Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, aile ve toplumun temel direğini oluşturan kadınlarımızın haklarının yalnız bir gün değil her gün savunulması gerektiğini söyledi.

Çat Belediye Başkanı Duru Kadınlar gününü şu anlamlı cümlelerle kutladı: "Ve bir ses yankılandı VEDA HUTBESINDEN: Kadinlar size ALLAH in emanetidir. Kadınların haklarını yerine getirme hususunda ALLAH tan korkunuz. Zira siz onları ALLAH in bir emaneti olarak aldınız.2008 yılında kasabamızda agirladigimiz Neşet Ertaş konserine şu türküyle başlamıştı. İki büyük nimetim var biri anam biri yarim İkisinede hürmetim var biri anam biri yarim Ana deyipte geçilmez o yar anadan seçilmez İkisinede gıymat biçilmez biri anam biri yarim Biri var etti beni biri yar etti beni İkisindede birdir teni biri anam biri yarim... Kadina saygı Türk 'ün töresindendir... Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz bizi biz yapan değerli kadınlarımızdır.Kadın: Doğumuyla;babasına cennet kapılarını açan Evliliğiyle;eşine imanın diğer yarısını sunan Anneliğiylede;Cenneti ayakları altına alandır. KADINLAR BIZLERE ALLAH IN EMANETIDIR.Başta şehit anneleri,eşleri,kızları olmak üzere tüm kadınlarımızın dünya kadınlar günü kutlu olsun". dedi.


Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Hanımefendi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuma-Yazma Seferberliğine Çat kasabası kadınlar tarafından yoğun katılım olduğunu ifade eden Başkan Duru, kursiyerlere ve öğretmenlere çeşitli hediyeler ve günün anlamına çiçek takdiminde bulundu.

‘’Kadınlarımıza değer veriyoruz ve onlara layık hizmetler gerçekleştiriyoruz’’ diyen Çat Belediye Başkanı Kamil Duru,“Her zaman kadınlarımızın yanında onların destekçisiyiz. Bu vesileyle tüm kadınlarımıza Allah’tan sağlık, mutluluk ve başarılar temenni eder, selam ve saygılar sunarım” dedi.