Kaybolan 'küçük Mehmet' her yerde aranıyordu... Gerçek ise bambaşkaymış! Olaya konu olan Mehmet Nevşehir'de doğmuş, eski emekli polis Tarkan Tekeoğlu ise Nevşehir'de görev yapmıştı.
 
Emekli olduktan sonra son görev yeri Nevşehir'de müteaahatlik yaptığı belirtilen Tarkan Tekeoğlu kayıplara karıştı. Aslında herşey emekli polis Tarkan Tekeoğlu'nun Kendisine ait 50 FD 038 plakalı cipiyle gittiği İzmir’in Dikili ilçesinde başladı.


Kaybolan 'küçük Mehmet' olayında Şoke eden gelişme.. Arabadan kaybolduğu iddia edilen çocuk aslında zaten yokmuş!
Baba, “Ben yüzerken otomobildeydi, döndüğümde yoktu” dedi. Bölge 5 gün arandı, hiçbir iz bulunamadı. Mehmet için beyanla nüfus cüzdanı çıkarıldığı belirlendi. Ancak anne, “Ben böyle bir çocuk doğurmadım” diye konuştu.

İşte detaylar...

İzmir Dikili'nin Bahçeliköy Mahallesi plajına geçen pazar günü saat 16.00'da 50 FD 038 plakalı cipiyle gelen, erken emekli olduktan sonra Nevşehir'de müteahhitlik yaptığı öğrenilen emekli komiser 45 yaşındaki Tarkan Tekeoğlu,
 cipte uyurken oğlunu araçta bıraktığını daha sonrada yüzmeye gidip geldiğinde oğlunun araçta olmadığını iddia etti. 5 yaşında Mehmet adında oğlunun fotoğrafını jandarmaya veren baba Tekeoğlu, daha sonrada çocuğunun bulunmasını istedi. 
 
Bunun üzerine jandarma ekipleri, hemen bölgede bir çalışma başlattı. Aramalara AFAD ekipleri ve polislerde katıldı. Babanın ifadesini alan baba, çocuğun kaybolduğu alanda geniş çaplı bir inceleme başlattı. Dalgıç polislerde derede kaybolduğu iddia edilen çocuğu aradı; ama tüm ekip hiç bir sonuca ulaşamadı.
 
Drone ile bile arandı
 
Arama çalışmalarında 5 günün sonuna gelindi. Bu arada ekipler, bölgeye drone de getirerek araziyi komple taradı; ancak bir sonuca ulaşamadı. Öte yandan jandarma, babanın hareketlerinde bir gariplik sezdi. Gördü tanıklarının da ifadelerine göre, babanın soğukkanlılığı dikkat çekti. Jandarma bir sonuca ulaşabilmek için ailenin de ifadesini aldı. Polisin eşi ve kayın validesi ile görüşen ekipler, şaşırtan bir gerçeğe ulaştı.
 
Meğer tek çocukları varmış, Mehmet diye birisi yokmuş
 
İfadelerden sonra jandarma Tekeoğlu'nun tek çocuğu olduğu, Mehmet adında bir oğlunun olmadığını ortaya çıkardı. Tarkan Tekeoğlu'nun kayıp olarak jandarmaya verdiği fotoğrafın ise 17 yaşında olan oğlu B.S. Tekeoğlu'nun küçüklük fotoğrafı olduğu tespit edildi. Bu gelişme üzerine jandarma her yerde Tarkan Tekeoğlu'nu aramaya başladı. Tekeoğlu'nun yeniden ifadesine başvurulacağı ve tüm bu yaşananların kendisine sorulacağı öğrenildi.

 
Kaybolan 'küçük Mehmet' olayında Şoke eden gelişme.. Arabadan kaybolduğu iddia edilen çocuk aslında zaten yokmuş! İzmir’in Dikili ilçesinde kaybolduğu bildirilen 5 yaşındaki Mehmet Tekeoğlu 11 Haziran'da kaybolduğu bildirildiğinden bu yana her yerde aranıyordu. Güvenlik kameralarını inceleyen ve çocuğun annesine ulaşan jandarma şoke eden gerçeği ortaya çıkardı.

NÜFUSA KAYDEDİLMİŞ
 
Şüpheler baba üzerinde yoğunlaşırken, kurulan özel ekip küçük Mehmet’in nüfus kayıtları ile hastanelere baktı. Nevşehir’de doğduğu belirlenen kayıp çocuğun doğum raporu olmadığı, sadece sözlü beyanla kayıt yaptırıldığı ve nüfus cüzdanı çıkarıldığını tespit edildi. Ekipler, küçük Mehmet’in babası ile Dikili’ye gelmediği veya öldürülme ihtimalini düşünerek soruşturmayı genişletti.


Jandarmanın yaptığı geniş çaplı tahkikatta Mehmet Tekelioğlu adında bir çocuğa ait SGK kaydı bulunmadığı da belirlendi. Yetkililerden polis kökenli olan baba Tarkan Tekeoğlu'nun ortadan kaybolduğu, telefonunun kapalı olduğu, arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.