülkemizin Başbakanı, siyasi partileri, ülkenin her kesiminden yurttaşlarıyla "Bir olalım, Diri olalım, İri olalım" ki bir daha böylesi kabuslar yaşamayalım. Bu birlik ve beraberliği tüm dünyaya göstermenin tam zamanı...!
Saygılar;
M. Cem Kaya