2017 Ekim ayı sonunda Ak Parti Genel Merkezi tarafından İlçe Başkanı olarak atanan ve ardından 6. Olağan Kongrede Ürgüp İlçe Başkanı seçilen Ak Parti'nin Kurucu İlçe Başkanı Ali Özer, kongrenin ardından adeta Ak Parti merkezinde sabahlıyor.
Ak Parti'nin Ürgüp'te Kurucu İlçe Başkanı olan Ali Özer, her zaman ifade ettiği 15 bin oy oranını Ürgüp'te yakalamak için var gücüyle çalışmalarına devam ediyor.
Ürgüp'te şölen havasında geçen olağan kongrenin ardından ilçe teşkilatında durmadan yorulmadan çalışan Başkan Özer, Ürgüp'te Ak Parti bayrağını indirmemekte kararlı. Ürgüp'ün her kesiminden sevilen sayılan insanlardan oluşturduğu ana kademe, gençlik kolları ve kadın kolları ile durmaksızın çalışan Özer, haftalık toplantılarını aksatmadan planlanan gün ve saatte, davet edilen kişilerle birlikte yapıyor.
Kongreden beri işyerine hiç uğramadığını söyleyen Özer, Allah rızası için bir işe koyulduğunu belirterek, veballi bir iş, taşın altına elimizi koyduk, ekibimizle birlikte, en iyi şekilde, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'a Ak Parti'ye yakışan ne ise onu yapıyoruz, tüm kademelerimizle yapmaya devam edeceğiz. değerlendirmesinde bulundu.
Özer ayrıca 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle "Her meslekte olması gerektiği gibi bu meslekte de işini dosdoğru, yalansız ve hakkıyla yapan, tüm gazetecilerimizin 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyorum." dedi.