Ülkü Ocakları Nevşehir Şubesi tarafından, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemizin Mustafa Hayri Efendi salonunda “Doğumunun 100. Yılında Başbuğ Türkeş” konulu bir konferans düzenlendi. Konuşmacı Arş. Gör. Dr. M. Emin YILDIZLI, Başbuğ Alparslan Türkeş'in Hayatı verdiği mücadeleleri bu davanın oluşumu ve Ülkücü hareketin temellerinin nasil şekillendiği hakkında bilgiler verdi.

Proğrama, Ülkü Ocakları Nevşehir İl Ocak Başkanımız Cihat Burak KORKMAZ ve yönetimi , MHP İl Başkanı İlhan KAYA ve yönetimi, Türk Eğitim Sen Başkanı Tayfur URGENÇ ve çok sayıda ülkücü genç katıldı.

Ülkü Ocakları Nevşehir Şube Başkanı Cihat Burak Korkmaz, ülkücü hareketin bugünlere kolay gelmediğini söyledi. 

Korkmaz yaptığı konuşmada, “Bu yıl ülkü ocakları genel merkezimizin öncülüğünde doğumunun 100. Yılında Başbuğ Alparslan Türkeş adı altında tüm Türkiye genelinde konferanslar, resim sergisi, sportif faaliyetler ve çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Biz de Nevşehir Ülkü Ocakları olarak bugün burada Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Arş. Gör. Dr. M. Emin Yıldızlı hocamızın katılımıyla Başbuğ Alparslan Türkeş’i anma konferansı düzenlemek istedik. Ülkücü hareket bugünlere kolay gelmedi. 1975 yılında rahmetli Türkeş, ilk seminerini verdiği vakit, salonda sadece 9 kişi vardı. Salona girdiğinde oradaki tüm 9 kişinin mahcubiyeti vardı. Rahmetli Türkeş o mahcubiyeti umursamadı. O 9 kişiye dedi ki üzülmeyin, gün gelecek bu salonlar size dar gelecek. Bugün dünyanın en büyük ülkücü hareketin temellerini o gün kişiyle atmıştı” ifadelerini kullandı.


Ardından Arş. Gör. Dr. M. Emin Yıldızlı’nın katılımıyla gerçekleşen konferansa geçildi. Yıldızlı, hem Merhum Türkeş’i hem de ülkücü hareketi anlattı. Program sonunda  İl Ocak Başkanı Cihat Burak KORKMAZ , Arş. Gör. Dr. M. Emin YILDIZLI Hocamıza plaket takdiminde bulundu.