Son zamanlarda telefon dolandırıcılığı hat safhaya ulaşmış durumda. Özellikle sağlık alanında çeşitli yöntemler uygulayan dolandırıcılar vatandaşların parasına gözünü dikmiş.
 
İstanbul merkezli olduğu anlaşılan ve 0 (212) 267 21 65 numaralı telefondan hattı üzerinden arayan dolandırıcılara dikkat edin. Bu numaradan arayan dolandırıcılar özellikle bir çağrı merkezinden aranmışsınız süsü veriyor. Gayet düzgün bir diksiyon ve ses tonuyla konuşan dolandırıcı, 2 yıl önce bir sağlık hizmetine ücretsiz kayıt olduğunuzu ve yenileme süresinin geldiğinin söylüyor. Ancak yenileme için sizden bir miktar para talep ediyor. Parayı ödemediğiniz taktirde sizi icraya vereceğini söylüyor. Siz siz olun sakın bu dolandırıcılara kanmayın. Ve kesinlikle kredi kartı bilgilerinizi vermeyin. Bizden söylemesi.

Dolandırıcılıkta sınır tanımayanlar yeni tezgahları ile iş başında. 0888 222 22 00 numarası sizi aradığında sakın telefonunu açmayın. Niye mi?

İnsanların kanı bozulmuş. İlla ki haksız yoldan kazanç elde edecekler. Son zamanlarda 0888 222 2200 numaralı hattan insanlara çağrı bırakılıyor, aranılıyor. Peki kimin bu numara? 08882222200 numaralı hat kimin? Bir firmaya mı ait? İşte bu bilinmiyor. Bu numaradan gelen çağrıya cevap verdiğiniz anda faturanıza 40 liralık ek bir miktar yansıyor. Peki emniyet güçleri neden bu numaradan arama yapanları yakalamıyor yada bir işlem yapmıyor? Bu soruların cevaplarını biz de en az sizler kadar merak ediyoruz.
YENİ BİR DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ
Dolandırıcıların son model yöntemlerinden bir tanesi de 08882222200 numaralı hattan insanları arayarak onların paralarını kendi hesaplarına aktarmaktır. Hem de daha profesyonel bir şekilde. Kim olduğunu bilmiyorsunuz ve belki de yine bir banka arıyor düşüncesiyle telefona bakıyorsunuz. Ancak telefonu açtığınız anda ‘kaydınız alınmıştır’ uyarısıyla karşılaşıyorsunuz. O anda ne yapacağınızı bilmiyorsunuzdur muhtemelen ancak ay sonu ya da fatura kesim tarihi geldiği zaman 20 lira ile 40 lira arasında fazla bir tutarın geldiğini gördüğünüzde nereden geldi bu fatura diye düşünmeye başlayacaksınız. Bir ihtimal aklınıza bu numara gelecek ancak o kadar arayan içinden insanın aklına gelmesi de çok zor. Bu numaraya cevap verdiğiniz anda bir üyelik başlatılıyor hattınıza. Telefona cevap verdiğiniz anda üye olmaya başlıyorsunuz.
NEDEN YAKALANMIYORLAR
Bir zamanlar +389 ile başlayan numaralar modaydı. Halk bunları öğrenince yeni yönteme başvurdular. Şimdilerde ise 0888 ile başlayan numaralardan arama yapıyorlar. Değerli misafirler lütfen bu türlü numaralardan size çağrı yapılırsa cevap vermeyiniz. Bunlarla ilgili birçok şikayet yapılıyor ve bu şikayetler gün geçtikçe artıyor ancak yapılabilecek bir şey yok. En azından sivil vatandaş olarak şikayet etmekten başka bir şey yok. Ancak emniyet güçleri, savcılık bir dosya hazırlarsa bunlara ulaşabilir.
Bu konuyla ilgili sizde mağdur olduysanız bu haberimiz altından düşüncelerinizi, yorumlarınızı birkaç cümle ile paylaşarak insanların bu tuzağa düşmemesi için yardımcı olabilirsiniz.