Ortahisar yolu kavak kavşağında hizmet veren Cengiz Dayı Kokoreç işletmecisi Cengiz Daşkesen, trafikten men edilmiş minüsünü modifiye yaptırarak mini bir lokantayı dönüştürdü.
Cengiz usta, yemek konusunda Nevşehirlilere yeni bir boyut kazandırdı. Nevşehirlilerin dikkatini çeken işletmede , kokoreç, sucuk ekmek ve köfte ekmek servis ediliyor. FİB Haber'e işletmesi hakkında bilgi veren Cengiz Usta şunları söyledi. Kokoreç lezzetini herkesle paylaşmak için Kendi işimi kurmayı karar verdim. Trafikten men edilmiş minüsünü modifiye yaptırarak mini bir restaurantta dönüştürdüm.  Ortahisar yolu kavak kavşağında kurduğumuz işletme 3 ay önce açıldı. İlk zamanlar Nevşehirlilerin pek alışık olmadıkları kokoreci sevip sevmiyecekleri konusunda biraz tedirgin olmuştum. Ama Nevşehirliler kokoreci çok sevdi. Sadece Nevşehirliler değil çevre illerden Aksaray, Yozgat, Kırşehir, Niğde ve Kayseri'den de müşterilerim var. Kokorecin yanında sucuk ekmek köfte ekmek satışınıda yapıyoruz. Ayrıca yanında karışık turşuda sunuyoruz dedi. Cengiz Usta sözlerini şöyle tamamladı. Merak eden Nevşehirli hemşehrilerimizin Cengiz Usta'nın yerini bir kere uğramalarını, Kokorecin tadını bakmalarını istiyorum dedi. İşletmede ayrıca sıcak soğuk içeceklerde bulunuyor.


NE DEDİLER

Ali Çavdar

Şimdiye kadar yediğim en güzel kokoreçti. Önce yanan ateş etrafında oturduğumuz yerde keyifle kokoreçimizi yedik sonra ikram edilen sıcacık çaylardan içtik. Cengiz dayıya böylesine güzel nezih bir ortamda verdiği hizmetler için teşekkür ediyorum.

Mehmet Akgöl
Tatil için geldiğim Nevşehir'de böyle bir işletmenin açılmasını çok sevindim. Gayet güzel yapılmış bir işletme . Eski bir turizmci olarak, işletmede öncelikle hijyen kurallarının tamamen uygulanması dikkatimi çekti. Yapılan hizmet ve lezzet açısından benden geçer not almıştır. Cengiz Dayıya Hayırlı olsun bol kazançlar dilerim dedi.

Metin Ak
Arabayla geçerken kokorec kokusu beni burayı çekti. Karşılaştığım manzara karşısında şaşırdım. Çok güzel modife edilmiş bir minübüsün içinde kokorec yemenin zevkini vardık. Çok otantik olmuş. Yapılan hizmet ilgi ve alaka çok güzeldi. Fiyatlarda herkesi memnun edebilecek ölçüdeydi. Hayırlı Olsun, başarılar dilerim.

Afiyet olsun ...