Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine Bağlı Çakıllı Köyünde taban kısmı boşalan aydınlatma direği tehlike saçıyor. Çakıllı Köy halkı MEDAŞ'ı göreve davet ederek, biran önce bu direğin kaldırılmasını istiyor.

DÜNYA DA EŞİ BENZERİ YOK BÖYLE ELEKTRİK DİREĞİ GÖRÜLMEDİ

Her gün yüzlerce aracın güzergâhında bulunan elektrik direklerinin hangi nedenle yol ortasınkenarında öylece bırakıldığı bilinmez iken köy muhtarının defalarca bildirmesine rağmen kaldırılmadığı ifade ediliyor. 


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çakıllı köyü muhtarı Sadi Poyraz'da "Durumu Defalarca Elektrik Dağıtım Şirketine bu konuyu bildirdik.Tamam dediler.Ama ne gelen oldu nede ilgilenen.’’diye ifade etti. Muhtar Poyraz; " Köyümüzde Yol kenarında bulunan ve büyük tehlike arz eden bu direğin biran önce kaldırılmasını istiyoruz. Yoksa olası bir durumun müsebbibi MEDAŞ olacaktır" dedi.

İLLA Kİ BİR İNSANIN ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR ? 
Çakıllı Köyü'nden Hikmet Ertaş İsimli Bir Vatandaşımız; '' Aydınlatma parası, kayıp kaçak parası olarak bir sürü vergiyi milletin sırtına yüklemeyi biliyorlar. Ama iş icraata gelince kimse yok, Burada o kadar tehlikeli bir durum söz konusu ama gel gör ki ilgilenen kimse yok ancak ölüm vakası olduğu zaman mı bu direk değişecek. El insaf ya Kimse canını sokakta bulmadı. Çocuğu var herkesin bu duruma bir an önce yetkililerce müdahale edilmesini rica ediyorum''dedi.

KALDIRILMASI ŞART OLDU
Vatandaşlar son olarak,"Özellikle gece saatlerinde araç sürücüleri ani fren yaparak kıl payı kazadan kurtuluyor. Sürücünün hafif dalgınlığı ölümlü kazalara neden olabilir.Bu direklerin yol kenarından kaldırılması şarttır.’’dedi.  

VALİMİZE SESLENİYORUZ
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’a seslenen Çakıllı köyü Sakinleri,’’Sayın Valimizden bu sorunu çözmesini istiyoruz. Bu işi çözse çözse ancak Valimiz çözer. Bu direklerin yol kenarından kaldırılması hem sürücülerin hem de bizlerin  iyiliğine olacaktır.’’dediler.