Belediyeler, il özel idareleri ve bunların bağlı olduğu kuruluşların borçlarına karşılık bütçe vergi gelirleri üzerinden ayrılacak paylardan 2015 yılının nisan ayına kadar kesinti yapılmayacak.
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararıyla, 2010 yılında yayımlanmış belediyeler, il özel idareleri ve bunların bağlı olduğu kuruluşların borçlarına karşılık bütçe vergi gelirleri üzerinden ayrılacak paylardan kesinti yapılmasını öngören Bakanlar Kurulu kararına bir geçici madde eklendi.

Geçici madde kapsamında, söz konusu kurumların ilgili karar uyarınca, bütçe gelirleri üzerinden ayrılan paylarından borçlarına karşılık; 2014 yılının kasım ve aralık ayları ile 2015 yılının ocak, şubat, mart ve nisan aylarında yapılacak kesinti oranı yüzde sıfır olarak belirlendi.

Büyükşehir Belediyeleri, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bunların Bağlı Kuruluşlarının Borçlarına Karşılık Genel Bütçe Vergi Gelirleri Tahsilat Toplamı Üzerinden Ayrılacak Paylardan Yapılacak Kesintilere İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu karar ile Büyükşehirler için 30 Aralık'tan, İl ve ilçeler için 10 Ocaktan itibaren 6 ay paylar kesintisiz olarak gönderilecek.

Haberi ilk olarak AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider şu cümleyle kendi Twitter hesabından müjdeledi: "Belediyelere müjde:Kasım 2014-Nisan 2015 arası kesinti yapılmayacak, hayırlı olsun!!! "