Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak yürüttüğü proje kapsamında bu yıl 2.si düzenlenen “Kentsel Tasarım Rehberlerinin Hazırlanması Projesi AramaÇalıştayı’na katıldı.

Yerin form ve karakterini taşıyan tek tip olmaktan uzak kimlikli mekanlar ve kentler yaratmak, kamusal ve özel mekanları farklılaştıran alanlar ve mekanlar oluşturmak, toplu taşıma, bisiklet, engelliler gibi hareket ögeleri için kolay hareket edilen ve girilen mekanlar tasarlamak ve sürdürülebilirlik ilkesinden hareketle bio çeşitliliği desteklemek, akıllı ve teknolojiyle ilişkili bir ekolojik sistem kurmak, iklim değişikliğine bağlı kentsel dayanıklılığı sağlamak adına ülkemizde planlarla bütünleşik bir biçimde uygulanması amaçlanan bir rehber tasarısı olan proje toplantısı iki oturum şeklinde düzenlendi.

1.Oturum; Proje Koordinatörü MSGSÜ’de görevli Prof. Dr. Güzin Konuk ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan Açılış Konuşmalarıyla başladı. Tematik Açıklama ve Kentsel Tasarım Rehberleri içerik ve tanıtımını Prof. Dr. Güzin Konuk, Kentsel Tasarım Deneyimlerini anlatan konuşmayı Prof. Dr. Mehmet Çubuk yaptı. 2.Oturumda Kentsel Tasarım Rehberleri Ortak Akıl Platformu Prof. Dr. Güzin Konuk moderatörlüğünde ülkemizdeki her türlü planlama sürecinde Kentsel Tasarım Rehberlerinin hazırlanarak mevzuata ve plan aşamasına dahil edilmesinin önemi ve yapılması gereken yasal düzenlemelerin tartışılması ile tamamlandı.