FİB Haber Alo Nevşehir WhatsApp ihbar hattına "Sizden Gelen Şikayet ve İhbarlar"

Nevşehir'de Ürgüp, Avanos, Niğde yolu ve merkezde devam eden sıcak asfalt çalışmaları ile sürücüler ulaşımda büyük sıkıntı yaşıyor. Edinilen bilgilere göre, Karayolu tarafından ihalesi yapılarak müteahhit firmaya verilen yol yapım çalışmalarının aynı anda üç ayrı şehre giriş noktasında ve şehir merkezinde yürütülen çalışmaların biran önce bitirilmesini isteyen vatandaşlar bu bahse konu olan yolların ne zaman tamamlanacağını merak ediyor. Gerek sürücüler yaşadıkları trafik keşmegeşinden gerekse çarşı merkezindeki esnaflarda siftahsız kapattıkları iş yerlerinde yaşadıkları mağduriyet için yetkilileri bu yolların biran önce bitirilmesini istediler.


Sularımız Akmıyor!
Sabahın erken saatlerinde işe gidecek Nevşehirli vatandaşlar FİB Haber merkezini arayıp sıkıntılarını dile getirdiler.Mahallemizde sık sık yaşanan su kesintilerinden mağdur oluyoruz elimizi, yüzümü yıkamadan işe geliyoruz bu konuda Belediye’yi aramamıza rağmen çözüm bulmuyorlar  her gün aynı sıkıntıyı çekiyoruz.Belediye’yi de anlıyoruz çalışma yapması gerekiyor ama en azından öğle saatlerinde yapsınlar çalışmalarını, Bizleride mağdur etmesinler diye dile getirdi.

Nevşehir'de Aşırı sıcaklarla mücadele eden vatandaşlar bir taraftanda yaşadıkları su sıkıntısıyla boğuşuyor. Nevşehir merkez Esentepe, Güzelyurt, Sümer ,Mehmet Akif Ersoy mahallesi başta olmak üzere sularının akmadığından şikayet eden vatandaşlar gazetemize telefon ederek burada yaşanan sıkıntılar mahaleleliyi canından bezdirdi.

Vatandaşlar ``Mahalleye su gece yarısı gelip sabah 9-10 gibi kesiliyor. Gelen su da tazyikli olmadığı için pek bir işe yaramıyor. Su ihtiyacımızı karşılamak için bidonlarla su taşımak ve stok yapmak durumunda kalıyoruz. Çamaşır ve bulaşık makineleri gibi bir çok su gerektiren elektronik cihazımızı kullanamaz duruma geldik diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdiler.

Nolur sesimiz olun!

Nevsehir sümer mahallesi Doğan sokakta her ay su kesintisi oluyor, Oturan sakinler olarak bu durumdan rahatsiz oluyoruz temizligimiz yemegimiz herseyimiz kaliyor. Başka mahallelerde kesilmeyip bizim mahallemizde neden kesiliyor. FİB Haber olarak rahatsizligimizi dile getirirseniz seviniriz.


SMS ile su kesintileri konusunda bilgilendirme talebi...
Iyi günler kolay gelsin. Nevşehirde su kesintisi olacaksa belediye abonelerine sms ile bildirmeli . Aksaray dan geldik biz iki yıl önce hala bize hangi mahalle hangi sokakta su kesintisi olacaksa mesaj geliyor. Su kesinti nedenini saat ve tarihini kesintinin biteceği zamanı sms ile bildirebilir belediye diger sehir belediyeleri bunu yapiyor. Biz teşekkür ederiz yetkililere iletmenizi rica ediyoruz.

Gunaydın. Belediye nin vatandasi haberdar etmeden, bilgilendirmeden su kesintisi yapmasi hakkinda sikayetci olacaktim. Her aradigimda da ani bir ariza cikiyor her ne hikmetse. Ariza çıksa bile bunu internet sitesine duyuru olarak koymak ya da yerel basına bildirmek bu kadar zor olmasa gerek. Bakin ben ulasabiliyorum yerel basına. Ve hep cumartesi-pazar oluyor sabah bir kalkıyorum sular kesik. Calışan, temizligini hafta sonu yapan, ateşli cocugu olup bir ılık suya ihtiyaci olan vatandaş ne yapacak?