Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun 93. Yılı ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de bir dizi etkinlikle kutlandı.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın makamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve protokol üyelerinin kutlama tebriklerini kabul etmesiyle başlayan tören, daha sonra Gazi Stadında devam etti.
Buradaki tören, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in öğrenciler ile vatandaşların bayramını kutlaması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Resmi geçit töreninden sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması, şiirlerin okunması, halk oyunları gösterilerinin sergilenmesinin ardından tören, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı  Jandarma At-Köpek Eğitimi Merkez Komutanlığı’nda iz takip, devriye, mayın ve bomba arama, yangın tespit, arama ve kurtarma, narkotik ve psikotrop madde arama, kağıt para arama, keşif ve özel operasyon konularında eğitilen  köpeklerin gösterileri ile devam etti.
Tören, kutlama etkinlikleri kapsamında çeşitli spor branşlarında düzenlenen sportif yarışmaların yanı sıra, şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ve protokol üyelerinin ödüllerini vermeleri ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.