Bims Sanayicileri Derneği tarafından Nevşehir konağında düzenlenen yemekli Ağustos ayı istişare toplantısına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Nevşehir Garnizon Komutanı Kurmay Albay M. Nail Yiğit, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah Duran, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver,Nevşehir DERSİAD Şube Başkanı Ercan Civelek, Bims Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Koca, Nevşehirli Sanayiciler ve Bimsader üyeleri katıldı.  ​

Bims Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Koca yemek sonrası yaptığı açış konuşmasında şunları ifade etti; 

Ülkemizin en zor zamanlarında bile hiç etkilenmeden çalışan inşaatçılarımıza ve onlara yapı malzemeleri üreten sanayicilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.15 Temmuz belasını bizlere yaşatan,hainlere elebaşı Fetö ye lanet okuyoruz.Allahım böyle günleri bir daha yaşatmasın.   
        Değerli hazirun,                                                                                                 
Bims Sanayicileri Derneği inşaat sektörünün vazgeçilmez ana kalemlerinden biridir. Duvar blokları ve döşeme blokları üretmektedir.  Sanayicilerimizin bölgelerinden verdikleri katkıyla 2004 yılında kurulmuştur. Sanayicileri temsil eden tek kuruluştur. Bims Sanayicileri Derneği Ankara da çalışmalarını sürdürmektedir.
     TOBB Toprak Sektör Meclisinde 9 kişilik Sanayici arkadaşlarımız ve dernek olarak temsil edilmekteyiz. Sektör meclisi çok yararlı çalişmalar yapmaktadır. Sanayici,Bakanlık ilişkilerini organize etmektedir.
    B.S.T.B (Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı) toprak teknik komitesinde resmi üye olarak çalışmaktayız. Çevre ve geri dönüşüm konularında sanayicilerin sorunları anlatılıyoruz.
     Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneğinde üye olarak 10 Yıldır komitelerinde görev almaktayız. Enerji verimliliği Komitesi,Teknik şartname komitesi, Meslek standartları komitesi çalıştığımız,konulardır.
     TSE e İnşaat ayna komitesinde yurtiçi ve yurtdışı toplantılarında derneğimizi temsil etmekteyiz. Hazırlanan standartlara görüş vermekteyiz. TS825 ,TS-EN 771-3, TS-EN 1745 katkı verdiğimiz standartlar.
     Türkiye Madencilik Konseyinde kurucu üye olarak çalışmalarına katılıyoruz.
 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı toplantılarında bulunup birim fiyat ve rayiçlerin hazırlanmasında üyelerimiz adına çalışmalara katılmaktayız.Hazırlanan ısı yalıtım,sesyalıtım,akustik yönetmeliklerine görüş bildiriyoruz.
    Ayrıca Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve yatırımcı bakanlıklarda sektörün tanıtımını yapıyoruz.
    Maden işletmeleri genel müdürlüğü çalışmalarına katılıp sektör sorunları ve çözümlerini anlatıyoruz.
 
Sayın Valim
Sayın Milletvekillerim
Değerli Sanayiciler
 
 Bimsbloküretimi  1978 yılında başlamış olup 1990 yılına kadar çok az büyüyerek üretim yapmıştır. 1990-2002 yılları arasında yeni teknolojileri alarak büyümesini hızlandırmıştır. Ancak pazarda etkin olması 2003 yılında BSD’nin kuruluş çalışmalarıyla kendini göstermiştir.  2004 yılında kurulan derneğimiz çalışmalarına başlamış 2005 yıllarında TOKİ inşaatlarında BİMSBLOK  kabul görmüştür. Aynı yıl içerisinde Isparta da SDÜ içerisinde Sempozyum düzenlenmiş sektörde büyük bir ses getirmiştir. Sempozyum kitabındaki bildiriler bugün üniversitelerin önemli başvuru kaynağı olmuştur. 2006 yılında Pomzamer’in demir başları derneğimiz tarafından satın alınarak üniversiteye bağışlanmıştır. 2007 yılında inşaat sektöründe Bimsblok kitabı basılmış ilgili yerlere ücretsiz dağıtılmıştır. Bu kitap sektörün bilinmesine büyük katkı vermiştir. Sonraki yıllarda 3 aylık periyotlarda dergi çıkartılarak sektörün tanıtımı yapılmıştır. Ayrıca 3 ulusal kanalda aynı zamanda 1 ay boyunca BİMSBLOK REKLAM FİLMİ gösterilmiştir. Bu güzel çalışmaların sonucunda sektörümüz 2016 ya geldiğimizde inşaat pazarında %35 seviyesine ulaşmıştır. 5 yıldızlı otellerin ve A.V.M lerin %85’inde Bimsblok kullanılmıştır. Toki de kullanım oranı %45 seviyesindedir. En etkili pazarımız Ankara’dır. İstanbul pazarında henüz istenilen sonuç alınamamıştır. Burdakietken ,taşıma maliyetleri yol geçiş ücretleri tonaj zorunluluğu en büyük engeldir. Nevşehir çıkışlı araçlar da sıkı denetim varken Aksaray, Konya, Kırşehir, Yozgat da denetim azalmaktadır. Bu da haksız rekabete yol açmaktadır. Hammaddenin kontrolsuz dışarı satılması ilimizin katma değerini düşürmektedir. Ayrıca sektörün plansız büyümesi üreticileri rekabete itmek de bu da fiyatların en alt seviyede kalmasına neden olmaktadır. Çözüm olarak arge çalışmalarını hızlandırmamız üniversite sanayici birlikteliğini sağlamamız gerekmektedir.
    Türkiye de gerçek anlamda 100 üretici vardır. Merdiven altı dediğimiz 50 üretici ise maalesef sanayicilere zarar vermektedir.Merdiven altı üreticiler CE ,TSE ,UTOolmadan üretim yapmaktadır. En çok blok üreticisi Nevşehir de bulunmaktadır. Kayseri ve Nevşehir de hammadde yoğun miktarda bulunmaktadır. Bims veya Pomza adıyla anılan madenimiz doğal ısı yalıtımlı, nefes alan, ses yalıtımı yapan hafif içinde hiçbir yabancı madde olmayan, yanmayan bir üründür. Dünyadaki en büyük rezervler ülkemizde bulunmaktadır. Bütün sanayiciler buna sahip çıkmalıdır. Sektörümüzde 1 fabrikamız yıllık 20 bin tonla – 50 bin ton arasında çimento tüketmektedir. 500 bin ton civarında hammadde kullanmaktayız. Binlerce çalışanımızla istihdama hizmet etmekteyiz. Yan sanayi ve lojistikle birlikte 15 bin kişiye iş veriyoruz. Yıl da 650 milyon blok üretiyoruz.Üyelerimiz Türkiye genelindeki BİMSBLOK üretiminin %65’ini karşılıyor. Yılda 1 milyar TL’nin üstünde sektörün cirosu bulunuyor.
     BSD Nevşehir, Kayseri, Erzurum, Kahramanmaraş, Ankara, Uşak illerindeki sanayicilerden oluşuyor. Sektörümüzün makine ve ekipmanları kullanan personellere ihtiyacı vardır. Konunun çözülmesi sektörü rahatlatacak daha kaliteli ürünlerin piyasaya arzını kolaylaştıracaktır. Teknik okullarda makine operatörü,forklift personeli yetiştirilmelidir. Sanayicilerimizin önemli sorunlarından biride KDV tahsilatında yaşadığımız sıkıntıdır. Vadeli satışlarda KDV düzenlenmesi,yararlıolacaktır.Biz  sanayiciler olarak, önümüzdeki aylarda ve yıllarda İnşaat sektöründe büyümenin devam edeceğine inanıyoruz. Siyasal istikrarın devamı temennisiyle herkezikucaklar , dinlediğiniz için saygılarımın kabulünü arz ederim dedi.

Nevşehir Milletvekilleri adına konuşma yapan AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk'te konuşmasında,"Nevşehir BİMS Sanayicileri Derneğimizin düzenlemiş olduğu Ağustos ayı istişare toplantısının hayırlara vesile olmasını yüce Allahtan niyaz eder tüm esnaflarımıza hayırlı bereketli işler dileriz. Her zaman halkımızın, sanayicimizin, turizmcimizin ve esnafımızın yanında emin adımlarla geleceğin yeni TÜRKİYE sini inşa etme yolunda durmadan yorulmadan yürüyoruz..."

Göktürk," bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada değerli Bims sektörü temsilcilerinin yanında ve hizmetinde olmayı sürdüreceğiz" dedi.


AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de, yemekli istişare toplantısı sonrası yaptığı açıklamasında; "Nevşehir 'imizin önde gelen sanayi sektörlerinden olan Bims Sanayicileri Derneği toplantısındayız. "Nevşehir için Bims Sektörünün ne kadar önemli olduğunun farkındayım, farkındayız. Öncelikle sektörün Nevşehir' imize sağladıkları istihdam ve yatırımlar için teşekkürlerimi iletmek istiyorum" dedi.

Açıkgöz; "Toprağın yapıya dönüşmesini sağlayan bims, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yaygın kullanılan yapı malzemesidir. İnşaat sektöründeki payımızı el birliğimizle artırmalıyız. Taşı, toprağı altın güzel ilimiz Nevşehir 'in ekonomisi sizlerin desteği ile gelişecek, büyüyecek; Güçlü Türkiye 'yi birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Bu tür birlikteliklerin ve toplantıların sektör adına önemli yararlar sağlayacağını ifade Açıkgöz," sektöre ivme kazandıracak her türlü destek ve çalışmalara hazır olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Bu konuda hepinize buradan Şahsım adına söz veriyorum" dedi.